In yoga betekent ‘asana’ houding of een houding die wordt afgeleid door diepe ritmische ademhaling die de houding tegenwerkt. Yoga is een primitieve outreach die vooral gericht is op een gelukkig lichaam. Nu hoeft een gelukkig lichaam niet op zijn sterkst te zijn, maar aan het eind van de dag is een gelukkig lichaam iemand die gedurende de beroering van de dag mentale rust heeft bereikt. Yoga is gericht op zowel mentale als fysieke aspecten en is de enige trainingsroutine die zowel voor de geest als het lichaam zorgt, net zoals de Mandalasana, die wendingen en rekoefeningen gebruikt om je in de flow te krijgen.

Mandalasana (cirkel Pose) Hoe te doen en voordelen

In het artikel van vandaag hebben we het daarom over deze oefening, de stappen om deze uit te voeren en de voordelen die eruit worden gehaald. Vaak zijn veel yogahoudingen eenvoudig van aard, maar voor de meerderheid kunnen de beginners het moeilijk hebben om perfectie te bereiken. Het succesverhaal hierachter omvat eenmanszaak.

Hoe je dat doet?

Ook bekend als de cirkelhouding, omvat de Mandalasana zachte rekoefeningen en wendingen in combinatie met een langzame ademhaling. De primaire focus van yoga is om het conflict tussen de lichamelijke problemen op te lossen door middel van deze eenvoudige rekoefeningen. Hoewel de naam voor deze yoga spreekt van een cirkel, heeft de houding in het algemeen niet veel met cirkels te maken.

Om te beginnen ga je op je yogamat liggen, met je rug de grond, je armen aan weerszijden van je lichaam, handpalmen naar beneden ook de grond. Begin nu met het optillen van je lichaam van de grond door je knieën te buigen, zodat je nu een menselijke tafel vormt met je lichaamsstructuur.

Je hoofd moet nog steeds aan de grond zijn vastgelijmd, evenals je voeten terwijl je je armen opheft en ze helemaal boven je hoofd brengt, waarbij je de positie vergrendelt door je handpalmen vast te houden. Til nu een been op. Recht en begin er cirkels mee te maken. Je hoofd en het middelpunt van de cirkel zouden nu centraal moeten zijn uitgelijnd.

Halverwege de beencirkels moet je wisselen naar de andere kant en hiermee bedoelen we niet het andere been. Gebruik een van je ledematen om jezelf naar de andere kant te draaien, zodat je nu naar de grond kijkt. Til opnieuw een been op en begin met de cirkelvormige bewegingen totdat je teruggaat naar de rustpositie. Neem een ​​paar seconden om op adem te komen voordat je hetzelfde herhaalt met de andere ledemaat.

Hoe helpt het ons??

  • Dit is een goede buikoefening voor defecte magen. Als je last hebt van hevige buikpijn, komt dat waarschijnlijk doordat het eten van gisteravond nog zijn ronde doet. Kies voor deze oefening3 waarbij de maag door het strekken en draaien helpt om je eten goed te verteren.

    Terwijl je cirkels maakt met je ledemaat, laat je onbewust de ledemaatspieren werken, daarom wordt het sterker en versterkt het zichzelf op de weg.

  • Dit is ook effectief voor rugspierpijn waarbij de constante rek vermengd met de cirkels u zal helpen uw rugspierpijn te verlichten, aangezien de spieren al aan het werk worden gezet, waardoor ze minder stijf worden.
  • Deze yogahouding is ook goed voor het hart, waar het hart een bloedstroom ervaart zodra je de training hebt uitgevoerd. Deze bloedstroom opent de verstopte slagaders en geblokkeerde ventrikels, waardoor je een sterker hart krijgt.
  • Yoga is altijd gerelateerd geweest aan gemoedsrust en inderdaad, na een lange tijd van vermoeiend kantoorwerk, wanneer je je overgeeft aan deze yoga, zul je je onmiddellijk licht en depressief voelen.