Как да поддържаме сърцето си здраво?

Здраво сърце! Искате ли да поддържате сърцето си здраво? Ако да, тогава тази статия е за вас. В днешно време животът на всеки индивид става много забързан, както и с много напрежение у дома и на работното място. Следователно те водят небалансиран живот. Ако и вие сте един от тях, прочетете внимателно тази статия. Здравословният начин на живот ще подобри сърцето ви. По този начин днес в тази статия ви казваме някои методи за поддържане на сърцето ви здраво.

Как да поддържаме сърцето си здраво

Сърцето ви е мускул, освен това го хваща тежко, както и по -добре, ако живеете енергичен живот. Неактивен начин на живот, дъвчене на нездравословна храна, пушене, алкохол, дълъг работен ден и колективен стрес създават сърцето все по -податливо. Време е да помислите за сърцето си как да го поддържате здраво.

Най -добрите съвети за поддържане на здравето на сърцето:

Сега по -долу споменахме списък с най -добрите съвети, които са полезни за поддържането на сърцето ви здраво. Те са както следва;

1. Станете активни:

Кардио упражнения за аеробика

Не забравяйте да изпълнявате упражнения за 150 минути всяка седмица. Единственият начин да постигнете тази цел е чрез извършване на 30 минути движение 5 дни в седмицата. Поставете го навсякъде, където можете, например като карате колело с усилие.

2. Яжте добре:

Яжте зеленчукова салата

Главното и водещо за силно сърце е да различите какво има във вашата купа. По всяко време проверявайте какво консумирате и веднага щом ядете. Задоволителна храна със зеленчуци, пълнозърнести храни, плодове, червено месо и малко количество масло и може да бъде от полза за по -дълъг сърдечен ритъм.

3. Придобийте достатъчно сън:

Спи правилно

Липсата на сън влошава кръвното налягане, както и холестерола. Недостигът на сън също подсказва за подобряване на нивата на стрес, които също увеличават нивото на раздразнение в тялото ви, допълнително увеличавайки опасността от сърдечни затруднения. Дремите по 7-9 часа всяка вечер ще са от полза за сърцето ви да остане здраво.

4. Оставете алкохола и пушенето:

Пушене и пиене

Всички знаете лошия ефект на тютюнопушенето, както и пиенето на алкохол върху здравето на сърцето. Спирането на алкохол или цигари е донякъде трудно; вместо това самоубийството също не е умен избор. Опитайте се да напуснете този навик постепенно, но с увереност.

5. Бързо ходене:

Хубава жена, която се разхожда

Необходимо е всеки на всяка възраст да ходи за около 30 минути рано сутринта, като междувременно намалява ефектите на замърсяването върху сърцето, което може да се очаква повече през часовете по залез слънце.

6. Упражнения, йога или посредничество:

йога медитация в позиция лотос

Правете някое от тези, които харесвате, намушквайте, прилагайки една от практиките, за да подобрите сърцето си силно. Само 30 -минутна аеробна тренировка възстановява вашето сърдечно съотношение. Медитацията, както и йогата са безброй за сърцето ви, например те се възползват от комфортния натиск, който механично възстановява работата на сърцата ви.

7. Избягвайте да ядете излишна сол:

черна сол 4

По пътя за поддържане на добро кръвно налягане, счупете с помощта на сол на масата и добавете по -малко към приготвянето на храната си, в противен случай го изрежете напълно. Също така се пазете от големи нива на сол в третираните храни. Провери етикетите на храните, ако дадена храна е на височина при несигурност на солта, тя консумира повече от 1,5 g сол или 0,6 g натрий за всеки 100 g.

8. Консумирайте мазна риба:

Риба

Препоръчва се, ако не сте вегетарианец, да ядете мазна риба два пъти седмично. Има много риби, които съдържат омега -3 и подкрепят за защита срещу сърдечни заболявания са сардини, скумрия, сьомга и риба тон.

9. Поддържайте здрава телесна маса:

тире диета везна тегло

Поддържането на здравословно тегло е важно за цялото здраве, например затлъстяването повишава опасността от множество сърдечни заболявания, диабет, високо кръвно налягане и др. Поддържайте ИТМ между 20 и 25, което се измерва с идеалното тегло.