Как да контролираме съня

Разстроени ли сте от съня си? Разбира се, получаването на твърде малък сън не е добре за вас, но прекалено многото сън също може да е причина за много проблеми! Сънят е нормалното състояние на безсъзнание, което изпитва повечето животни, както и хората, при което внимателното им доброволно движение на тялото всъщност се уплътнява. Това е възможност за физическото тяло да се обнови поради нервната система към мускулната система.

Контролирайте съня

За редица хора екстремната сънливост наистина влиза в метода на ежедневната работа, все още развлеченията и грижите за деца. Това се признава като хиперсомния, повтаряща се сънливост, която кара хората да желаят да дремят често, все още на работа.

Съвети за контрол на съня:

1. Променете начина си на живот:

а) Откажете пушенето:

Никотинът е тоник, в резултат на което ви предпазва от това да не спите.

б) Прикачете към график за сън:

Придържането към график за сън ще се адаптира към тялото ви към цикъл сън-будност, заедно с помощ за поддържане на по-здравословен сън.

в) Смяна на стария матрак:

При условие че вашият матрак е стар (повече от 6-7 години) след това е време да го смените с по-нов.

г) Нагряване:

Идеалната температура за вашата спалня е около 70 ° F или 21 ° C.

д) Изключете електрониката:

Във вашата спалня не трябва да има фалшива светлина. Все пак малките LED светлини могат да пречат на съня ви. Освен това избягвайте ярка светлина за 1-2 часа преди лягане (като телевизор).

е) Вечеря за хранене:

Изчакайте поне 3 часа по -късно от приема на вечерята си по -рано, отколкото да заспите.

2. Спете достатъчно през нощта:

Това може да звучи ясно; обаче много от нас отстъпват на бръснене един час, в противен случай два пъти от времето за сън при изгрева на слънцето иначе през нощта, за да вършим други неща. Почти всички възрастни се нуждаят от 7 до 9 часа на нощ, а тийнейджърите често се нуждаят от цели 9 часа. Блокирайте 8 или 9 часа за сън всяка вечер.

3. Упражнение:

Поддържането на кръвта през целия ден може да поддържа тялото ви във форма, както и да изгради вашите здравословни навици за сън. При условие, че работата ви не ви позволява да получавате някакъв вид физическа активност, опитайте да бягате по друг начин с йога преди вечеря. И все пак не тренирайте преди лягане, в противен случай ще затрудните заспиването.

4. Попълнете запис за заспиване:

Записването на вашите модели на сън, заедно с поведението, с което сте се занимавали, преди да опитате да присъствате на сън, ще ви улесни да определите причината за добър или иначе лош нощен сън. Също така ще наблюдавате връзката между нивото на бдителност през целия ден, както и количеството сън, който получавате всяка вечер.

5. Бъдете здрави:

Чрез попълване на витамини, както и хранителни вещества в тялото си, можете да поддържате физически на път. Поглъщайте големи количества вода, тъй като дехидратацията може да ви накара да се уморите и да създадете по -трудно събуждане при изгрев слънце.

6. Дръжте разсейването извън леглото:

Дръжте леглото си използвано за сън. Не трябва да учите, да гледате телевизия, да играете видео игри или да използвате преносим компютър в леглото. Избягвайте всякакви интензивни дискусии в леглото. Може да ви напуснат безсънни.

7. Събудете се и изпълнете нещо:

След като завършите рутината си, се движете. Разходете се на работа, в противен случай, ако шофирате, паркирайте малко и се качете по стълбите. През уикенда можете да отидете на разходка или прахосмукачка. Каквото и да правите, кръвта ви се движи. Това ще ви позволи да изчистите умствените паяжини, оставени от съня, както и да се установите в бдителност.

9. Консултирайте се с лекар, ако е от съществено значение:

Вашите проблеми със съня може да имат физиологична основа, която лекарят може да диагностицира плюс лечение. (Имайте предвид обаче, че известно количество лекарства за сън може да има контрапродуктивни странични ефекти.