Как да избегнем замърсяването на водата?

Какво представлява замърсяването на водата? Как да избегнем замърсяването на водата? Обществеността, запозната с проблема, е първият, както и водещият начин за решаването му. Някои промени в противен случай промяната в съществените, химични и биологични свойства на водата, която ще има вреден ефект върху живите същества, е замърсяването на водата.

замърсяване на водите

Справянето със замърсяването на водата е невероятно, с което трябва да се загрижат всички (както и правителствата, както и местните съвети). Всеки от нас оказва влияние върху местните водоснабдявания, заедно в условията на качество на водата плюс количеството вода, което използваме в моменти на липса. В тази статия съм дал няколко неща, които ви помагат да избегнете замърсяването на водата.

Инструкции за избягване на замърсяване на водата:

1. Използвайте водата разумно:

Избягвайте да държите крана да работи, когато не го изтегляте. В допълнение можете да намалите количеството вода, което използвате при измиване, както и при къпане. При условие, че всички ние изпълняваме това, можем значително да избегнем недостига на вода плюс да намалим количеството мръсна вода, която иска пречистване.

2. Избягвайте при поливане:

след като дойде време за измиване на тревата, както и на градината, се препоръчва да се използва метод на бавно поливане, за да се спре увеличаването на изтичането на торове в подземните води. Като алтернатива да разчитате на разпръсквач, вярвайте, че в противен случай се процежда “капково” напоителни системи, плюс маркучи за напояване, които носят по -висок етап на компетентност.

3. НЕ измивайте нищо в тоалетната:

Избягвайте да изплаквате хапчетата, течността или лекарствата на прах или лекарствата надолу към тоалетната. Предназначен за препоръка за правилното изхвърляне на всички видове медицински отпадъци.

4. Де-нитрификация:

Това е естествен процес, който може да се свикне да спре излугването на нитрати в почвата; които от своя страна спират замърсяването на всякакви подземни води от хранителни вещества.

5. По -малко използване на синтетични стоки:

Избягвайте да използвате домакински продукти, които държат химикали. Като алтернатива използвайте зелени продукти, подобни на биоразградимия сапун, както и изцяло естествени тоалетни принадлежности. В посока освежаване на дома ви, предотвратете чрез белина, както и химически почистващи препарати и използвайте оцет като заместител.

6. Автомобилно масло:

Трябва да използвате повторно, доколкото е възможно. Освен това е важно да поддържате автомобила си добре поддържан, за да улесните избягването на изтичане на токсични течности като антифриз плюс масло.

7. Не хвърляйте отпадъци:

Избягване на хвърляне на отпадъци в реки, езера иначе океани. Помогнете за почистване на всякакви отпадъци, които наблюдавате по плажовете, в противен случай в реки, както и в езера, потвърдете, че е безопасно да съберете отпадъците и да ги поставите в близост до кофа за боклук.

8. Използвайте септични ями:

Септичните ями се използват за почистване на канализацията на мястото, където се намира. Обикновено те са свикнали да третират канализацията като сграда.

9. Естествени торове:

Торовете за тревни площи, изработени от естествени материали, помагат да се предотврати замърсяването на водата. Препоръчват се компост или продукти, съдържащи костно брашно. Друг избор на тор, който трябва да се вземе предвид, е този, който съдържа азот с бавно освобождаване.

10. Отидете естествено:

Използването на химически пестициди, както и торове, води до замърсяване на водата, тъй като заразената вода прониква в подпочвените води и се стича в близост до водоизточник. Естествени пестициди, които можете да използвате, вземете в инсектициден сапун, както и в пиретрум. Естествените торове съдържат коси трева, дървесна пепел, плюс животински компост.

11. Използвайте кофата за боклук:

Изобщо не изхвърляйте боклуци. За всички времена се натъкнете на точната кофа за отпадъци. Това включва места като плажа, брега на реката и водоемите. Неразградимите стоки, подобни на тампоните, памперсите и дамските превръзки, не трябва да се измиват в тоалетната, използвани за това могат да доведат до повреда на процедурата за отпадни води, плюс обикновено завършват като отпадъци, лежащи по плажовете.

Следователно, от съществено значение за всеки един от нас е да предприеме подходящи стъпки, за да избегне най -ценния си ресурс, водата, като стане нечист.