Индивидуален опаковъчен материал – тенденцията за съвременния маркетинг

Известно е, че продуктите, изработени по поръчка, са скъпи. Тези, които искат да си позволят такива отделни парчета, често трябва да ровят по -дълбоко в джоба си. На пазара обаче вече има модерни индивидуални решения, които правят продуктите по поръчка достъпни за почти всеки. Същото се отнася и за индивидуален опаковъчен материал. Индивидуализацията на продуктите вече може да се осъществи с ограничен бюджет. Същото се постига и в опаковъчната индустрия.

Индивидуална опаковка за индивидуални потребители

Съвременната опаковка съчетава редица важни свойства. Класическите характеристики на продукта са достатъчна защита на стоките, оптимизиране на транспорта и представяне на информация за продукта. Индивидуалният дизайн на опаковката също увеличава възможностите за продажба. Ако потребителят влезе в контакт със съдържанието чрез опаковката, в идеалния случай се създава лична връзка със съответния продукт, която влияе върху поведението на купувача.

Тенденция за маркетинг на индивидуални опаковъчни материали

Възможности за дизайн на опаковки

Опаковката предлага редица възможности за индивидуален дизайн. Въпреки че има много изисквания от законодателя, има различни отправни точки за безплатното проектиране на индивидуални опаковки:

  • материал
  • Графика и дизайн
  • Специални функции

Избор на материал

Материалът е важен елемент в дизайна на опаковката. От една страна, опаковъчният материал трябва да е функционален, надеждно да защитава продукта от външни влияния и да бъде лесен за обработка. От друга страна, материалът играе решаваща роля във визуалното представяне. Друг важен момент е устойчивостта на опаковката.

Съвременният потребител цени биоразградимите опаковъчни материали, които причиняват възможно най -ниските емисии на CO2 по време на производството. Кой материал е най -добрият избор за конкретен продукт обаче трябва да се реши индивидуално. Доставчиците харесват medewo.com/de носят множество опаковъчни материали, които позволяват индивидуално изпълнение и отговарят на индивидуалните изисквания.

Графичен дизайн на индивидуална опаковка

Цветове, форми, шрифтове и графики – вземат се стотици решения, когато става въпрос за визуален дизайн на опаковките. Кои елементи най -добре могат да бъдат поставени къде? Каква информация заслужава централно местоположение? Какво има в долната част на гърба? Отговорите на тези въпроси са различни за всеки проект и водят до много индивидуални дизайни. Така трябва да бъде.

ЗАБЕЛЕЖКА дизайн на опаковката!Крем за лице за мъже е по -лесно да се представи с помощта на тъмен цвят, отколкото слънцезащитен крем за деца. Комплектът ножове за професионална употреба може и без игрив дизайн. Важно е дизайнът да съответства на продукта и опаковъчния материал. Не всяка идея може да бъде реализирана с всеки материал.

Удобна опаковка

Съвременният потребителски свят изисква преди всичко едно: бързи и ефективни решения!

Това твърдение не спира и при опаковането. Така наречената “Удобна опаковка” вече е извън Планиране на продукта незаменим. Опаковката е оптимизирана в полза и използване на съответния продукт.

Може z. Б. затоплете храна в опаковката и сгънете вилица от капака на опаковката, тази опаковка функционира едновременно като кутия за съхранение, тенджера, прибори за хранене и чиния. Опаковките за многократна употреба също са много популярни сред потребителите. Ако оризът се доставя в здрава торба с цип и ако има атрактивен дизайн в същото време, тази опаковка може да се радва на втори живот като индивидуална торба за съхранение.

ЗАКЛЮЧЕНИЕ – опаковките по поръчка предлагат добавена стойност

От индивидуалния опаковъчен материал до оптимизирания дизайн, добре обмислената опаковка убеждава потенциалните купувачи и потребители. Потребителят се обръща директно чрез индивидуален опаковъчен материал и има допълнителна добавена стойност за крайния потребител при закупуване на определен продукт. Когато се използва, отделните опаковки са високоефективни, устойчиви и представляват идеална маркетингова помощ, която съответства на настоящата тенденция. С индивидуален опаковъчен материал опаковката се превръща в централна част от маркетинга на марката за производители и продавачи.

Права на изображения: [защитен по имейл] – package -1081709_1280