10 най -добри мултивитамини за жени: какво да приемате, източници на храна и още!

Дефицитът на витамини е доста често срещан сценарий за жени от много възрастови групи. От калций до минерали и витамини, жените често пропускат тези дози за добро здраве. Независимо дали се дължи на болест на тялото и болести, или на хранителни ограничения и специални диети, или на стрес и натоварен график на живота, като се има предвид напрежението в кариерата, липсата на витамини се отразява на цялостното здраве на жените доста често. Ето защо човек трябва да знае значението на мултивитамините за жените!

Няколко проучвания и изследвания са доказали, че витамините, хранителните вещества и минералите са от съществено значение за цялостното благосъстояние на жените (1). И така, тук е ръководството, за да разберете какви витамини трябва да приемат жените, как да ги набавите от правилните източници и др.

Защо са необходими витамини и какви са основните витамини и минерали, от които се нуждаят жените ?:

Витамините и минералите са много важни и жизненоважни за цялостното благосъстояние. Има общо 13 основни витамини, които са от решаващо значение за добро здраве и енергия в тялото ни. Тези витамини и минерали заедно помагат за намаляване на вероятността от заболяване, поддържат ни здрави, намаляват инфекциите, предпазват от образуване на кръвни съсиреци и загуба и повишават имунитета (2). Като се има предвид, че няколко проучвания показват, че жените са по -склонни към дефицит на витамини в сравнение с мъжете (3), ето защо те са жизненоважни за здравословен живот. Ето списъка на основните хранителни вещества, които са необходими на жените:

 • Добро зрение и кожа – Витамин А.
 • Генериране на енергия – Витамин В1 (известен също като тиамин).
 • Защита на организма от радикали – витамин В2 (рибофлавин).
 • Защита и подпомагане на сърдечните рискове – витамин В3 (ниацин).
 • Повишаване на имунитета – витамин В5 (пантотенова киселина).
 • Произвежда миелин и защитава клетките – витамин В6 (пиридоксин).
 • По -добър метаболизъм и здраве на кожата – Витамин В7 (Биотин).
 • По -добра нервна система – витамин В9 (фолиева киселина).
 • Подходящи червени кръвни клетки – витамин В12 (кобаламин).
 • Растеж на телесните тъкани – Витамин С.
 • Калций и по -здрави кости – Витамин D.
 • Сила на имунитета – Витамин Е.
 • По -добро здраве на сърцето и костите – Витамин К.
 • Здраве на щитовидната жлеза и добра бременност – Йод.
 • Подпомага биохимичните функции на организма – магнезий.
 • Омега 3 мастни киселини за здравето на мозъка.
 • Калций за здравето на костите и предотвратяване на диабет.
 • Желязо за предотвратяване на анемия.
 • Холин за чернодробни функции.

Хранителни източници за основни витамини:

Ето най -добрите и достъпни източници на храна, които могат да помогнат на жените да се сдобият с повечето от тези важни витамини ежедневно. Най -лесният начин да получите тези витамини в организма е да имате балансирана и здравословна, чиста диета. Това включва добри плодове, повече зеленчуци, пълнозърнести храни, млечни продукти и нискомаслени протеини. Основните храни, които могат да бъдат чудесен източник на тези хранителни вещества, са (4),

Хранителни източници за основни витамини

10 най -добри мултивитамини за жени – 2020:

Въпреки тези храни, има условия, които могат да изискват използването на мултивитамини за по -добро благосъстояние. Ето десетте най -важни мултивитаминни продукта и таблетки за жени, които са високо ценени на пазара днес.

1. Добавки от мултивитамини и минерали Inlife за жени:

Inlife мултивитамини и минерални формули добавки за жени

КУПИ СЕГА

Тази кутия от 60 капсули с мултивитамини и минерални добавки Inlife за жени е сред най -популярните на пазара. Той съдържа 24 основни витамини и други естествени формули, като гроздови семки, червена боровинка и женшен, помагащи за повишаване на имунитета, подкрепа и подпомагане на здравето на костите и сърцето. Общият хранителен баланс се грижи с тези капсули.

2. Един на ден 50+ мултивитамини за жени:

Един на ден, 50+ мултивитамини за жени

КУПИ СЕГА

Компанията One A Day е доста популярна капсула на запад, особено в Съединените щати и сега навлезе дори на индийския пазар и в други страни. Тези добри витамини за жени в капсули са особено полезни за тези над 50 години и имат добротата на всички витамини и минерали вътре. Тези капсули не съдържат изкуствени подсладители и консерванти или сиропи, което ги прави най -търсените добавки на пазара за жените в цялостното здраве.

3. OZiva Протеинови и билкови мултивитамини за жени:

Oziva Протеинови и билкови мултивитамини за жени

КУПИ СЕГА

Мултивитамините на Oziva съдържат не само доброта на мултивитамините, но също така съдържа естествени билки като джинджифил, тулси, шатавари. За всички, които са редовни и активни в спорта и тренировките, тези капсули са идеални, като се има предвид тяхната помощ при осигуряването на големи протеини и подобряване на метаболизма.

4. Nature Made Multi for Her с желязо и калций:

Nature Made Multi for Her с желязо и калций

КУПИ СЕГА

Тези капсули от Nature Made са хранителна добавка, която съдържа 23 хранителни вещества в себе си за ежедневна цялостна хранителна подкрепа. Това са популярни дамски мултивитаминни таблетки с заредено желязо и калций и не включват никакви изкуствени аромати. Освен естествените хранителни вещества, той има и други минерали като желатин, гликол, натрий и целулоза.

