Как да подобрите зрението си естествено?

Ние сме надарени с привилегията да гледаме на света в най -добрия и най -лошия му вид, и всичко това, защото зад нашите малки надничари стоят някои от сложната мрежа от оптични мрежи, свързани и взаимосвързани с мозъка, за да се гарантира гладкият механизъм и дарбата на зрението. Накратко, зрението е способността да използвате зрението си, за да видите света. Сега, както всяка друга част на тялото, всяко зрение има нерв зад себе си, който понякога може да се повреди и също като всяка друга част от тялото, дори и тя също е подложена на увреждане, когато на сцената излезе терминът „зрение на зрението“..

Обичайните заподозрени и най -често срещаното очно разстройство са далекогледство или късогледство в зависимост от ситуацията, в която страдате. След това има пациенти с диабет и катаракта. Катаракта причинява непрозрачност, която покрива окото, причинявайки загуба на зрение и непоносимост към отблясъци. Дори ненужното натоварване на зрителните нерви може да причини увреждане на очните нерви, което да доведе до влошаване на зрението. Някои от често срещаните нарушения на зрението на очите могат да бъдат причинени от заболявания като глаукома.

Подобрете зрението си естествено

Какви са причините за лошо зрение:

Лошото зрение може да бъде причинено от различни причини, като основната причина може да бъде генетиката, генетиката има страхотна ръка за влошаването на зрението ви. За да обясним допълнително генетиката, това са проблемите, които вие, родителите и бабите и дядовците имате, които несъзнателно са ви били предадени, а случаят със зрението това е често срещан фактор, често се вижда, че хората имат проблем със зрението, защото семейството им има история от проблеми със зрението.

Освен генетиката, високата кръвна захар също е подбудител за лошо зрение. Високата кръвна захар причинява диабет, който в дългосрочен план причинява форма на слепота, известна като катаракта. Лошото зрение е проблем, с който днес страдат 5 от десет души, което оставя само 50% от населението с добро зрение. Има много постижения за премахване на проблема с лошото зрение, така че хората да могат да виждат отново ясно.

Има няколко основни причини за лошо зрение, които варират от оскъдни до изключително опасни. Лошото зрение може да бъде причинено първо от наследствени проблеми, ако видите, че някой от вашите родители е имал история на носене на очила, тъй като има проблем със зрението, тогава е много вероятно този проблем да е бил предаден на вас. Друга причина може да бъде, че имате проблем с висока кръвна захар. Високата кръвна захар има два подбудители, или сте със затлъстяване, или имате анамнеза за диабет. Затлъстяването е основна причина за повишаване на кръвната захар. Високата кръвна захар води до слепота и е регистрирана в много известни случаи.

Понякога обаче причината за лошото зрение може да бъде нещо толкова просто, колкото напрежението в очите. В свят, в който постоянно четем -било то книги, екрани на компютри или смартфони, очите ни могат лесно да се уморят поради тази интензивна и продължителна концентрация и това може да доведе до влошаване на зрението. Фокусирането върху смартфони и компютърни екрани за дълги часове може да доведе до натоварване на очите, което затруднява фокусирането на очите върху обекти, които са далеч. Стареенето също е честа причина за влошаване на зрението. Въпреки че всяка част от окото и зрението могат да се влошат с течение на времето, най -честата причина за загуба на зрение през нашите по -късни години е лещата на очната ябълка, която става по -дебела и по -твърда. Лазерната хирургия на очите може да коригира зрителните проблеми през ранните ни години, но малцина от нас ще достигнат старост и ще запазят зрение 20/20, със или без операция.

Други причини за проблеми със зрението могат да бъдат травма на главата, инфекция в окото, проблеми при раждане и т.н. Разрастването на белезна тъкан, наречена Възрастна макулна дегенерация, което е състояние, при което клетките на макулата в окото се дегенерират поради растежа на анормални кръвоносни съдове в ретината, също води до лошо зрение. Всички тези проблеми обаче имат един -единствен и подобен резултат; те ще унищожат зрението ви бавно и стабилно. Затова предприемете необходимите действия днес, за да можете да продължите да виждате красивия свят около вас.

Как да подобрите зрението си естествено – най -добрите съвети:

По -долу са дадени няколко изключително полезни съвета, които ще ви помогнат да подобрите зрението си ефективно за много кратко време. Зрението ви е една от най -важните части на вашите сетивни органи, затова тяхната безопасност е изключително важна, някои от най -добрите съвети са

1. Упражнения за естествено подобряване на зрението:

Има няколко упражнения, които, когато се практикуват, могат да ви помогнат да подобрите зрението си до голяма степен. Тези упражнения си заслужават, тъй като за нула време ще забележите голяма разлика в това, което ви е по -ясно, тези упражнения са:-

♦ Мигаща сесия:

Мигането помага за създаването на филм около очите, който го предпазва от прах, като от своя страна го предпазва от инфекция. Въпреки че мигаме естествено, ако отделим малко време и го посветим на просто мигане, кажете за 10 минути, когато седим неподвижно и периодично мигаме, това ще има голямо влияние върху очите ни. Не само ще ги почиваме, но и ще им помогнем да ги предпазят и излекуват от всякакъв прах или материя.

♦ Движения отляво надясно:

Затворете очи и започнете да ги движите отляво надясно. Това упражнение помага за облекчаване на напрежението в очите, като ви дава по -спокойно усещане. Винаги е добре да правите това през нощта, защото след това упражнение се изисква добър сън. Правейки това преди лягане за около три седмици, със сигурност ще подобрите зрението си.

