Yoga als een middel om te oefenen heeft zich langzaam en gestaag over de wereld verspreid en raakt de harten en geesten van massa’s mensen. Er is geen duidelijke oorsprong voor de basis van yoga, omdat het een eeuwenoude kunstvorm is. Elke dag worden nieuwe en verbeterde houdingen uitgewerkt die laten zien hoe persoonlijk yoga kan zijn. Elke dag yoga bij je thuis beoefenen is waarschijnlijk een van de beste dingen die je voor jezelf kunt doen.

Mayurasana Peacock Pose Hoe te doen en de voordelen ervan

Yoga is als een regime dat elke dag moet worden gevolgd om de best mogelijke resultaten te bereiken. Yoga is specifiek een langzame en geleidelijke training gevolgd door een verscheidenheid aan wendingen met een diepe en continue ademhaling. Dit proces is een integraal onderdeel van het bereiken van de beste yogahouding.

In het artikel van vandaag gaan we de Mayurasana-houding bespreken en hoe je deze effectief kunt doen, samen met de verschillende voordelen ervan.

Hoe Mayurasana te doen en de voordelen ervan:

Hoe je dat doet:

De Mayurasana spreekt over pauw als ‘mayur’, ‘asana’ wat de houding betekent. Deze houding heeft echter niets met pauwen te maken, maar kan een echte strijd zijn voor beginners. Dit is voornamelijk een balans over zwaar gewicht, waarbij je je lichaam in evenwicht houdt, verticaal op je handen. Ook al klinkt het misschien eng, met oefening en een goede richtlijn voor de How to you kun je er gemakkelijk perfectie in bereiken.

  • Om te beginnen hebben we een yogamat nodig als basis.
  • Op je mat, kniel op je knieën met je heupen op je hielen.
  • De knieën moeten de grond raken als je de opening tussen de twee knieën groter maakt.
  • Plaats je arm daar met de handpalm naar achteren gedraaid, wijzend naar je binnenkant van de dijen terwijl je je ruggengraat strekt en diep ademhaalt.
  • Dit was het makkelijke deel, maar nu komt de belangrijkste van de standpunten.
  • Leun naar voren zodat je je gebogen been helemaal naar achteren kunt spreiden en strek ze zoals je doet.
  • Gebruik je elleboog als een duw naar je zij terwijl je de buikspieren aanspant en je onderlichaam optilt.
  • De beginfase kan een extra paar handen vereisen en het is altijd beter om een ​​kussen te gebruiken als ondersteuning voor het geval u uw evenwicht verliest.
  • Terwijl je je onderlichaam aanspant en het omhoog tilt, vormt je lichaam een ​​horizontale lijn die wordt ondersteund door je elleboog die nog steeds als een katalysator moet werken.
  • Probeer je lichaam zo recht mogelijk te houden en vergrendel de positie gedurende vijf seconden voordat je hem een ​​voor een loslaat.

Kies niet voor deze oefening als u last heeft van hoge bloeddruk of hernia. Als je klaar bent met de houding, ontgrendel je jezelf stap voor stap, een voor een niet allemaal tegelijk. Terwijl je daarboven bent, wil je misschien diep ademhalen en een paar seconden inhouden.

Bekijk meer:  Mandalasana-voordelen

Hoe helpt het ons??

1. U zult de calorieën uit u voelen zweten terwijl u uw buik strekt en probeert vast te houden aan de horizontale positie. Je voelt je vet wegvloeien terwijl je je onderlichaam belast.

2. Terwijl de andere yoga zich alleen richt op het boven- of onderlichaam, krijg je hier twee vliegen in één klap. Deze yoga zou niet alleen je billen en dijspieren verstevigen, maar ook nuttig zijn voor je onderarmen en schouders.

3. Een maagklachten zullen gewoon een verhaal met je zijn als je je overgeeft aan deze oefening die zorgt voor alle onjuiste spijsvertering die je altijd tegenhoudt.

Afbeeldingen Bron: 1.