Вие сте човек, който се стреми към детайли за интериора на вашата къща? Тогава вие определено знаете как завесите и конструкциите на скобите за завеси са съществена част от този процес. Всичко, което трябва да направите, е да намерите правилния тип конструкция на скобата за пердета, така че завесите да помогнат на място, завършвайки облика на вашата къща. Нека да разгледаме видовете дизайни на скоби за завеси, предлагани на пазара.

Дизайн на скоби за завеси

Видове скоби за пердета:

Материалът, размерът и цветът на скобата играят съществена роля при определянето на типа дизайн на скобата за пердета, който искате да използвате за вашия дом. Ето видовете скоби за пердета.

  • Единични скоби: Това са стандартната форма на скобите, използвани, ако искате да окачите единична завеса.
  • Двойни скоби: Тези видове скоби често се използват, когато искате да използвате две завеси, за да ви придадат дизайнерски вид.
  • Централни опорни скоби: Тези видове скоби се използват за поддържане на прозорец по -дълъг от обхвата от 60 инча.
  • Скоби за лакти: Тези видове скоби са най -подходящи, ако имате стена с множество ъгли. Пръчките се подреждат според ъгъла на стената.
  • Регулируеми скоби: Тези видове скоби са най -подходящи за всякакъв вид прозорци, независимо дали са малки или големи, тъй като те могат да се регулират съответно. Можете да ги използвате дълго време.
  • Скоби за пердета без пробиване: Тези видове скоби са най -подходящи, ако не искате постоянни конструкции на скоби за завеси.

Най -новите дизайни на скоби за завеси в Индия:

Ето нашите 20 прости и модерни дизайна на скоби за завеси с изображения. Нека да ги разгледаме.

1. Двойни скоби за пердета:

Двойни скоби за пердета

Двойните скоби за пердета са полезни, ако искате да окачите две завеси едновременно. Той ви помага да украсите къщата си красиво, като използвате прозрачни материали като вторична завеса. Двойството на тези скоби е това, което го прави уникален с многофункционални приложения. Материалът, използван за това, е ковано желязо или влакна.

2. Тройна конструкция на скобата за пердета:

Тройна скоба за пердета

Най-подходящото място за тройна скоба за пердета е, ако искате малко или никаква светлина във вашата къща, за да поддържате дома си топъл, ако живеете в студени райони. Има две тънки пръти за окачване на завесата от лек материал отзад и има пръчка с много по -голяма дебелина, за да окачите такава с много по -голямо тегло. Винтовете от двете страни на запазват завесите непокътнати.

3. Антични скоби за завеси:

Антична скоба за завеси

Това е античен дизайн на скоби за завеси, въпреки че може да се справи само с една завеса. Материалът, използван в тези скоби, заедно с цветовата комбинация от злато и кафяво, им придава античен вид. Това са прости скоби за завеси, които могат да направят вашето пространство да изглежда царствено.

4. Дизайнерски скоби за завеси:

Дизайнерски скоби за завеси

Това е единична скоба за пердета, която може да направи вашата проста стая да изглежда луксозно. За разлика от другите дизайни, уникалният дизайн е това, което прави тази скоба специална с красива цветова комбинация от сребро и бронз. Ако търсите дизайнерски скоби за завеси, това е най -добрият вариант.

5. Регулируеми скоби за завеси:

Регулируеми скоби за пердета

Това са най -добрите скоби за пердета заради тяхната настройка. Можете да ги използвате за всеки тип и размер на прозореца. Тези скоби имат малък диапазон на регулиране, където можете да се плъзгате според изискванията. Тези регулируеми скоби за пердета са изработени от ковано желязо и имат дълготрайност.

6. Скоби за пердета от неръждаема стомана:

Скоби за пердета от неръждаема стомана

Друг широко използван материал е неръждаемата стомана. Оборудването, използвано в стоманените скоби за завеси, го прави да изглежда лъскав и привлекателен. Двата края на скобите за пердета от неръждаема стомана са във формата на топка с пръчка, поставена в центъра. Предвидени са винтове за лесно поставяне върху стената.

7. Дървени скоби за пердета:

Дървени скоби за пердета

Ако търсите обикновени скоби за завеси, тогава дървените скоби за пердета са най-добрият вариант, който е едновременно рентабилен и изглежда красив. За разлика от други метални на пазара, тези скоби са направени от чисто дърво с отвор в центъра за задържане на пердето.

8. Месингови скоби за завеси:

Месингови скоби за завеси

Това е стилна месингова скоба за завеси, която прави всеки от вашите прозорци да изглежда елегантно. Месинговият материал е предпочитан за неща като пердета и дръжки на вратите, тъй като те са надеждни и издръжливи. Това е една от най -добрите метални скоби за завеси с атрактивен дизайн.

