Yoga is van generatie op generatie doorgegeven door de meest bedreven zieners die de voorhoede zijn geweest van deze geweldige kunstvorm. Yoga een kunstvorm noemen is bedreven omdat het echt de kunst van het lichaam is. Een echte meester in yoga is extreem flexibel en zowel fysiek als mentaal fit, maar je hoeft geen meester te zijn om de vruchten van yoga te plukken. Yoga is een zeer persoonlijke oefening en kan vanuit de beslotenheid van je huis worden gedaan, waardoor je een gevoel van rust en vertrouwen krijgt.

Matsyendrasana (spinal Twist) Hoe te doen en de voordelen ervan

Yoga moet dagelijks worden beoefend om volledig te kunnen oefenen en alle voordelen ervan te kunnen plukken. Yoga bestaat uit een reeks van veel verschillende houdingen om uit te kiezen, gevolgd door een diepe, geleidelijke ademhaling om deze oefening volledig na te bootsen. In het artikel van vandaag zullen we praten over de Matsyendrasana-houding, samen met hoe het te doen en de voordelen ervan.

Matsyendrasana Yoga – Stap voor stap instructies en voordelen:

Matsyendrasana-yoga – Hoe het te doen??

De Matsyendrasana staat ook bekend als de spinale draaihouding en dat is letterlijk wat we in deze yogahouding zullen doen. Dit lijkt misschien een moeilijke yogahouding, maar om eerlijk te zijn is dit een van de eenvoudigste die er is. Door een zacht patroon van strekken en draaien wordt de hele yogaset compleet gemaakt. De ademhaling is echter nog steeds een belangrijk onderdeel van de hele yoga.

  • Ga om te beginnen op een yogamat zitten met je benen gestrekt voor je, ruggengraat en nek uitgelijnd terwijl je handen rustig naast je rusten.
  • Er is nog een andere start van deze pose waarbij je kunt beginnen met de Padmasana waarbij je zit met je benen over elkaar, ook wel de lotushouding genoemd.
  • Nu we er klaar voor zijn, laten we beginnen met de training.
  • Breng een van je gevouwen ledematen, zeg de linker helemaal over het rechter gebogen been, de linkervoet raakt de grond terwijl het rechter ledemaat nog steeds gebogen is eronder gelegd.
  • Begin nu met het draaien van je lichaam, taille omhoog. als je het linkerbeen over rechts gebruikt, draai je naar rechts en vice versa.
  • Al die tijd moeten de ruggengraat en het merg zo recht mogelijk blijven.

Breng nu een arm helemaal naar de gekruiste knie om hem vast te houden voor ondersteuning, terwijl de andere helemaal naar achteren gaat. Ze zeggen echter vaak dat je de andere arm ook vrij en uitgerust kunt houden. in de beginfase lijkt de draai misschien een beetje vernauwd.

Na verloop van tijd zul je echter gemakkelijker in de situatie komen. Zodra je de pose hebt vergrendeld, adem je een minuut lang, normaal maar diep adem voordat je de positie ontgrendelt en teruggaat naar je basishouding.

Matsyendrasana Yoga – Hoe helpt het ons??

Zodra je je merg naar de andere kant draait, zou een lichte tintelende pijn langs je ruggengraat lopen om je lang gekoesterde spierpijn te stillen.

De wervelkolom en de onderrug gaan door een stevige rek in deze oefening, daarom worden de rug- en mergpijn eenvoudig weggewreven. Deze yoga staat bekend als een adrenaline-booster.

Voer deze yoga een half uur voor de maaltijd uit om een ​​snelle spijsvertering te garanderen. Terwijl we de maag draaien, worden de darmen onder druk gezet waardoor ze met een stevige snelheid werken en zorgen voor een snelle spijsvertering.

Het eerder genoemde punt brengt me bij nog een ander voordeel, namelijk een hoog metabolisme. Een hoog metabolisme zorgt ervoor dat alle voedingsstoffen die in uw lichaam worden afgebroken, goed werken en de juiste sappen en voedingsstoffen afscheiden, zodat er geen onnodige voedselopslag of spijsverteringsproblemen optreden. Dit kan ook te maken hebben met gewichtsverlies.