Как да повишим апетита? Разберете най -добрите начини.

Какво е апетит? Изпълнението на нуждата от подхранване на тялото ви с желание за ядене често се нарича апетит. В зависимост от нуждите на вашето тяло, медицинското състояние, физическото и психическото здраве са някои от факторите, които влияят върху търсенето от вас да ядете. Ако имате нужда от това как да увеличите апетита, тогава тази статия е всичко, от което се нуждаете.

Как да увеличите апетита

Няколко фактора допринасят за загубата на апетит, като липса на глад, емоционален и физически натиск, хранителни разстройства и т.н., които лишават тялото ви от всички основни хранителни вещества. Тук в тази статия ви даваме възможности как да увеличите апетита по естествен и здравословен начин.

Как да увеличите апетита естествено:

Ето списък на най -добрите начини за увеличаване на глада, като по този начин ще ви осигурим цялата храна, от която се нуждаете.

1. Останете хидратирани:

Въпреки че водата няма калории, ако искате да увеличите апетита бавно, но ефективно, тя работи добре. Поддържането на тялото ви добре, хидратирано е необходимо за здраво тяло. Пиенето на вода е по -естествен начин от приготвянето на шейкове и храни. Въпреки че няма научни доказателства, това е удобен вариант за натрупване.

2. Ограничете приема на захар & Ледени храни:

Много от вас преяждат ядат сладки и ледени храни като шоколади, сладоледи и т.н. за мигновено покачване на теглото ви. За да засилите глада си естествено, по -добре е да намалите консумацията на такива храни, тъй като те имат празни калории, които добавят към теглото ви, но няма да ви дадат необходимата храна

3. Спрете да закусвате 1 час преди хранене:

Закусването между храненията е напълно типично, но ако консумирате закуски час преди хранене, ще се почувствате сити, като по този начин не оставяте място за действителните хранителни вещества. Това трябва да е правило, особено ако искате да увеличите глада при децата по естествен път.

4. Етерични масла:

Може да има много причини за загуба на апетит при много от нас, старост, болест, някои лекарства, тревожност са някои от тях. Но не се притеснявайте повече, има няколко етерични масла, които стимулират апетита ви по естествен начин. Маслото от мента, масло от риган, масло от джинджифил, масло от мандарина са някои от етеричните масла, които можете да включите в ежедневието си. (1)

5. Добавки:

Дефицитът на витамини може да бъде друга причина да загубите интерес към храната. На пазара има много хранителни добавки, които ви помагат да увеличите апетита си. Рибено масло (2), тиамин (3), Ехинацея (4), Цинк (5), са някои от добавките за повишаване на апетита, които можете да добавите към диетата си.

повишаване на апетита

6. Яжте храна, която харесвате най -много:

Консумирането на храна, която харесвате, е един от най -добрите начини за естествено увеличаване на апетита. Изследванията показват, че количеството храна автоматично се увеличава, ако изберете ястието, което ви харесва най -много. Всичко, което трябва да направите, е да планирате и приготвите предварително, така че винаги да имате любимата си храна под ръка.

7. Не пропускайте закуската:

Закуската се счита за основно хранене за деня, особено ако искате да наддадете на тегло. За да подобрите апетита си, закусете обилно, което ще ви даде достатъчно енергия чрез изгаряне на калории, като по този начин ще увеличи нуждата ви да консумирате повече храна! (6)

8. Поддържайте правилното време за хранене:

Човешкото тяло има отличен начин да ни даде сигнали за глад, сън и т.н., но понякога може да не изпитвате глад, когато трябва. Можете да разрешите този проблем, като планирате храненията си, така че тялото ви да не е лишено от хранителни вещества. Настройте алармата за себе си, за да подобрите апетита си.

9. Избягвайте ненужните лекарства:

Някои от лекарствата, които използвате за редица здравословни проблеми като кръвно налягане, вирусни инфекции могат да доведат до загуба на глад. Всичко, което трябва да направите, е да се консултирате с лекар, преди да спрете да използвате каквито и да е лекарства, за да можете да увеличите апетита си.

10. Следвайте методите за облекчаване на стреса:

Психичното безпокойство може да бъде причина за загуба на апетит при много хора. Производството на кортизол причинява намаляване на глада, като произвежда киселина в стомаха. Като спите достатъчно, медитацията, храненето по график са някои от методите за облекчаване на стреса, които можете да опитате да увеличите глада по естествен път.

