Как да поддържаме бъбреците здрави?

Здрави бъбреци! Търсите начини да поддържате бъбреците здрави? Изграждането на здрави бъбреци е изключително важно, независимо дали сте на възраст или сте млади. Бъбреците са жизненоважни за изпълнението на вашето тяло, както и трябва да се опитате да ги запазите еднакво подходящи, както бихте направили друга част от тялото си. Бъбреците са двойни незначителни структури, които могат да отнемат остатъците в допълнение към замърсителите от кръвта ви, освен да хармонизират течностите в тялото ви. Храненето, както и начинът на живот, нарушават бъбреците ви, освен че създават интелигентни решения, които да подкрепят здравето на бъбреците. Затова днес в тази статия ви казваме най -добрите съвети за поддържане на здравето на сърцето ви.

Как да поддържаме бъбреците здрави

Най -добрите съвети за поддържане на бъбреците здрави:

По -долу споменахме някои от най -добрите съвети, които са много полезни за здравето на бъбреците. Те са както следва;

1. Бъдете физически енергични:

Тренировка на барабан

Тренировката или упражненията могат да ви помогнат да останете във форма, както и да поддържате кръвта си плюс бъбреците силни. Осигурете стратегия за упражнения и я проследете. Помислете чрез записване на сигнали и поставете цели да ви помогнат да ви вдъхновят за тренировка. За да получите най -голяма печалба, изпълнявайте тренировка за около 30 минути в продължение на пет дни от седмицата. Несигурността, която изглежда прекалено далеч, започнете бавно и се опитайте да се изкачите нагоре. Отидете на разходка с приятел, плуване, спортуване или танци. Общо справедливо, малко повече движение към монотонността ви може да бъде от полза. Тренировката също може да помогне за премахване на стреса, допълнителна споделена причина за високо кръвно налягане.

2. Консумирайте здравословна диета:

Съвети за грижа за кожата - здравословна диета

Здравословният прием не е честен за бъбреците, но за белите дробове, сърцето, мозъка и допълнителната част на тялото също е добре. Трябва да ядете зеленчуци като моркови, броколи, маруля, грах и др. Включете рибата в диетата си 2 пъти седмично, като овес, риба тон и ръб. В плодовете – портокалите, ябълките и бананите са най -добрият избор за здравето на бъбреците. Консумирайте месо, но не забравяйте да ядете в малка порция, подобна на размера на дланта ви.

3. Откажете се от алкохола:

Без питие

Ако пиете алкохол в големи количества, това може да доведе до повишаване на кръвното Ви налягане. Контролирането на точното количество алкохол, което пиете, може да ви бъде от полза, за да поддържате подходящо кръвно налягане. Уверете се, че изобщо не добавяте повече от 2 питиета за всеки ден несигурност, че сте мъж, освен това не повече от 1 питие всеки ден, ако сте жена.

4. Превключете солена храна:

сол

Контролирайте консумацията на сол, както и алкохол, за да поддържате кръвното си налягане на силно ниво. Спрете да събирате допълнителна сол към храни, плюс четете маркери в супермаркета, за да избегнете диети с големи нива на натрий.

5. Имайте здравословно тегло:

тире диета везна тегло

Ако поддържате здравословно тегло, това може да ви помогне да постигнете кръвната си захар, да регулирате тежестта на кръвта и да намалите опасността от бъбречно заболяване. Ако сте прекалено тежки, тогава сте изложени на допълнителна опасност за диабет и високо кръвно налягане. За вас е много важно да отслабнете, защото; отслабването с няколко килограма може да доведе до голяма промяна.

6. Наблюдавайте консумацията на захар:

захар 2

Избягвайте захар или добавяне на подсладител в диетата си, за да поддържате сърцето си здраво. Научете или се консултирайте с Вашия лекар колко захар на вашата възраст обикновено ядете и набодете, за да желаете да го запазите в този сорт. Въпреки че можете да ядете сладки храни, но след това отново да ги държите под контрол.

7. Пийте много течности:

Изобилие от течности

Жизненоважно е всеки да пие поне 8 до 10 чаши вода за всеки ден. Въпреки че бъбреците се представят като допълнителен филтър от басейн, замърсителите могат да се натрупват при условие, че няма достатъчно водно натоварване, за да ги изтласка в зоната на урината за елиминиране.