De wereld heeft behoefte aan bevrijding, en dat doet ze ook. Over bevrijding gesproken, jij bent de wereld, wat betekent dat je lichaam het universum voor jou is, en er moet goed op worden gelet dat het gezond en gezond blijft. Om een ​​fysiek volbracht en goed afgestemd, chakra’s uitgelijnd en fit te hebben, moet je regelmatig en op een geschikte manier trainen, zeggen experts. We vragen je niet om je elke dag urenlang te abonneren op dure gymzalen of ijzer te pompen. We vragen je eerder om na te denken over de zegen van de natuur, yoga bijvoorbeeld om een ​​goed uitgebalanceerd, strak en fit lichaam te krijgen.

Divya yoga asana's

Waarom yoga??

 • Minder tijdrovend.
 • Meer voordelen.
 • Demografisch geaccepteerd wereldwijd.
 • Helpt het lichaam, de geest en de ziel.
 • Houdt de gevaren en grillen van het ratrace-leven weg.

Het is maar belangrijk dat je de juiste leraar, trainer, school of goeroe vindt om de kunst en wetenschap van yoga te leren. De oude methode om fit te blijven heeft destijds wonderen gedaan en heeft tot op heden miljarden over de hele wereld geholpen. Neem echter contact op met uw huisarts voordat u zich inschrijft of begint met yogalessen.

Wat is Divya Yoga?

Divya is de Sanksrit-term voor ‘goddelijk’, ‘lot’ of ‘fortuin’. Binnen de yogafilosofie wordt divya vaak aangeduid met divya-drishti, wat goddelijk inzicht betekent. Zodra een yogi Divya-drishti bereikt, helpt het hen om te communiceren en contact te maken met het Goddelijke en stelt het hen ook in staat om zowel in de toekomst als in het verleden te kijken.

Divya Yoga is een amalgaam van de oude traditionele beoefening van hatha yoga en een eigentijdse en moderne methode van lichaamswerk genaamd Heller werk. Divya yoga is oorspronkelijk ontwikkeld door Divya Aanand (Daryl Vansier) en is erkend door de Yoga Alliance. Het is in de moderne tijd zeer populair geworden en wordt zowel in een aantal studio’s als op spirituele retraites uitgevoerd.

Divya yoga is voornamelijk verdeeld in vier segmenten, waarbij elk segment zich richt op een specifiek deel van het lichaam of een ander aspect van het bereiken van de spirituele en fysieke vooruitgang die yoga biedt. De eerste module richt zich op de “mouw” van het lichaam, terwijl de tweede op de “kern”-structuren, en de derde op het balanceren van de vrouwelijke en mannelijke energieën, en de laatste module op de integratie van alle voorgaande delen.

Wat zijn de belangrijkste asana’s in Divya Yoga??

Laten we hieronder in detail meer te weten komen over het concept van Divya yoga asana’s.

Patanjali Divya yoga kan worden beoefend door mensen van alle leeftijdsgroepen. Het wordt meestal gestart met een paar opwarm-asana’s en suryanamaskara’s, gevolgd door verschillende combinaties van asana’s, houdingen en oefeningen. Patanjali Divya yoga beoefent ook mudra’s, pranayama’s en micro-oefeningen die de ogen, vingers, tenen, gezicht en nek ten goede komen. Divya yoga wordt beëindigd met Shavasana.

Volgens Ramdev is ‘Yoga een geweldig middel om lichaam/geest te trainen, uit te rekken en te ontspannen, zodat het gezond en lang kan blijven. Het helpt bij de coördinatie van lichaam, geest en ziel’.

Enkele van de asana’s waaruit Divya yoga bestaat, zijn:

Baddha Padmasana: Baddha Padmasana is ook bekend als vergrendelde lotushouding. In het Sanskriet betekent ‘Baddha’ gebonden of opgesloten.

Bhujangasana: Bhujangasana lijkt op de verhoogde kap van een cobra, vandaar dat het ook bekend staat als de Cobra Pose.

Dhanurasana: Zoals de naam doet vermoeden, dankt Dhanurasana zijn naam aan de vorm die het lichaam aanneemt tijdens het uitvoeren ervan – die van een boog. Dhanu betekent boog.

