Stress is eigenlijk de oorzaak van alle problemen, want met stress komen problemen zoals diabetes, hoge bloeddruk, gewrichtsproblemen en mentale aandoeningen samen met vele andere kleinere problemen die uw functionaliteit langzaam en gestaag verminderen. Het is bewezen dat yoga zeer effectief is als het gaat om het omgaan met stress en alle bijkomende problemen. Yoga is een heel persoonlijke ervaring van rust die thuis zelf kan worden beoefend.

Mukta hasta sirsasana

Yoga bestaat uit veel verschillende lichaamshoudingen, vergezeld van meditatie en diepe, geleidelijke ademhaling om je niveaus van sereniteit te geven die je normaal niet zou bereiken in je dagelijkse leven.

Voordelen van Mukta Hasta Sirsasana:

In het artikel van vandaag zullen we het hebben over de Mukta hasta sirsasana-houding, samen met hoe het te doen en de voordelen die het te bieden heeft.

Hoe je dat doet?

Mukta hasta sirsasana is een gecompliceerde yoga die veel lijkt op de naam zelf. Een compilatie van zowel je arm als je hoofd in actie, deze yoga is een basishoofdstand die, hoewel moeilijk, geen moeilijke houding is om te bereiken. Natuurlijk, voordat je begint, wil je misschien kiezen voor wat hulp bij de hand.

U kunt bijvoorbeeld een kussen onder uw hoofd nodig hebben als u uzelf niet wilt belasten tijdens de beproeving. Hetzelfde geldt voor enkele zijkussens of een muursteun in de buurt om je val te breken als je tijdens of tijdens het staan ​​je evenwicht verliest. Aan de andere kant raden we je aan om een ​​paar veilige handen aan je zijde te hebben die je de eerste dagen begeleiden.

  • Met later oefenen kun je je ontspannen in de yoga.
  • Leg om te beginnen een yogamat op een vlakke ondergrond. Balans is van het grootste belang in deze tijd.
  • Begin door rechtop te staan ​​​​met je armen naast je terwijl je je nek en merg in een rechte lijn uitlijnt. Haal diep adem en laat het eruit.
  • Als je klaar bent, strek je je lichaam in een neerwaartse hondenhouding.
  • Je zou nu op handen en voeten moeten staan, een omgekeerde V vormen met je lichaam, je ledematen gestrekt achter je terwijl je op je voorkant naar beneden kantelt.
  • Laat je ellebogen langzaam op de grond rusten en span je buik aan en til je onderbenen omhoog.
  • Voor de beginners kan een extra paar handen je misschien helemaal naar boven leiden, waarna je er alleen voor staat.

De plaatsing van de handen is afhankelijk van de persoon en zijn comfortabele zones. Voor sommigen geven ze misschien de voorkeur aan de elleboogsteun, terwijl anderen hun gewicht gelijkmatig verdelen door hun armen te spreiden en de gespreide vleugels van een adelaar te imiteren. Op dit punt wordt je hele lichaam, ondersteboven liggen, grondig ondersteund door je nek, wat een nogal kwetsbaar deel van je lichaam is. Vergrendel de positie een paar seconden voordat u een steun gebruikt om terug te keren naar de oorspronkelijke positie.

Hoe helpt het ons??

We hebben nooit volledige controle over ons lichaam totdat we deze oefening proberen. Het beheersen van je hersenlichaamcoördinatie terwijl je ondersteboven staat, is iets waar alleen een vleermuis ervaring mee zou hebben en op dit moment kan het zijn dat je hetzelfde moet doen. Met de juiste oefening zou je echter dat perfecte evenwicht tussen lichaam en geest kunnen bereiken.

Dit is een goede oefening voor je huid waarbij je ondersteboven hangen bloed naar je hersenen zou doen stromen en op een normale tijd zou rondhangen dodelijk voor je zijn, maar een paar seconden vergif maakt je altijd sterker. Door je weg te spoelen met de bloedstroom, zou je huid nu die perfecte roze gloed hebben.

Deze yoga is ook een bewezen houding voor haargroei, waarbij het bloed naar de ader opnieuw de hoofdhuid en de haarzakjes gevoed en aangevuld zou houden, waardoor de groei wordt vergemakkelijkt. Een ander geweldig voordeel van deze yoga zou resulteren in een gezond hart waarbij de omgekeerde houding eventuele klompen of obstakels in je hartkamers wegspoelt, waardoor een gestage hartslag wordt gegarandeerd.