Нашето тяло съдържа нива на сол и захар само по себе си, които съставляват някои от основните изисквания, необходими на тялото ни да функционира добре. Подобно на това, че солите са получени от минералните хранителни вещества, някои храни и хранителни частици избягват разградената захар, която в правилната форма е задължително изискване за организма.

Захарта в сурова форма се смесва добре с кръвта, като по този начин се въвежда терминът кръвна захар. Тези глюкозни частици обаче, ако са с по -голямо количество, могат да поемат по различен начин, което може да не е толкова здравословно за тялото ви. В такива моменти, кой по -добре да знае за вашите нива на захар от вас самите. Разбира се, винаги е по -добре да работите под професионална помощ и препоръка.

Как да тествате нивата на кръвната си захар

Какво е кръвна захар?

Ако разградим храната, която консумираме, разградените частици дават свидетелство за глюкоза, необходимия вид, който тялото ни изисква, за да продължи фаталната работа. Сега тази глюкоза, за да се разпредели по цялото тяло, се смесва с кръвта и по този начин се въвежда терминът кръвна захар.

70 до 100 mg/dL е нормалното ниво на кръвната захар, което се тества по време на гладно може да бъде между 3,9 и 5,5 mmol/L. Въпреки това, след хранене, под 9 mmol/L е идеален за хора с диабет тип 1. За тези с диабет тип 2 тя трябва да бъде 8,0 mmol/L след хранене. За изследване на кръвната захар може да се направи произволен плазмен тест за глюкоза и следователно не изисква много планиране. Внимавайте за идеалната гама и бъдете под контрол.

В случай, че се чудите кога да направите тест за кръвна захар, ето отговора ви. Американската асоциация по диабет предлага цел под 180 mg/dl два часа след хранене. Американската асоциация на клиничните ендокринолози обаче предлага цел под 140 ml/dL, два часа след хранене.

Ето защо е важно да се консултирате с Вашия лекар коя цел е подходяща за Вас. Контролът на кръвната захар след хранене е важен, защото показва как тялото ви реагира на въглехидратите като цяло и на някои конкретни храни. Ако се научите да управлявате кръвната захар след хранене, сте изложени на по -малък риск от развитие на сърдечни заболявания и други проблеми с кръвообращението.

Тест за кръвна захар:

Можете да си купите у дома машина за измерване на кръвната захар, за да следите нивата на захарта. Той е технически известен като глюкомер.

1. Accu-Check:

Той е лек и използва по -малко болезнени начини за извличане на кръв. Той има едногодишен гаранционен срок и е на цена между 1399-1700 INR.

2. Dr.MorepenGluco one BG 03 Глюкомер:

Другият най-добър начин за измерване на кръвната захар е чрез тази машина, която също е глюкомер на биосензорна основа. Кутията се състои от LCD монитор и 10 кодирани ленти, едно прободно устройство и ръководство на собственика. Той е на цена от 600-800 INR и води запис на нивата. )

3. глюкометър Omron HGM 112:

Глюкометърът Omron HGM 112 е може би най -леката тестова машина и устройството открива използваните ленти. Той има система за автоматично кодиране и следователно процесът на настройка е доста лесен. Цената му е 650-1000 INR и е лесно достъпна.

4. Джонсън & Джонсън с едно докосване:

Тежи около 36 грама и има монитор с 50 безплатни тест ленти. Устройството идва с аларма, която ще ви уведоми, всеки спад или покачване на нивото на захарта. Цената му е между 700-1000 INR.

5. Глюкометър Dr.Morepen Gluco One BG 02:

Това също не изисква кодиране за настройката. Резултатите се получават само за 7 секунди и се доставят с предварително кодирани тест ленти. Той също така ви показва кетона в кръвта. Цената му е 600-800 INR.

Колко лошо може да стане?

Ние свидетелстваме, че малко глюкоза в системата никога не е навредила на никого. Ако обаче го оставим на природата и нивата на кръвната захар се повишат повече от необходимото, инсулинът, хормон, секретиран от нашия телесен орган, ще започне да действа върху зърното, опитвайки се да го намали до правилните нива. Същото се случва и при недостатъчно производство на глюкоза, където се произвежда инсулин, за да се поддържат нивата под контрол. Но за да стигнем дотам, когато нещата се объркат, фаталният диабет ще бъде ваш приятел до края на живота ви.

Как да държим нещата под контрол?

Връщайки се към темата, днешната статия е за това как да тествате нивата на кръвната си захар и ето как всичко става надолу.

Тези технологии ни донесоха много ползи, дадоха ни механизми и идеи, с които да работим, така че да не се налага да тичаме на лекар всеки път, когато имаме понижение на налягането или обикновена настинка и грип. Тези дни получавате пулове за кръвна захар, подобно на ACU CHECK, който ви позволява да проверявате кръвната си захар у дома и да определяте самите резултати.

Предварителна проверка:

Преди да започнете процеса, не забравяйте да измиете ръцете си, евентуално да премахнете всякакви шансове за замърсяване и докато сте там, защо да не използвате малко хладка топла вода, за да подобрите притока на кръв, което ще ви помогне лесно да изтеглите кръв без никакви проблеми.

Прочети инструкциите:

Когато купувате оборудване, винаги има ръководство или брошура с инструкции, които ще ви водят през процеса. Обикновено можете да се разпознаете с различните части и една такава част е лентата, която трябва да бъде подготвена точно сега.

Кръвен тест за диабет: как да го направя?

Сега започнете, като включите глюкомера на оборудването, което би ви помогнало да определите дали нивата на захарта са до марката или не.

  1. Обикновено идеалното препоръчително място е върхът на пръстите, но не забравяйте да сменяте между пръстите и да не разчитате на един пръст през цялото време.
  2. Сега използвайте убождащото устройство, което ще се предлага с малък елемент като спринцовка, който ще ви позволи да изтеглите капка кръв, която сега трябва да бъде доставена в тест лентата, докато е още прясна.
  3. Всичко, което трябва да направите, е да докоснете тест лентата и кръвта ще се прехвърли там.

    След като приключите, изчакайте малко в зависимост от способността на вашето оборудване да постигне резултат с дадена скорост. След като сте изчакали, резултатът ще се покаже на дисплея на глюкомера.

Нивата на кръвната захар винаги трябва да се контролират. Храната, която ядем ежедневно, има своя собствена част от захарта. Кръвната захар трябва да се поддържа в тесни граници. Инсулинът и глюкагонът ги поддържат на правилното ниво. Внимавайте за симптомите и незабавно вземете мерки. Превенцията е по -добра от лечението!