Yoga wordt beschouwd als een van de meest verfijnde versies van lichaamsfitness die niet alleen wordt aangepakt door de spanningen van een star lichaam, maar ook van een starre geest. De yoga, voornamelijk beoefend door de wijzen, is nu een bekende procedure geworden voor het evenwicht tussen lichaam en geest. Er wordt gezegd dat een gezond lichaam ruzie maakt met een gestoorde geest en een gelukkige geest wordt altijd naar beneden getrokken door het ongezonde lichaam. Dit is waar yoga ernaar streeft om het perfecte evenwicht tussen beide te creëren, waarbij beide zaken met gelijke prioriteit worden behandeld.

Niralamba Sarvangasana Hoe te doen en voordelen

Yoga is weliswaar een favoriet van velen, waar je de vruchten van kunt plukken, gewoon vanuit het comfort van je eigen huis. Het beste is dat je geen professionele trainer nodig hebt om je te helpen het proces te begeleiden. In het artikel van vandaag zullen we het hebben over de Niralamba sarvangasana yoga en de voordelen die je ervan kunt verkrijgen. Met deze eenvoudige richtlijn die hieronder wordt genoemd, kunt u nu ook gemakkelijk het volgende uitvoeren:.

Hoe Niralamba Sarvangasana te doen en de voordelen ervan:

De Niralamba sarvangasana is een groot woord dat velen misschien moeilijk in één keer kunnen uitspreken. Daarom zullen we ernaar verwijzen met de Engelse naam, de schouderstandhouding. Als je je nog steeds afvraagt ​​of je het goed hebt geraden of niet, deze yoga is een eenvoudige schouderstandaard die voor beginners misschien geen fluitje van een cent is, maar met de tijd en oefening zou dit een van de gemakkelijkste houdingen zijn om voor te kiezen. Zorg er tijdens het proces voor dat je de eerste dag niet de weg oversteekt om perfectie te bereiken.

Aangezien u uw gewicht op uw schouder en vooral uw nek balanceert, kan één verkeerde beweging u rechtstreeks naar de eerste hulp van het ziekenhuis brengen. Daarom zou je in de beginfase kunnen kiezen voor een extra paar helpende handen om je bij de stand te helpen. Ga om te beginnen op je rug liggen, met je gezicht naar het plafond, met je benen evenwijdig aan elkaar voor je uitgestrekt. Je armen zouden nu parallel aan je lichaam moeten zijn, gestrekt naast je.

Het moeilijkste deel van de yoga komt nu, waar je je lichaam nu moet optillen en jezelf op je schouders moet hijsen. Om dit te krijgen, gebruik je je ellebogen en handpalmen als steun op je rug, terwijl een extra paar hand je omhoog houdt. In het begin wil je misschien een gunstige sport kiezen met een muur in de buurt om je val te ondersteunen in geval van onbalans. Door te oefenen zul je al snel in staat zijn om jezelf overeind te houden. Zorg ervoor dat je je kin het dichtst bij de borst houdt en adem diep tijdens het proces.

Hoe helpt het ons??

  • Deze yogahouding is een goede manier om je onderlichaam te versterken. Terwijl je jezelf op je schouder steunt, zouden je ledematen recht omhoog moeten wijzen naar het plafond en dit is waar de spieren die druk ervaren zich nu opbouwen en plaats maken voor een sterker en steviger onderlichaam.
  • Dit is ook een goede oefening voor je spijsvertering, als je eenmaal ondersteboven gaat, gaan de organen in je maag een beetje heen en weer schuiven. Mensen die lijden aan een slechte spijsvertering kunnen met deze oefening gemakkelijk de oorzaak van het probleem achterhalen.
  • Hetzelfde geldt voor onregelmatigheden in de stoelgang die nu zouden verdwijnen als je een goede routine volgt met deze oefening.
  • Deze yoga is een goede kwaal voor verkoudheid en griep waarbij het slijm in je neus- en longholtes zal wegspoelen en vanzelf opruimen zodat je geen last hebt van een verstopte borstkas en loopneus.