Били ли сте някога през безсънна нощ? Разочароващо, нали? Чувствате се толкова неспокойни да се мятате и да се обръщате в леглото, чудейки се защо не можете да заспите. Ако ви се случва доста често, може да страдате от хронично безсъние. Медицинското управление на това състояние е съвсем различна тема.

Как да спим по -добре през нощта

Преди да започнем да правим, нека разберем какво не

Не правете това преди да заспите:

За да спите здраво през нощта, първо трябва да знаете какво трябва да избягвате.

Не забравяйте, че заспиването не трябва да отнема повече от 15 минути. Ако отнема повече от това и след като положите много усилия, ако все още не можете да спите здраво през нощта, трябва да проверите и да се уверите. Прочетете на:

  • Не всеки цикъл на сън е еднакъв. Запомнете това, преди следващия път да се тревожите за цикъла си на сън.
  • Избягвайте кратките дрямки през деня. Дрямката с продължителност не повече от 1 минута е добре за посетителите на офиса
  • Избягвайте интензивни тренировки през втората половина на деня, тъй като прекомерното натоварване също нарушава съня ви.
  • Трябва да избягвате напитки с кофеин след залез слънце, особено след вечеря.
  • Избягвайте късните ястия и пикантната храна за вечеря
  • Избягвайте да носите мобилния си телефон, храна или книги до леглото си. Завършете ги, преди да ударите леглото. След като си легнете, просто се отпуснете, успокойте се и заспивайте.
  • Избягвайте ярки светлини или лампи за легло, които нарушават спокойствието на окото ви.

Как да спите по -добре през нощта естествено:

Ето няколко начина да разберете как да спите по -добре през нощта естествено.

1. Изпийте малко топло мляко:

Да, вярното е, че чашата топло мляко ви помага да спите по -добре. Млякото съдържа ензим, наречен триптофан, който помага на мозъка ви да се успокои. Също така, мазнините и протеините, присъстващи в млякото, ви дават усещане за ситост и ви помагат да наваксате съня. Друга добра алтернатива е чай от лайка.

2. Включете бананите в диетата си:

Бананите са богат източник на калий, който помага за отпускане на мускулите. Помага за тонизиране и отпускане на мускулите.

3. Поправете график:

Опитайте се да следвате рутина. Хранете се в определено време и се оттегляйте в леглото по едно и също време всеки ден. Това е начин да излъжете тялото си, за да следвате определен график.

4. Яжте навреме:

Вечеряйте рано и не заспивайте след хранене. Оставете почивка от три часа след хранене, преди да си легнете.

Целият процес на храносмилане се забавя през нощта и пълният стомах може да прекъсне съня. Колкото по -тежко е яденето, толкова по -дълго отнема на стомаха ви да се успокои. Така че в идеалния случай вечерята трябва да бъде най -лекото хранене за деня ви. Това ви помага да усвоите храната си по -добре и предотвратява проблеми като киселинност, газове, лошо храносмилане и т.н. По същия начин не пропускайте вечерята си изцяло. Ето няколко леки закуски, които ще ви помогнат да разберете как да спите добре през нощта?

Няколко добри избора:

  • едно парче пълнозърнест тост с резен нискомаслено сирене
  • пълнозърнести зърнени храни и обезмаслено мляко
  • плодове и нискомаслено кисело мляко

5. Забавете този климатик:

Проучванията показват, че в по -хладна среда, в която спите, са по -големи шансовете да имате кошмар и това със сигурност е предупреждение за един спойлер!

Как да спим по -добре през нощта 3

6. Заменете кафе или чай с вода:

Пропуснете това кафе. Вече е доказан факт, че кофеинът пречи на съня.

7. Използвайте удобен матрак и възглавница:

Регулирайте възглавницата си така, че врата и гръбначният ви стълб да са подравнени по права линия до

предотвратявайте напрежението и спазмите в областта на шията и раменете, докато спите.

8. Вдишайте положителността и издишайте отрицателността:

Практикувайте пранаяма или дълбоко дишане, което помага за регулиране на сърдечната честота и кръвното налягане-и освобождава хормон, наречен ендорфин, който отпуска тялото ви и ви помага да спите по-добре. Описвам много проста дихателна техника.

Бхастрика Пранаяма:

Думата „„ Bhastrika “означава„ Мехове “. Тази пранаяма осигурява на тялото ви максимално количество кислород.

Това упражнение включва удобно седене в Падмасана, последвано от нормално дишане и отпускане. Сега започнете да дишате дълбоко и напълно, за да напълните дробовете си с кислород. След това издишайте силно. Повторете това 5-10 пъти.

Това упражнение не трябва да се практикува от хора, страдащи от сърдечни заболявания.

9. Отпуснете краката си:

Масажирайте краката си с топло масло. Можете да използвате бадемово или кокосово или зехтин, за да масажирате долната част на краката си.

10. Запалете няколко ароматни свещи в спалнята си. Колкото по -релаксираща и проводима е аурата. Колкото по -добре можете да спите. Ароматерапията може да направи чудеса за мозъка, за да го успокои. Аромати като лавандула, лайка и иланг-иланг активират алфа вълновата активност в задната част на мозъка, което ви помага да спите по-комфортно.

Тези 10 съвета за скъпоценни камъни са само за вас, за да се изправите срещу въпроса си „как да спите добре през нощта естествено“, който ви притеснява всеки ден.

Просто затворете очи и си спомнете най -прекрасния момент в живота си. Усетете любовта и усетете топлината. Преживейте този момент и заспивайте!