Как да преодолеем запека

Сред много често срещаните здравословни заболявания, които може да сте претърпели, едно от най -дискомфортните е запекът. Той носи крампи и болка заедно с твърди изпражнения, които е много трудно да се преминат. Въпреки това, вместо да използвате лекарства, които ще влошат проблема след известно време, когато тялото стане имунизирано срещу тях, най -добре е да се придържате към някои съвети и предложения, които могат да ви помогнат да преодолеете запека по много ефективен начин. Уверете се, че сте избрали естествените начини за преодоляване на кризата за безопасен и лесен резултат.

Как да преодолеем запека

Това ръководство по -долу има някои от най -добрите начини, по които тази цел може да бъде постигната без много трудности и усилия. Проверете ги и се придържайте към тях, за да осигурите гладък и здравословен начин на живот.

Имайте много вода:

Един от най -добрите начини за преодоляване на проблемите със запека е да имате много вода. Това регулира функциите на тялото и облекчава натиска върху червата. Той също така добавя течности към твърдите изпражнения и улеснява преминаването. Наред с това, той засилва ролята на храносмилателната система, като гарантира превенция при проблеми със запека. Пийте около 10-12 чаши чиста вода за перфектно постигане на целите.

Стойте далеч от рафинирани храни:

Процесът на рафиниране по прост начин премахва съдържанието на фибри във всяка храна. Като ядете рафинирани храни, само ще влошите ситуацията на запек. Ако искате да преодолеете проблема, най -добре е да стоите далеч от рафинираните храни, доколкото е възможно. Бял ориз, бял хляб, тестени изделия и бяла захар, бяло брашно са всички примери за рафинирани храни. Маслата за готвене и маргаринът също са едни от рафинираните и преработени храни, които трябва да се избягват.

Имайте храни, богати на фибри:

Храните, които съдържат добри количества фибри, са едно от най -добрите неща, които трябва да направите, когато става въпрос за проблемите на запека. Той добавя насипно състояние към изпражненията и улеснява преминаването. Няма нищо по -хубаво от това да имаш храни, богати на фибри в тази криза. Включете плодове и зеленчуци, пълнозърнести храни, ядки и други богати на фибри продукти в ежедневното меню и постигнете видимо желани резултати за същото.

Бъдете свободни от стреса:

Една от основните причини за честата поява на запек е стресът. Това означава само, че трябва да работите, за да се освободите от стреса с техники за релаксация, за да сте сигурни, че можете да преодолеете основния проблем с невъзможността да преминете изпражненията.

Избягвайте някои лекарства:

Болкоуспокояващите и антибиотиците са някои от медицинските категории, които водят до проблеми със запека, но само временно. За да се преодолее кризата на запек, най -добре е да се избягват тези лекарства, доколкото е възможно. Това със сигурност ще ви помогне да постигнете правилните резултати за тялото си и за храносмилателната и отделителната система.

Водете активен начин на живот:

Липсата на физическа активност е друга от основните причини за запек и много други здравословни проблеми. За тези, които искат да намерят правилното решение на кризата, няма нищо по -добро от упражненията поне 30 минути всеки ден. Това може да бъде под формата на ходене или друг спорт, който харесвате.

Имайте здравословни мазнини:

Здравословните мазнини са много важни за организма, особено за гладкото функциониране на мускулите. За да се гарантира, че изпражненията преминават без усилие, важно е мускулите да бъдат здрави и активни. Включете храни, които ви дават здравословни мазнини под формата на авокадо, маслини, зехтин, кокосови орехи, сьомга и скумрия, семена, ядки и органични яйца.