Представете си, че отивате на работа с главоболие. Това просто влошава деня ви. Това главоболие или дискомфорт затруднява извършването на каквото и да било. Може просто да искате да останете в леглото си и да не правите абсолютно нищо.

Какви са видовете главоболие на различни места

Главоболието е най -честата причина; хората отиват на лекар. Предимно жените имат главоболие от напрежение и в крайна сметка причиняват главоболие на мъжете. Това е причината 127 милиона души да пропуснат работа.

Видове и места на главоболие:

Главата може да боли различно от човек на човек. Тя може да бъде отпред, отзад, челото, лицето или главата. Болката може да бъде от всякакъв размер. Обикновено в началото е по -малко и продължава да се увеличава с времето, ако не се лекува. Ако главоболието преобладава за по -дълго време, трябва да посетите лекар.

Също така трябва да се провери главоболие с други симптоми като настинка, хрема, скованост на мускулите, треска, диария, болки в стомаха, гадене и повръщане. Трябва да посетите лекар, ако остане за по -дълго време, тъй като това може да означава сериозно заболяване.

Това се дължи главно на нервите, разпространени в мозъка. Разпространява се по главата и лицето. Това може да се дължи и на мускулна болка и кръвоносен съд. Това прави всеки вид главоболие различен. По този начин всеки човек може да има различен тип главоболие поради някакви причини. Видовете главоболие са следните.

Първичен главоболие:

Главоболие, което няма причина или състояние, се нарича първично главоболие. Това е често срещан вид главоболие. Този вид главоболие е много леко и е краткотрайно. Една обикновена почивка или чаша чай е достатъчна, за да се излекува.

Вторичен главоболие:

Главоболие, което има причина и състояние, се нарича стандартно главоболие. Това може да е разстройство или нараняване. Този тип е по -дълъг и по -болезнен. Можете да вземете лекарство и да го излекувате.

Клъстерно главоболие:

Главоболието, което идва в група, се нарича клъстерно главоболие. Продължава седмици и месеци. По -често се среща при мъже и жени. Този тип болки в едната страна. По -мъчително е. Не е пулсиращо. Той също е двустранен. Има два вида. Епизодичното клъстерно главоболие е по -продължително главоболие. Тя може да продължи от две седмици до години. Идва с кратка периодична почивка. Клъстерното хронично главоболие не е главоболие при прекъсване. Остава месеци до години. Това е непрекъснато и може да бъде много досадно да продължите с живота.

Синусов главоболие:

Синусът е въздушен канал, който обгражда очите, носа и бузите. Тази кухина може да причини болка и да причини синусово главоболие. Това води до подуване на кухините и запушване на слуз. Болката може да бъде челна и лицева. Той е дълбок и пулсиращ. Лицето е нежно на допир. Влошава се при огъване или лежане. Може да се обърка с болки в ушите или болки в зъбите. То е придружено от хрема и хрема. Може да причини и треска. Често се бърка с мигрена.

Главоболие при напрежение:

Главоболието при напрежение е най -често срещаният вид първично главоболие. Нарича се стрес главоболие. Той създава натиск в главата, предната част на лицето и гърба. Прави човека чувствителен към светлина и звук понякога. Често води до нарушение на съня. Има три вида, а именно рядко епизодично главоболие при напрежение, често епизодично главоболие и хронично главоболие. Рядко епизодично главоболие може да бъде веднъж месечно. Честото епизодично главоболие е главоболие на всеки 2 до 15 дни. Може да е почасово. Болката е силна при този тип, хронично напрежение главоболие на всеки 15 дни. Усеща се от двете страни. Скалпът става нежен, те са по -болезнени.

видове и местоположения на главоболие

Главоболие в гръбначния стълб:

Всеки, който е имал гръбначен кран, който е лумбална пункция, развива гръбначно главоболие. Гръбначният кран включва отстраняване на гръбначната течност за всеки тест или процедура. Лумбалната пункция е инжектираща анестезия за провеждане на всякакви процедури. Епидуралната блокада се дава в гръбначния стълб по време на раждане и секцио. След процедурата течността на гръбначния стълб изтича, причинявайки промени в налягането на течността. Тази промяна в налягането води до главоболие. това се случва след 5 дни процедура. Болката е по -силна, докато седите. Най -добре е да избягвате подобни процедури. Също така не трябва да вдигате тежести и да почивате максимално, за да избегнете изтичане на гръбначна течност.

Главоболие при упражнения:

След усилена физическа активност понякога получавате главоболие. Това се нарича главоболие при усилие. се наблюдава при по -млади хора под 50 -годишна възраст. Когато правите някакви тежки упражнения или дейности, сърцето ви бие по -бързо, за да осигури непрекъснато търсене на кислород в кръвта. Това повишаване на кръвното налягане не е само на тялото, а и на мозъка също. Това се нарича венозно налягане. Най -често това главоболие е първично. Тя завършва с края на упражнението. Може да искате да пиете сок, за да нормализирате налягането.

Главоболие при хипертония:

Хипертонията означава повишаване на кръвното налягане. Това обикновено се дължи на фамилна анамнеза или стрес. Те причиняват главоболие при някои хора. Няма насоки за откриване на неговите симптоми. На търпението се препоръчва само правилна диета и здравословен начин на живот.

Туморен главоболие:

Както подсказва името, главоболието поради туморни проводници се нарича туморно главоболие. Туморът е група от анормални клетки, растящи в мозъчната маса. Когато туморът е малък, той не оказва натиск върху мозъка. Докато расте, той започва да увеличава натиска. Това започва болка в главата. Обикновено има замаяност, липса на координация и намаляване на способността да се вижда, чува и говори. Трябва да посетите лекар, когато тези симптоми започнат да се увеличават.

Посттравматично главоболие:

Посттравматичното главоболие е болка в главата след злополука или нараняване. Това е за по -кратка продължителност. Това също не е повече от седмица. Обикновено лекарят би ви дал обезболяващо.

Главоболието е най -досадното заболяване. Шефът няма да го приеме като оправдание. Но наистина няма да ви позволи да работите. Има много видове главоболие. Просто кажете на лекаря подходящите симптоми и мястото за правилното лечение.