11. Яжте малки, но чести ястия:

Честотата на хранене е важна роля за стимулиране на глада ви. Консумирането на големи ястия, заедно с отбивката, може да повлияе негативно на вашето здраве. Винаги правете смисъл да ядете малка част от храненията на чести интервали. Имайте 4 до 5 хранения на ден, като постепенно изграждате апетита си.

12. Консумирайте храни, богати на хранителни вещества:

Храните, пълни с хранителни вещества, са най -добрият начин да спечелите апетит бързо, за разлика от яденето на бонбони, чипс и т.н., които ви дават празни калории. Опитайте да консумирате храни, които са богати на храна от здравословни мазнини и протеини. Плодове, зеленчуци, храни със здравословни мазнини, пълнозърнести храни са някои от храните, които можете да изберете, за да засилите диетата си.

13. Готвене с подправки и билки:

Ароматът и видът на вашата храна играят важна роля за това как те привличат и увеличават апетита ви. Билките и подправките, които са неразделна част от индийското готвене, ако се използват по подходящ начин, могат да увеличат глада. Мащерка, розмарин, риган, босилек, мента и канела са някои от подправките, които могат да предизвикат вашите вкусови рецептори. (7)

14. Избягвайте напитки по време на хранене:

Не пийте нищо между храненията – това чухме нашите старейшини! Има и основателна причина. Консумацията на напитки ви кара да се чувствате пълнени, премахвайки пространството за действителни хранителни вещества. Затова избягвайте напитки като чай, кафе, газирани напитки, ако искате да повишите апетита си.

15. Създайте приятна хранителна среда:

Абиенцията също е много важна, наред с вкусната храна, за да направи яденето достатъчно привлекателно, за да увеличи апетита както при децата, така и при възрастните. Запалете ароматна свещ, пуснете приятна музика и наваксайте любимото си шоу по телевизията, което може да увеличи нуждата ви да консумирате храна.

16. Избягвайте да ядете сами:

Ако сте човек, който е склонен да избягва или пропуска храна, когато е сам, тогава трябва да промените този навик! Яденето дори на просто хранене в компанията на вашите близки прави храната по -привлекателна и приятна, като по този начин увеличава апетита ви. Присъединяването към група за социални храни също е опция, която ви дава постоянна компания.

17. Упражнение:

Много хора имат погрешно схващане, че упражненията водят до отслабване, но не винаги е така. Умерените упражнения помагат за предизвикване на апетит, тъй като спомагат за изгарянето на калории, като по този начин увеличават необходимостта от консумация на храна. Трябва обаче да избягвате тежка физическа активност, ако имате наднормено тегло.

С всички причини, които ограничават апетита Ви, като правите малки промени, можете ефективно да засилите глада си по напълно естествен начин. Постепенното увеличаване на приема на храна ще ви накара да се насладите на храната и по този начин ще стимулирате апетита, като съветите за това как да увеличите апетита в тази статия ще дадат начало на здравословен начин на живот. Кажете ни как тази статия ви е помогнала да подобрите апетита си.

Опровержение: Информацията, предоставена в тази статия, е само предложения, а не заместител на медицински съвет. Ние не носим отговорност за страничните ефекти, причинени от информацията. Винаги е по -добре да се консултирате с лекар, преди да започнете нещо ново.

Често задавани въпроси:

1. Каква е причината за загуба на апетит?

Отговор: Тревожност, дефицит на щитовидната жлеза или възпалителни заболявания могат да бъдат някои от причините за загуба на апетит. Но като направите някои промени в начина си на живот и храната, която ядете, е възможно повишаване на апетита. Хората губят интерес към храната и с напреднала възраст. Консумирането на много плодове може да предложи всички хранителни вещества, необходими за поддържане на здраво тяло.

2. Може да експериментира с храна, за да увеличи апетита?

Отговор: Използвайки някои подправки и билки в храната си, експериментирането с тях може да подсили вкусовите ви рецептори, като по този начин повиши апетита ви. Но не забравяйте да не се осмелявате твърде много, за да загубите напълно интерес. Включете мазни храни като сирене, масло и т.н. и избягвайте напитки, които ограничават глада.

3. Кога е подходящият момент да посетите лекар, за да повишите апетита си?

Отговор: Да бъдеш слаб или слаб не може да се нарече нездравословно, стига да консумираш цялото необходимо хранене за поддържане на здраво тяло. Ако сте с поднормено тегло, дори след като следвате съветите, дадени в тази статия, можете да посетите лекаря, за да разследвате допълнително, за да разберете причината и да направите план за естествено увеличаване на глада.