Yoga is een oud Indiaas arrangement van fysiek welzijn en alomvattend welzijn. Het is moeilijk om het te bestellen of te classificeren omdat het zowel fysiek als mentaal welzijn ondersteunt en het is ook een fenomenale procedure om tot rust te komen. Bovendien zijn grote delen van de houdingen aangepast om het nut en de kracht van de organen te versterken.

simhasana

Simhasana Yoga (Leeuw Pose):

De Lion Pose is een buitengewoon opmerkelijke yogahouding omdat er geen verdraaiing of strekking van het lichaam nodig is. Het is een houding die helpt om stress te verminderen. Het staat bekend als de Simhasana op grond van het feit dat in het Sanskriet “simha” al het dwingende impliceert en het is de term die over het algemeen wordt gebruikt om een ​​leeuw aan te duiden. De leeuwenhouding voor kinderen komt uitzonderlijk veel voor als gevolg van de manier waarop de houding wordt vastgehouden. Jongeren hebben inderdaad de neiging om de leeuwenhouding yoga beter uit te voeren dan volwassenen.

Hoe Simhasana Yoga (Lion Pose) te doen Stappen, voordelen en voorzorgsmaatregelen:

Vandaag zullen we vertellen over de simhasana-yoga die stappen, gezondheidsvoordelen en voorzorgsmaatregelen uitvoert, samen met tips voor beginners.

Instructies voor Simhasana-stappen:

De leeuwenhouding is heel eenvoudig uit te voeren. Ondanks het feit dat er verschillende stappen kunnen zijn, vereist deze houding echt bijna geen inspanning. De stappen voor de houding van de leeuw zijn als volgt:

 • Ga zitten met je benen onder je ingeklapt, zodat je tenen recht naar achteren wijzen en je op je hielen zit.
 • Houd je ruggengraat recht en toch zo los als redelijkerwijs kan worden verwacht.
 • Sluit je ogen en kijk naar je derde oog. (Het derde oog is een typisch oog in het brandpunt van de tempel. In het verouderde India werd verwacht dat hier het hypofyse-orgaan werd gespot, ondanks het feit dat we nu anders weten)
 • Sluit je mond, raak je palet aan met je tong.
 • Adem volledig in door je neus terwijl je tong je palet nog raakt.
 • Adem uit in één felle beweging terwijl je je tong uitsteekt en je kaken opent, hoe vaak je ook mag verwachten. Bovendien moeten je armen naar buiten worden gegooid en gestrekt met je vingers gespreid.
 • Donder zo hard mogelijk terwijl je uitademt. De donder zou met een “Haa” -geluid moeten zijn en zou niet lang moeten duren. Het zou eerder een hevige ademstoot moeten zijn die je longen in de kortst mogelijke tijd uitput.
 • Houd deze houding ergens tussen de 20 en 30 seconden vast.
 • Adem niet snel in na deze houding; adem in na de vastgestelde 20 tot 30 seconden.
 • 5 of 6 keer oefenen.

2. Voorzorgsmaatregelen voor Simhasana Yoga (Leeuw Pose):

De Lion Pose is in wezen een angstverlichter en kan altijd en door iedereen worden gedrild. Er zijn normaal gesproken geen problemen verbonden aan het oefenen van deze houding, omdat het geen verwarde beweging van het lichaam vereist. Hoe het ook zij, in het geval dat u de nadelige gevolgen van voortdurende kwalen of fysieke problemen ervaart, is het het beste dat u een onderzoek heeft met uw specialist voordat u een yogahouding uitvoert.

3. Beginnerstips voor Simhasana-yoga (leeuwenhouding):

Volgens yoga zijn tal van problemen waarmee we in ons dagelijks leven worden geconfronteerd, het gevolg van rotting van ergernis en minachting. The Lion Pose biedt je met succes een uitlaatklep voor deze negatieve vitaliteit. Deze houding is meer het loslaten van negatieve vitaliteit, wat inhoudt dat zolang je venijnig uitademt, dat alles is wat nodig is. De armen en schouders worden brutaal en onbuigzaam naar buiten geworpen als een uiterlijke indicatie van de bevrijding van het innerlijke antagonisme. De houding kan hetzelfde aantal keren worden herhaald als u wilt, ondanks het feit dat 5 tot 6 keer voldoende is als het legitiem is.

4. Voordelen Simhasana Yoga (Leeuw Pose):

Fysiek profiteert de leeuwhouding van het gezicht en de keel, wat niet typisch is voor andere yogahoudingen. De felle strekking van de spieren van het gezicht en de keel verlichten de druk. Het wordt bovendien geaccepteerd om te helpen bij het verminderen van elke besmetting van de keel en de luchtwegen. De tong krijgt eveneens ongewone activiteit omdat hij volledig buiten de mond is gestrekt.