Halasana: De houding van het lichaam tijdens het uitvoeren van deze asana lijkt op die van een typische ploeg, vandaar de naam Halasana.

Kukkutasana: In het Sanskriet betekent Kukkut Cock of Haan, deze asana wordt genoemd in verouderde heilige yogateksten zoals de Gheranda Samhita en Hatha Yoga Pradeepika. Het is vooral een moeilijke pose die enorme armkracht vereist en veel tijd en oefening kost om deze asana te perfectioneren.

Matyasana Mayurasana: Binnen de context van de Ashtanga Vinyasa Yoga wordt deze vorm van asana beschouwd als de tegenasana van Sarvangasana.

Paschimothasana: Paschimottanasana is een eenvoudige asana en toont een klassieke Hatha Yoga-houding en heeft veel voordelen.

Saryangasana: ‘Sarv’ betekent alles; ‘anga’ betekent een deel van een lichaam. Sarvangasana is een yogahouding waarbij het hele lichaam in balans is op de schouders.

Siddhasana: In het Sanskriet betekent ‘Siddha’ ‘volbracht’ of een ‘adept’ en ‘asana’ betekent een ‘houding’. Siddhasana wordt genoemd als een van de vier krachtigste zithoudingen die geschikt zijn voor meditatie in de Hatha Yoga-tekst Hatha Yoga Pradeepika.

Vajrasana: Deze diamanten pose wordt ook wel Adamintine Pose genoemd. Het ontleent zijn naam aan het Sanskrietwoord Vajra (वज्), wat diamant of bliksemschicht betekent en zoals de naam al doet vermoeden is het een knielende houding. Ademhalingsoefeningen zoals Pranayama, Kapalabhati en Anulon Vilom worden meestal gedaan terwijl je in deze positie zit, en daarbij wordt gezegd dat het lichaam zo sterk wordt als een diamant.

Wat houdt Divya yoga in?

Een van de meest populaire new age-takken van vandaag is Divyayoga. Laten we het concept in detail bekijken.

De Vajrasana:

Divya Yoga heeft volgens hen velen geholpen met haaruitval en haarongelukken. Met het gebruik van uw vingertoppen zou er voldoende beweging worden gegeven aan uw haarpunten en follikels, waardoor het haar sterk en gezond wordt. Deze oefening helpt ook bij de haargroei, waardoor je kruin te allen tijde het middelpunt van aantrekking zou zijn. Divya yoga-experts raden het gebruik van DivyaKesh Tail aan, dat helpt bij het bestrijden van problemen die het hoofd en de hoofdhuid teisteren, zelfs hoofdpijn en migraine. De olie wordt vervaardigd in de laboratoria van de Divya-apotheek van Swami Ramdev en bevat de volgende ingrediënten;

De Vajrasana

 • Bhringa-raja
 • Brahm
 • Amalakl (Amala)
 • ShwetaChandana

Divya Yoga en zwangere vrouwen:

Het is zo’n zegen om een ​​aanstaande moeder te zijn, Divya yoga biedt bijvoorbeeld veel houdingen voor zwangere vrouwen om te oefenen;

1. De Cat Pose helpt bij problemen met de onderrug, dit is vooral het geval bij vrouwen die in verwachting zijn en acute pijn hebben in deze regio. De pose helpt vrouwen met aanpassingsvermogen en beweging

2. The Heroine Pose helpt bij psychologische, fysieke, luchtige en andere kwalen die zwangere vrouwen teisteren. Het ondersteunt de werking van de ruggengraat en de spieren eromheen, en het ruggenmerg in het algemeen.

De twee bovengenoemde houdingen helpen bij de gebieden rond de ribben, de hoge borst, schouders en de thorax. Uitlijning van het lichaam is mogelijk, de chakra’s zijn goed op elkaar afgestemd en het heeft geen nadelige effecten op de aanstaande moeder of de baby in de baarmoeder, zeggen experts

Voordelen:

De genoemde houdingen helpen bij de juiste proportie van de baarmoeder. Ook het middenrif wordt geholpen met gemakkelijke bewegingen, en de ademhalingshandelingen worden ook bevorderlijk gemaakt voor de aanstaande moeder. Signalen worden gemakkelijk en in overvloed naar de hersenen overgebracht, maar op een zeer rustige en gecomponeerde manier. De binding en abstractie van de baarmoeder wordt door dergelijke houdingen geleerd, zeggen experts. Dit is precies wat een vrouw helpt bij de bevalling of tijdens de bevalling.

