Началото на понеделник сутринта беше посрещнато от болки в гърба ви и докато шефът ви мисли, че просто намирате друго извинение да не дойдете на работа, вие затопляте водата с гореща торба, обмисляйки начини да се отървете от болките в гърба, като утре сутрин.

Ефективни лечения за намаляване на болките в долната част на гърба

Болката в гърба е често срещан здравословен проблем, който без надзор може да доведе до нещо сериозно. Често това може да е мускулно издърпване или лоша поза за сън. Докато лошата стойка може да предизвика болки в гърба, редица фактори като мускулно издърпване, травма, артрити, бременност, дискова херния и ишиас водят до остра болка в гърба. Болките в долната част на гърба могат да попречат на живота и е много трудно да се справите с болката. Ако е причинена от прости фактори като стойка или напрежение в гърба, болката вероятно ще отшуми след 1 до 2 седмици. Хроничните болки в гърба обаче могат да означават основен проблем и се нуждаят от медицинска помощ

Как да лекувате болки в долната част на гърба:

Понастоящем има няколко лечебни средства, които биха могли да ви помогнат да се грижите за възпалените си мускули. Ето нашите топ 7 лечения за болки в кръста с отлични резултати.

1. Разтегнете болката:

опъвам, разтягам

Малките упражнения у дома всяка сутрин могат да ви помогнат да се справите с болките в гърба по -добре от всяко лекарство в аптеката. Тези упражнения обикновено включват нормално разтягане, което ни води до йога. Това е бавен процес и резултатите може да отнемат известно време. Въпреки това, малко разтягане сутрин, координирано с правилното дишане, може да укрепи мускулите на гърба ви и да ги направи по -гъвкави. Това е едно от най -добрите лечения за болки в кръста.

2. Хиропрактик:Хиропрактик

Хиропрактиците се наричат ​​основно шепот на тяло и избирането на урок по хиропрактика може да ви помогне да облекчите болките в гърба по по -професионален начин. Хиропрактикът е универсален специалист, специализиран в диагностицирането и лечението на нервно -мускулно -скелетни проблеми. Изборът на такъв може да ви отведе до източника на болката, независимо дали е с лошо сухожилие или мека кост или някои упорити мускули. Това е едно от най -добрите лечения за болки в кръста.

3. Упражнение:

Група хора във фитнес залата в час по аеробика

Нека лошият гръб не съсипе вашето забавно време. Изберете аеробни класове, смесица от танци и упражнения, където интензивно тренирате за добра минута, преди накрая да изберете почивка. Аеробиката прилича много на йога, но в бързи темпове с бърз ритъм. Придвижвайки се с добро темпо, се разтягате, усуквате и дърпате, за да освободите мускулите си от твърдите възли и връзки. Това е едно от най -добрите лечения за болки в кръста.

4. Закопчайте го:

закопчайте го

Знаем, че лошата болка в гърба може да ви направи още по -малко гъвкави. Има дни, в които движението става трудно и виден стон излиза от устата ви всеки път, когато трябва да се изправите от седене. Именно за тези тежки дни можете да изберете колан за поддръжка на гърба, който е широк колан, който е увит и здраво закрепен около кръста ви, за да поддържате болката опитомена. Премахването на това обаче може да не е много лесно изпитание. Това е едно от най -добрите лечения за болки в кръста.

5. Акупунктура за тежко лечение на долната част на гърба:

 

Акупунктура

Акупунктурата е вековна китайска лечебна техника, при която тънките върхове на иглата се вкарват и присаждат в тялото ви, зоната на проблема. Нашето тяло има qui (chi) или енергия, която поддържа функциите в равновесие и след като свободното протичане на qui бъде възпрепятствано, се появяват телесните проблеми. Чрез включване на иглата в десните възли и затрупвания, те освобождават препятствието, позволявайки на qui да се освободи отново. Това е едно от най -добрите лечения за болки в кръста.

6. Компресори:

компресор

Компресорите са добър начин да се справите с болките в гърба, но това е само когато болката е повърхностна и не е твърде дълбоко интегрирана във вашата система. Леко падане на гърба може да причини болка и възпаление, които могат да бъдат намалени със студен гел компрес, докато лош мускул може да се нуждае от помощ от гореща торба. Това е едно от най -добрите лечения за болки в кръста.

7. Медицинска помощ:

медицински

Често най -лесният и най -предпочитаният начин да намалите болките в гърба е като закупите туба с обезболяващ масажен лосион или гел и крем и масажирате добре гърба си, така че скованите мускули да станат гъвкави. Това е едно от най -добрите лечения за болки в кръста..

8. Ергономичен матрак

Ако вашият матрак е твърде твърд или прекалено мек, това може да доведе до болка в долната част на гърба. Ергономичен матрак може да облекчи болката ви, като предлага правилната опора на мускулите на гърба. Мемори пяната е един от най -препоръчваните матраци, които предлагат естествена поза за сън и избягват натоварването на долната част на гърба.

Болката в долната част на гърба обикновено се пренебрегва, считайки я за нормална болка. Болките в кръста обаче са сигнал, че не се придържате към нуждите на тялото си. Независимо дали става дума за корекция на стойката или смяна на матрака или дори за търсене на медицинска помощ, болките в кръста трябва да се лекуват възможно най -рано. Упражненията са друг важен елемент, за да поддържате долната част на гърба и да укрепвате мускулите на гърба.