Stoelyoga-oefeningen zijn erg goed om je gezondheid en kracht op peil te houden. Ze zijn door veel artsen en experts geadviseerd voor degenen die vanwege hun leeftijd of vanwege tijdgebrek niet kunnen sporten. Deze houdingen zijn zo gemakkelijk uit te voeren dat bijna iedereen ze kan uitvoeren. Ze omvatten rekken, ademen, meditatie, wendingen en rotatie. Ze versterken je buik en helpen je om je beter te concentreren. Voor een beter begrip, suggesties, kennis en referentie kunt u de volgende paragrafen raadplegen:.

Stoelyoga houdingen en voordelen

Dit zijn de beste stoelyoga houdingen en voordelen.

1. Ademhaling:

stoel-yoga

Om yoga op de stoel te beoefenen, moet je beginnen met ademen. Ga rechtop op je stoel zitten en leg je handen op je buik. Ontspan nu en begin te ademen. Probeer je adem in je kern te duwen. Doet deze pose dagelijks omdat dit je kracht en weerstand geeft.

2. Spinale draai:

Voor de spinale twist moet je rechtop op de stoel zitten en inademen. Draai naar links terwijl je over je linkerschouder kijkt. Houd deze houding nu ongeveer drie ademhalingen vast en keer dan terug naar de normale positie. Herhaal aan de andere kant.

3. Lies rekken:

Ga voor het strekken van de lies rechtop zitten op uw stoel en spreid uw benen. Leg je handen op je dijen en leun naar voren. Voel de rek op je benen en je onderrug. Houd één tel vast en keer terug naar de normale positie. Doe dit ongeveer drie tot vier keer, als u zich op uw gemak voelt.

4. Zijwaartse bochten:

Pak een riem, maak hem vast en ga rechtop zitten. Hef je armen boven je uit. Inademen. Buig tijdens het uitademen aan de rechterkant. Als je sterker wordt, kun je nog veel meer ademhalingen maken. Herhaal hetzelfde aan je linkerkant. Vergeet niet om elke ademhaling heel langzaam te nemen.

5. Ventilatorhouding:

Voor de waaierhouding, plaats je je voeten stevig op de grond. Zorg ervoor dat ze uit elkaar zijn. Pak beide armen vast en pak de rugleuning van je stoel. Rol je messen naar beneden en probeer een opening in je borst te creëren. Houd ongeveer vijf tot tien ademhalingen vast en laat het dan ontspannen. Eindig door jezelf in je armen te wikkelen.

6. Schud het uit Pose:

Om deze yogahouding te doen, schud je je armen en benen. Begin met één been tegelijk te schudden. Voeg dan je armen toe. Hierdoor wordt je core sterker. Denk er ook aan om je ruggengraat een paar seconden te schudden en dan kun je hem lang houden. Hierdoor voel je je fris en energiek.

7. Enkelrotaties:

Om de enkelrotaties te doen, ga op de stoel zitten met je rug recht. Til vervolgens je voeten ongeveer twintig centimeter van de grond. Draai je beide voeten naar links en naar achteren. Je kunt dit met één voet tegelijk doen of beide tegelijk. Alles hangt af van je comfortzone. Neem het naar links en dan naar rechts.

8. Knie heffen houding:

Voor de knie-opwaartse houding moet je eerst op de rand van de bank gaan zitten. Je voeten moeten op de grond staan. Breng nu je lichaam naar beneden met je handen op de bank. Til nu je knieën op en neer; een voor een. Dit zal je benen, triceps, schouders en bovenrug versterken.

9. Schouderrotaties:

Neem voor de schouderrotaties beide handen en plaats ze op je armen met je vingertoppen tegen je schouders. Draai ze nu met de klok mee. Nadat u dit ongeveer een minuut of zo hebt gedaan, draait u ze in de richting tegen de klok in. Dit zal je armspieren versterken en sterker maken.