Знаете ли какво е бърз метаболизъм? Какъв метаболизъм имате, бърз или бавен? Бързият метаболизъм може да доведе до сложност при поддържането на теглото ви. Метаболизмът се отнася до съвместната химическа процедура, която превръща храната в енергия. Подобно на газа за колата, храната е силата на тялото ви. Ако съдържате бърз метаболизъм, тялото ви се нуждае от горивна ефективност. Сравнете от някой с нормален иначе бавен метаболизъм, тялото ви не е толкова компетентно да превръща храната в работеща метаболитна енергия.

бърз метаболизъм

Признаци за бърз метаболизъм:

В опит да наддаде на тегло, това може да доведе до преяждане с пълнене на храни, което може да покаже други проблеми. Много хора, които се опитват да наддават на тегло, ще се накланят да ядат всички видове храни, които не са по -добри за тях.

Ако имате затруднено наддаване на тегло иначе мускул, това очевидно е първият символ, който има бърз метаболизъм. Това може да звучи по -добре за някои, все пак за хора, които са слаби; това ще доведе до сериозни здравословни проблеми.

Причини за бърз метаболизъм:

  • Ако сте в тревожност, това също ще повлияе на метаболизма ви, освен това ще го ускори. Постоянното пушене плюс натиск естествено ще бъде единствен мотив, който можете да премахнете чрез промяна в начина на живот.
  • Ектоморфите включват разделена конструкция, която ги създава като най -вероятните кандидати за ускоряване на метаболизма. Те често са слаби от малки рамене, изключително малка мускулна маса в допълнение към лека рамка.
  • Наследствеността със сигурност действа като елемент в метаболизма на тялото ви иначе не го харесва. Има три различни типа тяло – мезоморфи (хора с атлетично телосложение), ектоморфи (тези с много тънки телосложения), ендоморфи (тези с по -големи тела).
  • Още една причина някой да има бърз метаболизъм е в състояние да изгори. Това е много скоро още един мотив да не възпитавате този навик още в живота си. В допълнение към всички други заболявания, които може да предизвика, нарушаването на метаболизма ви е още един въпрос, който трябва да включите в нарастващия списък.
  • Далеч от ДНК, има допълнителна причина за бърз метаболизъм. Свръхактивната щитовидна жлеза, призната за хипертиреоидизъм, е една причина. Безпокойство, умора, ускорен сърдечен ритъм плюс загуба на тегло са обичайни символи на хипертиреоидизъм. Щитовидната жлеза е друга причина за вашия ускорен метаболизъм.

Най -добрите начини за бърз метаболизъм:

1. Вземете си витамини:

Витамините от група В, по -специално ниацинът, могат да помогнат за увеличаване на енергията чрез увеличаване на създаването на енергия от митохондриите, движещите сили на нашите клетки. Make, млечните продукти, пълнозърнестите храни и яйцата са богата основа на витамини от група В. Опитайте киноа, зърно, което е богато на витамини от група В, иначе добавя половин чаша нарязани чушки, освен това малко изтъркано нискомаслено сирене към сутрешното ви бъркане на яйца.

Бърз метаболизъм1

2. Проучете изгарянето на калории:

За да получите допълнителна точна цифра, задайте въпроса колко сте енергични с помощта на този калкулатор. Отговорът ви е броят на калориите на ден, които са ви необходими, за да поддържате текущото си тегло. Отрежете 500 допълнителни калории на ден, като консумирате по -малко, тренирате повече или иначе, за предпочитане, като направите комбо. Ще падате от 1 до 2 килограма за всяка седмица.

3. Изобщо не йо-йо диета:

Това означава, че ще затруднявате метаболизма си. След като отслабнете, вие изпускате мускулите плюс мазнините, но когато ги увеличите обратно, това обикновено е мазнина, която изгаря по -малко калории.

Недостатъци на бързия метаболизъм:

Друг недостатък на бързия метаболизъм е, че изграждането на мускули ще бъде много по -трудно. Тъй като тялото ви изгаря храната ви толкова бързо, няма нищо, което да подхранва мускулния растеж.

Хората, които са прекалено слаби, са склонни да бъдат обвинявани, че не ядат достатъчно, в противен случай се опитват да гладуват, за да изглеждат по начина, по който се представят. Жените чрез бърз метаболизъм също могат да изпитат затруднения при менструация, тъй като цикълът им може да се превърне в нередовен.