♦ Йога:

Йога ни предоставя много упражнения, които могат да ни помогнат да подобрим зрението си. Палмиране, мигане, ротационно гледане, гледане отпред и отстрани, странично гледане и т.н. са някои от тези упражнения.

Палминг-Разтривайте дланите на ръцете си, докато се затоплят, и ги притиснете леко върху клепачите на очите. Усетете топлината на дланта, която се пренася върху очите ви, а мускулите на очите ви се отпускат. Останете така, докато топлината от ръцете ви се абсорбира напълно от очите ви и повторете това поне три пъти.

Мигайте около 10 пъти бързо. Затворете очи и се отпуснете за няколко секунди, като се съсредоточите върху дишането си. Повторете това упражнение около 5 пъти.

2. Домашни средства за естествено подобряване на зрението:

Има голям брой домашни средства за лечение на зрението ви, за някои хора тези средства са единственото, което помага на зрението им, тези средства са:-

♦ Steam:

Парата, нанесена върху очите, може да помогне за облекчаване на напрежението около очните кухини. Лошото зрение обикновено се причинява от прекомерен стрес за нервите в очите. Steam може да помогне за решаването на този проблем.

♦ Терапия при слаба светлина:

За по -напреднал пациент с проблеми със зрението, терапията с ниска светлина е чудесно домашно лекарство, в това лекарство човек се пази от суровата светлина и се въвежда само в мека светлина, като по този начин позволява на всяка рана да заздравее в окото. Силната светлина допълнително наранява очите, причинявайки повече проблеми със зрението. Терапията при слаба светлина е чудесен начин да предпазите очите си и да ги подобрите бавно.

♦ Топлина:

Осигуряването на топлина на очите ви всяка вечер, когато сте претърпели травма на главата, е най -добрият начин да поддържате зрението си под контрол. Травмата ви кара да виждате мъгляви понякога. Тази топлина, осигурена от обикновена кърпа върху очите ви, ще ви даде желания комфорт и ще успокои нервите в очите ви, като по този начин ще ви помогне да поддържате зрението си под контрол.

♦ Витамини и антиоксиданти:

Два вида витамини и антиоксиданти помагат за подобряване на зрението. Те са: Витамин А, чийто дефицит навреди на доставките ни на родопсин, пигмент, който е от решаващо значение за наблюдение при слаба светлина и през нощта, и Лутеин

♦ Моркови:

Ако имате внезапен проблем със зрението си, тогава включете суровия морков в ежедневието си. Това е старо домашно лекарство, което помага за възстановяване на зрението. Ако забележите, че зрението ви става замъглено и трябва да присвивате, за да видите нещата твърде далеч или твърде малко, за да четете, тогава вероятно имате проблем със зрението. Морковите са богати на витамин А, който е чудесно средство за очите. Витамин А укрепва нервите в очите ви и ви осигурява по -добро зрение в дългосрочен план.

Включването на моркови или каквато и да е храна, която е изключително богата на витамин А, не само ще ви осигури здравословна диета, но и ще увеличи възможността за добро зрение. Зрението е силно затруднено от дефицита на витамин А в тялото ви. Този дефицит може да бъде преодолян с моркови, когато се консумира суров или варен.

♦ Зелени зеленчуци:

За пациента с диабет не е много дълго, преди да започнете да страдате от определени проблеми със зрението. За да поддържате диабета си под контрол, за да нямате проблеми със зрението, включете много зелена храна в мръсотията си. Зелените ще предотвратят диабета, като контролират кръвната Ви захар. Това само ще забави проблема, въпреки че диабетът трябва да бъде проверен от подходящ лекар, за да няма странични ефекти.

♦ Масло от черен дроб на треска:

Рибеното масло от черен дроб, пълно с хранителни вещества, е богат ресурс от витамини А и D и помага за подобряване на зрението, когато се консумира по подходящ начин. Ако го консумираме редовно, зрението ни ще се подобри значително.

 ♦ Боровинка:

Боровинката е популярна билка за зрение и окото, която също може да помогне за подобряване на нощното виждане, тъй като стимулира регенерацията на визуално лилавия компонент на ретината.

Той също така ни предпазва от макулна дегенерация, глаукома, катаракта и др. Също така е добър при проблеми с ретината, свързани с диабет и високо кръвно налягане, тъй като има голямо количество химикал, наречен антоцианозид, който има много мощни антиоксидантни и противовъзпалителни свойства.

♦ Бадеми:

Бадемите са невероятни за подобряване на зрението поради богатата си омега-3 мастна киселина, съдържание на антиоксиданти и витамин Е.

  1. Накиснете 5 до 10 бадема във вода за една нощ.
  2. На следващата сутрин смилайте тези бадеми, след като отлепете кожата им.
  3. Поглъщайте тази паста с чаша топло мляко.
  4. Повтаряйте това ежедневно в продължение на поне няколко месеца.

♦ Копър:

Копърът съдържа антиоксиданти, които насърчават здравите очи и също забавят прогресията на катаракта. В миналото копърът се е считал за билка на зрението.

♦ Диви аспержи:

Дивите аспержи са друго домашно лекарство, което помага за подобряване на зрението. Тази билка също насърчава дълъг, здравословен живот на очите.

Очите са ценен подарък за нас и ние трябва да ги ценим. Не всеки от нас може да има перфектно зрение завинаги, но ако положим усилия да намалим натоварването на очите си и активно се опитаме да подобрим зрението си, определено можем да кажем чао чао на очилата.