Parivrtta Trikonasana of omgekeerde driehoekshouding is een van de meest populaire yogahoudingen en het is bewezen dat het gunstig is voor het verwijderen van rugpijn. Dit is geen gemakkelijke houding. Het is eerder een beetje uitdagend in vergelijking met de andere yogahoudingen. Deze pose omvat een aantal lichaamsdelen zoals de ruggengraat, benen, borst en longen.

Parivrtta Trikonasana (omgekeerde driehoekige houding) Hoe te doen en voordelen

In het Sanskriet betekent ‘Parivrtta’ ‘rondrennen’ en ‘trikon’ betekent ‘drie verschillende hoeken’. Eerst wordt de Trikonasana, de driehoekshouding, uitgevoerd. Pas daarna wordt de omgekeerde driehoekige pose uitgevoerd. Voor beginners kan deze houding een beetje uitdagend zijn, maar ze zullen er dol op zijn. Door deze pose dagelijks te oefenen, kom je gemakkelijk op het professionele niveau.

Tegen die tijd zullen uw focus en concentratieniveau bovenaan de hitlijsten staan. Beweging is het belangrijkste onderdeel van deze houding. Alleen met de juiste beweging zal deze houding gunstig zijn, anders is het gewoon een verspilling van tijd en moeite. Deze houding is ook effectief om je lichaamsbalans te vergroten, omdat de benen veel stress gaan krijgen. Het zal de rug en benen versterken en de elasticiteit in die delen vergroten. Laten we een klein detail over deze uitstekende staande houding doornemen.

Hoe de omgekeerde driehoekige houding te doen??

Eerst moet je naar de naar beneden gerichte hondenhouding of de Adho Mukha Svanasana komen. Beweeg dan je rechtervoet een beetje voor je uit. Houd de handen parallel aan de voorste voet en laat de voorste voet het lichaamsgewicht dragen. Breng het bovenlichaam omhoog tot de rug recht is en houd het zo.

Draai nu voorzichtig, zonder deze houding te verbreken, je linkervoet op de hiel diagonaal naar de vloer. Houd de onderkant van je onderbeen of enkel vast met je rechterhand, zodat de onderrug het gewicht draagt ​​en er niet te veel druk op de rechterhand is, anders kan de houding worden verbroken.

Strek het voorste been uit zonder uw lichaam te draaien of uw rug te buigen. De rug moet bijna de hele houding stijf zijn. Gebruik nu je heup en buig je rug recht en begin goed in en uit te ademen. Duw nu de linkerhand tegen het been en draai je bovenlichaam naar rechts.

Zet wederom niet te veel druk op de hand en laat uw rug uw lichaamsgewicht ondersteunen. Beginners kunnen hun lichaam misschien niet meer draaien, dus op dit punt kunnen ze hun rechterhand naar het plafond strekken. Draai nu je hoofd naar rechts en strek je nek omhoog. Er wordt een driehoek gevormd tussen je zijden met je armen en benen verspreid aan de voorkant.

Als je klaar bent, breng je je linkerbeen naar voren en voer je deze oefening opnieuw uit.

Voordelen van een omgekeerde yogahouding:

Er zijn bepaalde adembenemende voordelen van de Reverse Triangle Pose die hieronder worden besproken:

  • Ten eerste kan deze yogahouding de elasticiteit in de enkels, benen en in de dijen rekken en versterken.
  • Ten tweede is de yogahouding met omgekeerde driehoek ook erg goed voor de wervelkolom, borst, schouders, liezen, hamstrings, heupen en kuiten.
  • Ten derde bevordert deze yogahouding een goede ademhaling en voldoende zuurstofstroom door het lichaam.
  • Ten vierde worden de organen van de buik gestimuleerd door het krachtig strekken van deze houding.