Van het kleine buurmeisje met twee staartjes tot de oma die haar 80ste verjaardag vierde, tot de bezige bij van het kerngezin of de vrouw die het moederschap omarmde, yoga kende nooit echt leeftijdsgebonden, vooral toen mensen de voorkeur gaven aan yoga, niet alleen voor de fitness dat hoorde erbij.

Parivrtta Parsvakonasana yoga houding

Maar ook omdat de zwangere vrouw vond dat haar weeën beter onder controle konden worden gehouden en de grootmoeder wist dat haar spijsvertering zou worden getemd en ook omdat de drukke vader een kluizenaar vond in de poort naar sereniteit door zijn kalende plekken en dit alles vanuit het comfort van hun eigen huis. Daarom heeft yoga zijn weg, vind je niet? Welnu, in het artikel van vandaag zullen we kijken naar zo’n prachtige yogahouding genaamd de Parivrtta Parsvakonasana.

Hoe Parivrtta Parsvakonasana (gedraaide zijhoek) en de voordelen ervan te doen:

Hoe je dat doet?

elke yoga heeft een Engelse naam die letterlijk de uiteindelijke houding van de yogahouding beschrijft, zodat je een primeur kunt hebben voordat je begint. Voordat we de voordelen opsommen die eruit voortvloeien, laten we de yogamat uitspreiden en beginnen met de gids om het uit te voeren.

De Engelse naam ervoor is de Revolved Extended Side Angle pose die heel wat draaien omvat. Daarom is het aan te raden om er niet voor te kiezen voor het geval je ergens in je borst- en heupgordel een gebroken bot hebt.

Om te beginnen, ga rechtop staan ​​​​met je voeten bij elkaar en merg recht. Je armen zullen naast je lichaam rusten terwijl je je nek uitlijnt met je ruggengraat. Til nu een been op, zeg rechts terwijl je het naar voren zet, een flink aantal stappen naar voren zodat je een zachte rek voelt. Buig nu langzaam het been helemaal naar beneden, je leunt naar voren op de koop toe en stop niet totdat je dijen evenwijdig aan de grond zijn.

Je voet moet nu uitgelijnd zijn met je kniegewricht en het linkerbeen moet helemaal naar achteren gestrekt zijn, recht en stijf. Draai nu met je gebogen voorwaartse draai naar rechts links als je de rechtervoet gebogen hebt. Zorg ervoor dat je bovenlichaam nu volledig naar de zijkant is gedraaid.

Adem hierna diep in en vergrendel deze terwijl je je rechterarm helemaal naar beneden brengt en de grond raakt met de linkerarm boven je hoofd zwaaiend, wat een lichte rek op de borst veroorzaakt. Sommige mensen kiezen ook voor een aparte routine waarbij de handen worden gevouwen tot gebedshanden. Houd de positie een paar seconden vast voordat je uitademt in stap één.

Hoe helpt het ons??

  • Terwijl je jezelf in de positie uitstrekt, krijgen je onderste ledematen een goede training en daarom moedig je ze onbewust aan om steviger te worden en zichzelf te versterken voor een sterker onderlichaam.
  • Terwijl je schakelt en draait en draait, krijgt je buikvet ook een training, waardoor je onderweg een aantal serieuze calorieën verbrandt.
  • Samen met de calorieën, voelt je darmgebied, dat is de buik, ook de druk van de draaiing, wat resulteert in een sterkere buik, dus een betere spijsvertering.
  • We hebben allemaal van die stijve mergpijnen die ons elke keer dat we vanuit een liggende positie rechtop gaan zitten. Welnu, met deze yoga in je tas hoef je je geen zorgen meer te maken over de slechte rugklachten. Het uitrekken en draaien opent de stijfheid van het merg waardoor het flexibeler en sterker wordt.