5. Rainbow Light, една мултивитаминна таблетка за жени:

Rainbow Light, една мултивитаминна таблетка за жени

КУПИ СЕГА

Дамските мултивитамини на Rainbow light съдържат не само доброта на мултивитамини и хранителни вещества, но също така има естествени плодове, зеленчуци и пробиотици, които помагат за поддържане на цялостното здраве на сърцето и костите. Те са без глутен и са най-добри за повишаване на имунната система и поддържане на здрава костна система.

6. Витаминният код на Garden of Life за жени:

Градина на живота Витаминен код за жени

КУПИ СЕГА

Капсулите с витаминен код от Garden of Life са вегетариански капсули, специално създадени за подобряване на здравето на сърцето, по -добра репродуктивна система и благосъстояние на жените. Освен естествените хранителни вещества и минерали, продуктът съдържа и органични плодове и зеленчуци като цвекло, броколи, ябълка, спанак, домат, ягода, къпина, краставици, целина и други зелени зеленчуци. Той помага за осигуряването на антиоксиданти в организма и поддържа цялостната имунна система.

7. Centrum Silver Adults 50+ мултивитамини за жени:

Сребърни възрастни Centrum 50+

КУПИ СЕГА

Капсулата Centrum Silver е друг популярен и най -добър мултивитамин за жени над 50. Капсулите съдържат всички витамини и минерали, заедно с антиоксиданти, за да подобрят цялостното здраве и благосъстояние, да повишат енергийните нива и да осигурят имунитет за здравето на сърцето и костите.

8. Kirkland Daily Мултивитаминни таблетки:

Kirkland Daily Мултивитаминни таблетки

КУПИ СЕГА

Ежедневните мултивитаминни и минерални капсули Kirkland са популярни за осигуряване на цялостни хранителни вещества и антиоксиданти, необходими на тялото. те са популярни дори като хранителни добавки и помагат за балансирана диета, с нива на енергия и имунитет. Тези капсули помагат на жените да постигнат добро здраве на костите и сърцето, с по -високи нива на енергия в ежедневния живот.

9. Истински основи Мултивитамини за жени:

Истински основи Мултивит жени

КУПИ СЕГА

Мултивитамините и капсулите True Basics за жени помагат за по -добър и активен начин на живот, повишават нивата на енергия и осигуряват подкрепа за цялостното благосъстояние и здраве. Освен всички витамини и минерали, истинските основни капсули съдържат и екстракт от гроздови семки, нар и други антиоксиданти за повишаване нивата на имунитета и силата. Те също така помагат за по -добро здраве на косата и кожата чрез съставки като зелен чай и соя в тях.

10. Health Kart Мултивитамини за жени:

Health Kart Мултивитамини

КУПИ СЕГА

Тези специфични за жените мултивитаминни капсули от Health Kart потенциално имат няколко минерала и хранителни вещества, заедно с естествените съставки като женшен, соя, ликопен и гинко билоба. Тези естествени хранителни вещества, заедно със здравословните витамини и минерали, помагат за повишаване на енергийните нива, повишаване на имунната система, подпомагане на кръвообращението и насърчаване на здравословното състояние. Те са най -добрите мултивитамини за жени над 40 години.

Освен тези дадени капсули, други популярни и забележителни включват дъгова лека женска, живи женски енергийни капсули, витафузионни женски гумени витамини, швейцарски дамски ултивит, олио дамски мултивитамини и естествени женски мултивитаминни капсули.

Кога е необходим мултивитамин?

Може да има няколко случая, когато мултивитаминни капсули, като тези, посочени по -горе, могат да бъдат необходими за подпомагане на организма. Някои от факторите, които могат да изискват изискване за тези мултивитамини, са,

 • Болести на тялото и тревоги като анемия, недостиг на витамини.
 • Поднормено тегло.
 • Специфична диетична система.
 • Възраст над 60 години.
 • Етап на бременност и размножаване.

Въпреки това е жизненоважно да се консултирате с лекар и лекар, преди да се обадите да обмислите сами тези витаминни капсули.

Трябва да се отбележи, че докато приемате този мултивитамин за жени в капсули, винаги трябва да имате предвид балансираната и здравословна диета за цялостното благосъстояние. Това са просто добавки, които могат да помогнат и да повишат енергийните нива и да повишат имунитета, но не могат да бъдат дългосрочна алтернатива. Така че винаги бихме посъветвали да следвате здравословен и чист начин на живот за по -добро здраве.

Опровержение: Винаги правете съвет да се консултирате с вашия доставчик на здравни грижи, преди да решите да вземете някоя от тези мултивитаминни и минерални таблетки. В зависимост от вашето телесно състояние и специфични здравословни проблеми, лекарят може да посъветва за алтернативи или по -добри варианти, ако е необходимо.

Често задавани въпроси:

1. Какви могат да бъдат ползите от редовния прием на мултивитамини?

Редовният прием на мултивитамини има няколко предимства, като например повишаване на общото ниво на здраве и имунитет, повишаване на енергийните нива, намаляване на умората и умората, подпомагане на съня и подпомагане на репродуктивната система.

2. Колко време отнема да работят тези най -добри мултивитамини за здравето на жените?

Като цяло, ще са необходими поне две до четири седмици, за да работят мултивитаминните капсули и да започнат да ви показват резултатите.

3. Кога е подходящият момент да приемате мултивитамини през деня?

Никога не приемайте мултивитамини на празен стомах. Винаги можете да помислите за приемането на тези капсули, за да публикувате ежедневното хранене.