Hersteltoepassingen zijn onder meer:

 • Stotteringen genezen.
 • Uithardende tanden granuleren.
 • Vastgegrepen kaken genezen.
 • Rimpels verwijderen.
 • Helpt bij verminderd smeulen in de ogen.
 • Rugpijn verlichten.
 • Verontruste nekspieren ontspannen.
 • De toon van de stem verbeteren.

De yoga-leeuwhouding of simhasana bezielt eveneens het platysma, een platte, magere spier aan de voorkant van de keel die de mondhoeken naar beneden trekt en bovendien de keel rimpelt. Het is algemeen aanvaard dat deze activiteit zal helpen om de keel met de jaren te laten verdwijnen. Ook adverteert deze houdingshulp voor een geweldige houding en vergroot zo het vertrouwensniveau.

Therapeutische voordelen van Simhasana Yoga (Lion Pose):

Hoewel we de meeste gezondheidsvoordelen van simhasana al kennen, zullen we nu enkele therapeutische voordelen van deze houding bespreken. Deze zijn als volgt:-

1. De beoefening van de simhasana-yogahouding kan het probleem van een slechte adem genezen. Het probleem van een slechte adem kan je in elke situatie in verlegenheid brengen en dan kun je een depressie krijgen wanneer je met mensen wilt praten. Omdat je tijdens het uitvoeren van simhasana je mond moet openen en dit is wanneer de adem wordt gezuiverd.

2. De simhasana-houding of de leeuwenhouding geneest stotteren ook heel snel en heel goed. Je zult verrast zijn om de effecten te zien die yoga daadwerkelijk kan hebben. De enige clausule hier is dat je het allemaal oprecht en regelmatig moet doen. Ook yoga moet correct worden gedaan en niet op de manier die u wilt volgens uw comfortniveau. Terwijl aan de ene kant het comfortniveau belangrijk is voor een persoon, is het op de juiste manier doen van de houding nog belangrijker.

3. Er zijn veel mensen die last hebben van tandenknarsen en dat komt vooral voor bij kinderen. Als we dit probleem bij kinderen zien, weten we waarschijnlijk dat dit komt door het grote aantal wormen dat in het lichaam van kinderen aanwezig is. Als het probleem de overhand heeft, zelfs nadat je volwassen bent geworden, dan is het zeker dat je in de richting van een vorm van kwaal gaat en de beoefening van de simhasana-yogahouding kan je absoluut genezen.

4. Je moet mensen hebben gezien met gebalde kaken. Het is geen ziekte of kwaal, maar slechts een structuur waarbij de zijkanten van beide kaken op elkaar zijn geklemd. Als dit voor iedereen een probleem is, kun je presteren om de voordelen van simhasana yoga te bereiken. Dit is ook handig in dit geval.

5. Rimpels zijn meestal een probleem voor oudere vrouwen of de vrouwen die beseffen dat ze snel ouder worden. Nu kan leeftijd of tijd niet echt worden gestopt, maar wat je kunt doen is het vertragen door regelmatig simhasana te beoefenen. Het beoefenen van deze yogahouding helpt om rimpels en eventuele fijne lijntjes in het gezicht als zodanig te verwijderen. De verbetering van het bloedcirculatieproces laat je huid gloeien en laat je er dus veel jonger uitzien.

6. Een branderig gevoel in de ogen kan verschillende oorzaken hebben en de twee belangrijkste zijn natuurlijk elke vorm van allergie of de fluctuatie in de druk of kracht in de ogen. De eerste heeft onmiddellijk een arts nodig, maar de tweede kan samen met wat behandeling en powercheck worden gecontroleerd met behulp van simhasana yoga.

7. Wanneer je de leeuwenhouding uitvoert, moet je je rug op een zeer correcte manier strekken, zodat je eruitziet als een zittende leeuw. Dit stuk is zeer essentieel omdat het therapeutisch is voor rugpijn en problemen. Deze stretch helpt bij het verlichten van elke vorm van pijn of spanning in de rug en ontspant je dus.

8. Na de rug komt het probleem van de nek en de nekspieren. Nu geneest simhasana dat ook door ook een lekkere massage te geven aan de rug en nek.

9. Het meest verrassende is dat de leeuwenhouding ook de toon van je stem verbetert.

Simhasana yoga is een van de geavanceerde houdingen van het yogaregime en het zorgvuldig en correct uitvoeren hiervan kan je veel voordelen opleveren. De meeste zijn hierboven genoemd en je moet gemotiveerd zijn na het lezen van dit alles.