Divya Yoga en Schildklier:

Patiënten die aan een schildklier lijden, hoeven nu geen grote bedragen uit te geven aan medicijnen voor behandeling. Deskundigen zijn van mening dat sarvangasan wordt toegepast of accepteren een standpunt om bij dergelijke problemen te helpen.

 1. De patiënt moet beginnen met de yoga-acceptatiehouding en langzaam op zijn rug in elkaar zakken.
 2. Nu moet hij zijn benen optillen tot het naar zijn schouder is gebogen
 3. De knieschijf moet op de borst worden vastgebonden en tegen de borst worden geplaatst
 4. De ellebogen dragen al het gewicht en de armen ondersteunen de heupen
 5. De accept-bocht wordt dan gedurende twee minuten gedaan om de yoga-oefening af te sluiten

De schildklier is verantwoordelijk voor het gewicht in het lichaam en voor de activiteit in het lichaam. Met behulp van bovengenoemde oefening wordt de schildklier gestimuleerd en efficiënt aan het werk gezet. Andere asana’s die als vervolg kunnen worden gebruikt, zijn;

 • Naukasana
 • Uttanpadasana
 • Matsyasana
 • Yashtikasana

Casestudy’s hebben het bewijs geleverd:

Tegenwoordig wil iedereen bewijs voor dergelijke beweringen, en daarom zou je, als je online kijkt, miljoenen vinden die getuigen voor Divya-yoga. Baba Ramdev heeft wonderen gedaan voor velen, vooral voor degenen die last hebben van problemen van lichaam en geest, door middel van Divya yoga. De asana’s die hij leert, zijn op eenvoudigere manieren gerepliceerd, keer op keer en over de hele wereld.

Er zijn nu meer dan een miljard mensen die de voordelen van Divya yoga leren en gebruiken. Over het hele land zijn er klassen waar men zijn manieren om fit te zijn kan leren. Afgezien daarvan heeft Baba Ramdev zijn eigen video’s, cd’s en dvd’s, ook yogakampen, waar hij richtlijnen en punten geeft over hoe je het beste uit je gezondheid kunt halen door middel van yoga. De geïllustreerde trainingen zijn eenvoudig en helder, en ook de voordelen worden verteld

Divya Patanjali-producten:

De yogagoeroe is een stap verder gegaan en heeft therapieën en huismiddeltjes ontwikkeld die iedereen kan gebruiken, namelijk Divya patanjali-producten. De drankjes en brouwsels die deel uitmaken van de gebruikte patanjali divya yoga zijn gemaakt van honderd procent natuurlijke kruiden en staan ​​erom bekend dat ze helpen bij bijna elke kwaal en ziekte van lichaam en geest. Er zijn geen bijwerkingen om je druk over te maken, aangezien de ingrediënten zoals vermeld honderd procent natuurlijk zijn.

Voordelen:

 1. Met de yogatherapie hebben mensen die lijden aan chronische pijnen geprofiteerd van Divya yoga en patanjali
 2. Asana’s genoemd en wanneer gebruikt, hebben velen over de hele wereld geholpen om op een natuurlijke manier zwaarlijvigheid en gewichtsverlies te bestrijden, zonder de noodzaak van chirurgie en dure medicatie
 3. Divya patanjali-producten die zijn gegenereerd uit de laboratoria van de Baba Ramdev-apotheek hebben een antwoord op elke gezondheidsbehoefte en elk probleem
 4. Natuurlijke bronnen en middelen worden verkregen en verkregen om ervoor te zorgen dat elk onderdeel van de medicatie authentiek en echt is.
 5. Kruidengeneesmiddelen die thuis kunnen worden gemaakt, worden ook door de yogameesters onderwezen

Blijf gezond en blijf gelukkig!!