8 вида треска в Индия – трябва да знаете техните имена и причини

Треската е заболяване, при което телесната температура се повишава над нормалната телесна температура от 97,6 градуса по Фаренхайт до 99,6 градуса по Фаренхайт. Другите терминологии за треска са пирексия или хипертермия (причинени от интензивни упражнения по време на ht климат). Според аюрведичната терминология треската се нарича Jwara. По време на треска се добавя функция в телесната температура, която се променя в регулацията на хипоталамичния термос в мозъчния център.

Според Американската академия по педиатрия те казват, че бебета на възраст под 4 месеца с повишена температура в ректума до 100,4 градуса по Фаренхайт, след което се препоръчва незабавна консултация с лекар.

Видовете треска в Индия трябва да знаете техните имена и причини

Етиология:

Треската причинява освобождаването на интерлевкин един и два и друг фактор като тумор некротичен фактор, който идва от белите кръвни клетки.

Сайтът за измерване на треска:

 • Аксиларна част.
 • Устна кухина.
 • Тимпанична мембрана на ухото им.
 • Ректален метод.

Причини за треска:

 • Възпалителна реакция, дължаща се на вирусни или бактериални инфекции.
 • Страничен ефект от лекарството.
 • Ваксини.
 • Инфекция на белите дробове.
 • Рак.
 • Хипертиреоидизъм.
 • Наркотици.
 • Ревматоиден артрит и такова автоимунно разстройство, при което липсва реакция на реакция на антиген-антитяло на коване.

Тези причини водят до много видове треска, които могат да бъдат открити чрез кръвен тест, анализ на урина или сканиране. Неизвестни причини също могат да доведат до повишаване на температурата.

Различни видове треска в Индия:

Ето някои от видовете треска, известни:

1. Периодична треска:

Когато телесната температура достигне 37 градуса по Целзий и през нощта телесната температура се повишава, което се нарича интермитентна треска. Този тип треска се наблюдава класически по време на инфекция с паразитни или бактериални инфекции. Малария, септицемия и няколко други типа са класически пример. Следното са видовете интермитентна треска

 • Котидианска треска: Период от 24 часа поради плазмодий фалципарум
 • Терцианска треска: Треската се появява в 48 -часови периоди поради паразит Plasmodium vivax
 • Квартал и треска: Треска се появява в рамките на 72 часа поради плазмодиева малария

2. Непрекъсната треска:

Когато телесната температура се повишава през деня, температурата през деня остава само с един градус по -висока от нормалната телесна температура, наблюдавана по време на коремен тиф, причинен от бактерия Салмонела тиф, лобар пневмония, менингит, скарлатина са няколко примера.

видове треска

3. Ремит палатка треска:

През деня се поддържа телесна температура, а през нощта температурата се различава повече от един градус по Фаренхайт от нормалното..

4. Треска на Пел Ебщайн:

Това е вид треска, причинена от лимфома на Ходжкин, това е състоянието, при което белите кръвни клетки са засегнати поради вируса на Ebstein Barr, което води до образуване на лимфом и увеличаване на лимфните възли.

5. Неутропенична треска (фебрилна неутропения):

Той е често засегнат сред имунокомпрометирани хора като тези, които са подложени на химиотерапия, диализа или пациент, преведен от орган..

видове треска

6. Ревматична треска:

Причинява се от стрептококови бактерии, причиняващи инфекция в гърлото, която, ако не се лекува, води до болезнена треска. Стрептококова инфекция в гърлото образува бяло петно ​​по сливиците, езика и възпаление с главоболие. При диагностициране на тази инфекция е наложително да се започне с антибиотици.

7. Внезапна висока температура:

Когато някой мисли, че е нормален, но внезапно се повишава температурата и причинява умора, умора, болки в тялото, които са класическите симптоми на треска..

8. Висока температура:

Този вид заболяване се причинява от силно заразен вирус или от имунокомпрометиран пациент, който може лесно да бъде засегнат от вирус. Един от най -добрите примери за висока температура е морбили.

Има много видове диванна треска, които могат да се разделят на тежестта си и лека температура, която продължава ден -два, причината за настинка може да се лекува с лекарства без рецепта, заедно с домашни средства като мед с гореща вода. незабавно да бъдат взети от лекарите, забелязани и лекувани.