9. ПВЦ скоби за завеси:

ПВЦ скоба за пердета

PVC е виден материал, използван за декориране на вашата къща в наши дни. Това е лека конзола от PVC, която е много лека, но има много здравина и устойчивост. Дизайнът на тази скоба е лесен за поставяне върху стените и използване. Ако сте човек, който не харесва наперен дизайн, това е идеалният вариант за вас.

10. Медни скоби за завеси:

Медни скоби за завеси

Достъпен и елегантен начин да украсите вашия прост дом е с медни скоби за завеси. Те могат да направят всяка стая да изглежда шикозна и да имат малки пръстени, за да прикрепите и плъзнете завесата. Този дизайн не заема много от стената ви и следователно също ограничава пространството.

11. Пластмасови скоби за завеси:

Пластмасови скоби за пердета

Пластмасовите скоби за пердета се считат за опция, тъй като са доста евтини и могат да се използват за продължителен период. Дизайнът на тези скоби за завеси е прост, здрав и има достатъчно здравина, за да държи пердетата. Ако простотата е това, което искате с лек материал, това е най -добрият вариант.

12. Златни скоби за пердета:

Златна скоба за пердета

Ако сте човек, който обича да се отдаде на кралския облик на къщата си, тогава тези златни скоби за пердета попадат на вашето сладко място. Тези царствено изглеждащи скоби за пердета подобряват вашата проста всекидневна в нещо красиво по евтин начин.

13. Железни скоби за пердета:

Железни скоби за пердета

Желязото е основен материал, използван в дизайна на пердета, който варира от прости до художествено повдигащи. Тези железни скоби за пердета попадат в простата категория дизайн, която е естетически приятна и отговаря на всеки тип и цветна завеса, която се вписва в декора.

14. Сребърни скоби за пердета:

Сребърни скоби за пердета

Един от шикозните начини да разкрасите прозорците си е като използвате сребърни скоби за пердета. Те ви представят уникален и стилен начин да украсите прозорците си. За разлика от скобите от неръждаема стомана, тези сребърни добавят елегантен вид, без да харчат много.

15. Алуминиеви скоби за завеси:

Алуминиеви скоби за завеси

Алуминиевите скоби за завеси също са за предпочитане, тъй като алуминият е лек метал, който има висока устойчивост на корозия. Стилно изглеждащите квадратни блокове, подредени на тройки, създават уникален дизайн. Закрепването на тази скоба е много по -удобно, придавайки на къщата ви съвременен вид.

16. Скоби за бяла завеса:

Бели скоби за завеси

Тези бели скоби за завеси изглеждат привлекателни и привлекателни не само поради цвета, но и поради стилния дизайн. За разлика от другите прости модели, можете да считате това за един от най -добрите скоби за пердета, който разкрасява пространството навсякъде, където го поставите. Те могат да бъдат налични от всеки материал, но за предпочитане от влакна.

17. Скоби за черни завеси:

Черни скоби за завеси

Това е дизайн с двойна пръчка, който е подчертан поради черния цвят. Тези черни скоби за завеси имат артистичен дизайн от двете страни на основните пръти, а вторият прът е доста прост. Предвидени са и пръстени за окачване на завеси на основния прът, а към вторичния прът можете да прикрепите лека прозрачна завеса.

18. Фантастична скоба за завеси:

Фантастична скоба за завеси

Ако странният е начинът, по който искате да отидете, тогава тези фантастични скоби за завеси трябва да са най -важният приоритет. Те се предлагат в няколко цвята; можете да избирате според вашия личен избор или цвят на завесата. Въпреки че изглеждат прости, цветният вид ги прави привлекателни и подходящи за всяка къща.

19. Дизайн на ъглови завеси:

Ъглова скоба за завеси

Сред многото налични скоби за завеси, ъгловата скоба за пердета се използва главно, когато трябва да поставите пердета, които включват ъгли по непрекъснат начин. L -образните скоби за пердета също могат да бъдат разгледани в тази категория, която ви дава възможност да поставите пръти към два прозореца в един кадър.

20. Декоративни скоби за завеси:

Декоративни скоби за завеси

На пазара има няколко метални скоби за завеси, използващи много материали. Това са едни от най -добрите декоративни скоби за завеси, които можете да включите във вашия интериор. При производството им се използват едни от най -добрите материали, които раждат уникални парчета. Дизайните са красиви за гледане, добавяйки към облика на вашия дом.

Дори и да имате красива къща, декорът играе съществена роля в начина, по който изглеждате. Завесите, заедно със стилен дизайн на скоби за завеси, правят прозорците и къщата ви да изглеждат още по -елегантни. С изобилието от дизайни на скоби за пердета на ваше разположение можете лесно да изберете този, който е подходящ за вашия дом. Не забравяйте да ни уведомите как нашите статии са ви помогнали!