Как да се отървете от болката в зъбите

Зъбоболът може да причини много болка. При леки болки можете да направите някои домашни средства за лечение у дома. Обикновено зъбобол се появява, когато чувствителната част на зъба, известна като пулпа, се възпали. Може да има много причини за това като кухини, счупен зъб или инфекция.

Как да се отървете от болката в зъбите

Симптоми на зъбна болка:

  •  Това може да бъде много пулсиращо, остро или постоянно.
  •  В някои случаи това се случва точно когато натиснете зъба.
  •  Оток на зъбната област
  •  Често треска или дори главоболие
  •  Неприятна миризма от зъб

Как да се отървете от болката в зъбите:

1. Масло от карамфил:

Карамфилово масло

Карамфиловото масло е ортодоксално домашно лекарство за лечение на зъбни болки. Той съдържа химикал, известен като евгенол, който включва анестетични и антибактериални свойства. За да намалите зъбната болка, можете да накиснете чиста памучна топка с 3 капки карамфилово масло и ¼ чаена лъжичка зехтин. Сега поставете този памук в устата си близо до зъба, който боли, като го захапете, за да се задържи на мястото. Избягвайте да спите с това в устата.

2. Капка капка:

Капките за кашлица или дори таблетки за смучене имат малко количество естетика, което може да осигури известно облекчение от лека болка в зъбите. Можете да държите 1-2 в устата, за да смучете. Можете също така да приложите малко Vick’s VapoRub върху външната страна на бузата на мястото, където зъбът боли. След това поставете хартиена кърпа върху възглавницата и просто легнете от тази страна.

3. Флаш:

Гаргара

Много често зъбобол може да се дължи на някаква храна, уловена между зъбите. Следователно в този случай е препоръчително използването на конци и изплакване с вода за уста.

4. Торбички с горещ чай:

пакетчета чай

Можете също така да използвате кухненски скоби като домашни средства, за да се отървете от зъбобол. Някои казват, че трябва директно да поставите торба с горещ чай върху зъба. Чаят съдържа танинова киселина, която може да намали подуването.

5. Алкохол:

Можете да накиснете памучна топка в ракия или директно да задържите парче краставица върху зъба. Алкохолът е известен със своите обезболяващи свойства, които могат да намалят зъбната болка.

6. Магнезиево мляко:

Мляко 4

Смесете 1/2 водороден пероксид и ½ вода и потопете памучен тампон. След това можете да приложите само една капчица Мляко от Магнезия. Правете тази стъпка 4 пъти на ден. Другото средство е да смесите равни части от Магнезиево мляко с течен Benadryl. Плъзнете внимателно с тази смес около устата за около 60 секунди и изплюйте това.

7. Яжте по -меки храни:

Ябълков сладкиш

Избягвайте да ядете големи или препълнени сандвичи. Помислете за диета с мека храна, докато болката намалее.

8. Противовъзпалително лекарство:

Зрелият лекар сочи

Болката в зъбите може да се дължи и на подуване. Това е в случая, когато меките тъкани на устата се подуват. Консултирайте се с Вашия лекар, ако имате подуване или това може да доведе до вредни здравословни проблеми на зъбите. Така че, докато не стигнете до Вашия лекар, можете да приемате противовъзпалителни лекарства като ибупрофен.

9. Счупен зъб:

Рак на езика

Счупеният зъб също може да причини зъбна болка, затова се лекувайте от вашия зъболекар. Избягвайте да търкате счупения зъб с почистващ препарат.

10. Студен компрес:

Пакет с лед

Можете да напълните всяка торба за съхранение с малко лед. Покрийте с тънка кърпа, за да нанесете това директно върху зъба си. Можете дори да поставите зоната на бузите, която е точно извън зъба. Тази ниска температура е полезна за намаляване на болката. Никога не прилагайте лед директно върху зъба, тъй като това може да увеличи болката. Това се случва в случай, че зъбите ви са възпалени от някаква болка.

11. Морска сол:

морска сол

Зъбоболът може да бъде намален и чрез изплакване с хладка вода и малко морска сол. Направете това, когато солта се разтвори напълно, за да гаргара с вода в устата. Правилно ли се разпръсква в близост до засегнатата област? Можете да повтаряте това много пъти на ден, докато болката намалее.

Как да се отървете от болката в зъбите