Как да избегнем запек

Запекът е един от често срещаните проблеми, от които много хора се оплакват. С прости думи, това е неспособността на тялото да отдели червата и това води до болезнени спазми в корема заедно с много дискомфорт. Въпреки че запекът не е сериозен проблем, но продължителните проблеми на това състояние могат да попречат на ежедневието и начина на живот. Въпреки това, вместо да лекувате запек, винаги е по -добрият вариант да го избегнете чрез определени съвети и предложения за здравословен живот. Това ръководство е перфектно, за да знаете най -добрите начини да избегнете кризата на запека и да го държите настрана. Проверявайте ги и следете редовно за резултатите.

Как да избегнем запек

Имайте храни, богати на фибри:

Фибрите са един от най -добрите начини да изчистите стомаха от отпадъците, както и да регулирате изхождането, за да избегнете проблеми със запек. Като включите някои от най -добрите храни с фибри в диетата, тази цел може лесно да бъде постигната. Сини сливи, круши, моркови, броколи, боб, праскови, смокини и пълнозърнести храни са едни от идеалните храни в това отношение. Комбинация от 2-3 храни от тук ще ви помогне по правилния начин.

Включете лененото семе в диетата:

Лененото семе е един от най -добрите начини да се избегне запек. Можете да напудрите това семе и да съхранявате. Поръсете ги всеки ден върху ястията и салатите. Той не само помага за регулиране на червата, но също така гарантира, че има достатъчно количество омега мастни 3 киселини, доставени в тялото.

Имайте много вода и здравословни течности:

Друг ефективен начин за предотвратяване на запек е да приемате добри количества вода всеки ден. Около 10 чаши обикновена и филтрирана вода са за предпочитане. Наред с това винаги можете да включите здравословни течности като пресни плодови сокове и билков чай. Това ще гарантира, че тялото е добре хидратирано и че има правилни движения в червата. Той ще добави насипно състояние към изпражненията и ще гарантира, че става по -мек за лесно преминаване.

Упражненията са значителни:

Упражнението помага за поддържане на функциите на тялото, а също така поддържа храносмилателната система в правилна форма. Използвайки около 30 минути упражнения всеки ден, всъщност можете да предотвратите запека заедно с много други ползи. Нещо толкова просто като ходенето също ще направи чудеса. Изпробвайте сами, за да видите предимството! Какво повече? Той също така ще ви помогне да поддържате телесното тегло.

Имайте добри навици за тоалетна:

Първото нещо е да прекарате известно време в тоалетната и да бъдете търпеливи, за да минат изпражненията. Дайте време на тялото да се отдели. Също така, никога не трябва да пренебрегвате призива на природата. Пренебрегването на желанията за изхождане ще доведе само до запек. Най -доброто време за изпразване на изпражненията е около 30 минути след хранене или рано сутрин.

Избягвайте кофеина:

Кофеиновите напитки само ще затруднят преминаването на изпражненията. Това включва както чай, така и кафе. Освен това, трябва да стоите настрана от газирани и газирани напитки, които влошават състоянието на запек. Алкохолът е друга напитка, от която човек трябва да стои далеч, ако не иска да изпитва запек.

Избягвайте лекарства:

Има някои лекарства, особено антибиотици, които водят до запек като страничен ефект. В случай, когато искате напълно да избегнете чувствата, най -добре е да спрете приема на такива лекарства и да потърсите заместители. Това е един от най -добрите начини за постигане на целите за избягване на запек. Преди това се консултирайте с лекар.