Как да получите повече тестостерон

След 30 -годишна възраст много от нормалните функции на тялото започват да се забавят … или дори да се разпаднат. Влошаването на здравето може да се дължи на много различни фактори, но все повече възрастни хора се питат как да получат повече тестостерон. Независимо дали търсите естествени методи за борба с ниския T, или ако сте готови да проучите медицински програми за повишаване на нивата на тестостерон, информацията, която следва, ще подкрепи вашите усилия.

Перфектното мъжко тяло Страхотна поза на културиста

5 прости стъпки за получаване на тестостерон естествено:

Според съветите на Медицински център TRT за тези, чиито нива на тестостерон може да са спаднали малко, може да е възможно да следвате тези 5 прости стъпки, за да получите тестостерон по естествен път и да видите положителни резултати.

Упражнявайте умерено:

Това е един случай, когато повече не е по -добре. Избягвайте прекомерното натоварване, което може да предизвика отделяне на кортизол, хормона за намаляване на стреса в организма. Кортизолът действа против усилията ви да получите повече тестостерон и може да намали наличните нива, което прави проблема с ниския Т още по -лош.

Много сън:

Добрият нощен сън може да направи чудеса за общото здравословно състояние на тялото, но преди всичко по време на дълбокия непрекъснат сън с пълни цикли мозъкът е в състояние да произвежда хормоните, необходими, за да поддържа тялото да работи по най -здравословния начин. Здравословният цикъл на сън е много важна съставка за естественото получаване на тестостерон.

Намали стреса:

Наред с гореспоменатите упражнения, всякакъв вид стрес може да увеличи производството на кортизол в организма. Независимо дали стресът идва от домашния или служебния живот или някъде по средата, животът със стрес е сериозно пагубен за почти всяка функция на тялото. The кортизолов хормон е известен враг на всички други хормонални баланси. Тялото просто се опитва да се защити, но като цяло нива на тестостерон спад, когато кортизолът е висок.

Загуба на телесни мазнини:

Проучванията показват, че складираните телесни мазнини ще преобразуват тестостерона в естроген в организма. Единственият сигурен начин да предотвратите това да се случи е да загубите излишната телесна мазнина и да се стремите към по -стройна и тримерна физика.

Избягвайте токсините:

Химикалите, намиращи се в силно преработени храни, пречат на способността на организма да използва тестостерон. Това важи и за онези токсини, които се извличат от пластмасови контейнери и бутилки при затопляне. Избягвайте тези замърсители, за да извлечете максимума от тестостерона си.

10 полезни храни за получаване на тестостерон с хранителна стойност:

Най-важните храни, които подпомагат хранителния прием на тестостерон, включват тези с цинк, протеини (аминокиселини), витамини от група В и омега-3 мастни киселини. Като цяло се препоръчва противовъзпалителна диета. Въпреки че е възможно да се получат всички тези продукти от животински или растителен хранителен режим, изследователите са открили, че много животински продукти могат действително да понижат тестостерона и да повишат естрогена, тъй като при храносмилането произвеждат киселина, а често и защото самите животни съдържат хормони.

Така че, продължавайки с нашите стъпки за получаване на тестостерон по естествен път, ще споменем някои от най -мощните храни тук:

Кръстоцветните зеленчуци са полезни за блокиране на естрогена в организма, което прави тестостерона по -ефективен. Те включват броколи, карфиол, зеле, зеле и ряпа, наред с други.

Кокосов орех:

Независимо дали ядете кокос пресен, като мляко или сурово кокосово масло, това е изключителен източник на здравословни мазнини. Той насърчава мускулния растеж, чистата телесна маса и балансира нивата на хормоните.

Семена:

Включете тиквени, чиа, конопени, ленени и сусамови семена за техните ползи при доставката на омега-3 мазнини. Те също са чудесен източник на цинк и осигуряват триптофан, който помага за баланса на нивата на хормоните в организма. Ленът и сусамът са полезни, тъй като съдържат полифеноли, които намаляват естрогена в кръвния поток.

Гъби:

Те са полезни, защото блокират производството на ензима ароматаза. Ароматазата трябва да бъде блокирана, тъй като тя е отговорна за превръщането на тестостерона в естроген. Потърсете Portobello, crimini, baby button и shiitake гъби и ги яжте сурови или варени.

Мака:

Освен че повишава и нормализира нивата на хормоните, е доказано, че мака подобрява либидото. Той също така е полезен за повишаване на енергийното ви ниво за тренировка … което от своя страна също помага за повишаване на нивата на тестостерон.

Авокадо:

Здравословните растителни мазнини правят чудеса върху хормоналната система на тялото и нивото на енергия. Мазнините на този плод и изобилието от витамин В6 помагат за намаляване на кортизола и повишаване на тестостерона.

Цели зърна:

Подобно на семената, полифенолите могат да бъдат намерени в пълнозърнести храни като:

  • Пшеница
  • Ръж
  • Овес
  • Царевица
  • Ечемик
  • Ориз
  • Просо

Полифенолите са полезни, защото помагат за намаляване на естрогена в организма.

Зелен чай:

Това е чудесен източник на фитохимикали, помага за намаляване на естрогена. Зеленият чай има широк спектър от други ползи, включително намаляване на холестерола, понижаване на кръвното налягане и превенция на рака.

Яйца:

Яйцата са естествено с високо съдържание на наситени мазнини, омега-3, протеини и витамин D, всички от които са необходими за производството на тестостерон. Поради тези причини е полезно да ги включите в диетата.

Дива сьомга:

Дори когато следвате алкализираща растителна диета, често е здравословно да включите тази риба заради нейните забележителни свойства. Той е с високо съдържание на магнезий, омега-3, протеини и витамин В. Също така понижава нивата на SHBG (свързващ половите хормони глобулин), което прави тестостерона неефективен.