Как да избегнем замърсяването на въздуха?

Замърсяване на въздуха! Раздразнени ли сте от замърсяването на въздуха? Направете нещо, за да избегнете замърсяването на въздуха. Избягването на замърсяването на въздуха е жизненоважна стъпка към екологизиране. Замърсяването сега потъмнява небесата в градовете по целия свят, заедно с въздуха, който всички вдишваме, през цялото време е по -замърсен от прахови частици заедно с въглеродния окис. Докато транспортът е почти всичкият ясен генератор на замърсяване на въздуха, допълнителната характеристика на вашето съществуване освен това манипулира броя на освобождаванията, които създавате като цяло на стоките, които купувате.

Как да избегнем замърсяването на въздуха

Всички замърсители са опасни както за здравето на хората, така и за околната среда. Следователно как можете индивидуално да избегнете замърсяването на въздуха? Може да се изненадате да разберете колко много вашата упорита работа може да ви помогне. Следователно в тази статия проучих някои полезни съвети, които са полезни за избягване на замърсяването на въздуха.

Съвети за избягване на замърсяването на въздуха:

1. Движете се при изгрева:

По това време озонът обикновено е нисък, приблизително в 6 часа в очакване на 10 часа сутринта, плюс той се покачва през целия ден, тъй като дневната светлина разгражда въглеводородите на автоизноса, превръщайки го в мъгла.

2. Растителни дървета:

Трябва да знаете, че дърветата намаляват замърсяването на въздуха; освен това засаждането им е едно от най -актуалните, изпълняващи действия, които можете да предприемете, за да помогнете на въздушното предимство във вашия район. Дърветата генерират кислород, както и поглъщат въглероден диоксид, който се търкалят в храната.

3. Реорганизирайте режима на отопление плюс охлаждане:

Опитайте се да позволите на тялото си да се адаптира към променящите се сезони вместо нагревателя, освен това климатик, за да поддържа температурата стабилна през цялата година. Раздуйте топлината плюс въздухът е основен източник на енергия, което следователно избягва вашите вентилатори на ръцете плюс топли пуловери, за да ви помогне да промените промените във времето по -рано, отколкото да разчитате на вашия термостат.

4. Използвайте екологично безопасни бои:

за да избегнете замърсяването на въздуха, можете също да използвате почистващите продукти по всяко време. Такива бои плюс почистващи продукти произвеждат по-малко частици, произвеждащи смог във въздуха, освен това са по-добри и за вашата дихателна сила.

5. Повторна употреба, повторна обработка и тор:

Успешното организиране на битовите ви отпадъци е още един превъзходен начин за намаляване на замърсяването на въздуха. Повторната употреба, рециклирането, както и компостирането могат да покрият огромен резултат от изхвърлянето на боклук, което означава по -малко налични боклуци в депата – огромен източник на замърсяване на въздуха.

6. Избягвайте да вземате дълги горещи душове или други бани:

Не забравяйте, че отоплението на водата изисква много енергия, като по този начин вниманието за това колко топла вода използвате е значителна практика. Можете да създавате, като вземате по -къси душове, както и като пропускате вани; докато заедно се нуждаят от обилно количество топла вода. Завъртете бойлера си на 120 ° F (49 ° C), следователно водата в никакъв случай не се нагрява от тази температура.

7. Анализ на вашия дом:

Трябва да проверите за радон-опасен, радиоактивен газ, който е без мирис, както и без вкус. При условие, че тестът показва важни нива на радон, трудността може да бъде фиксирана успешно. Дървени печки плюс камини добре поддържани. Помислете за подмяна на стари печки на дърва със сертифицирани от EPA модели. Посетете www.epa.gov/burnwise.

8. Работа през лятото:

Запечатайте резервоара за газ през по -хладните вечерни часове, за да намалите изпарението. Пазете се от разливане на газ, както и не „доливайте“ резервоара. Силно възстановете капачката на резервоара за газ.

9. Инструктирайте се за замърсяването на въздуха:

Различните региони имат различни проблеми със замърсяването на въздуха. Може да има затворена фабрика, която замърсява въздуха във вашия град; в противен случай може би местното сметище е главният виновник във вашия район.

10. Предпочитайте по -малко опаковки:

Разберете, че пластмасата, фолиото и картонът, използвани в опаковките, са създадени от човека, като се използват практики, които вредят на въздушното превъзходство. Така че, вземете своя собствена чанта за пазаруване от плат в магазина вместо да използвате хартия, иначе пластмаса.