Различни пози за сън, за да спите спокойно

Сънят е едно нещо, което решава как ще бъде денят ни! Изненадан? Искам да кажа, че добрият сън може да направи деня ни приятен, а лошият сън може напълно да съсипе деня ни. Ето защо е много важно да се наспим добре за цялостната ни полза. За много от тях сънят е проблем.

Различни пози за сън за спокоен сън

Има хора, които страдат от постоянно разстройство на съня. Или не спят добре, или сънят е много обезпокоителен. И така, как да се справите с проблема? Здравословният начин на живот определено е добър начин за насърчаване на добрия сън, но има различни видове модели на сън, които също могат да ви помогнат да заспите добре през нощта.

Моделът на съня и неговите ефекти:

Влияе ли моделът на съня на качеството на съня? Е, отговорът е да! Моделът на съня има много общо с предизвикването на добър сън у човек. Има много пози за спане, които трябва да знаете, преди да стигнете до заключението, което е най -доброто положение за вас.

Основните пози за сън са както следва:

  1. Спите по гръб с ръце, поставени отстрани.
  2. Спите по гръб с вдигнати ръце
  3. Спите по корем с лице надолу
  4. Сън в фетално положение
  5. Спя настрани с ръце отстрани
  6. Спане отстрани с разперени ръце

Следват най -добрите пози за спане:

1. Задна позиция:

Сън в задна позиция

Сънят по гръб помага за почивка на главата, шията и гърба, тъй като е в възможно най -добра позиция с пълна опора. Тялото почива в неутрално положение, без да причинява дискомфорт на други части на тялото. В това положение главата е в повдигнато положение, над хранопровода и стомаха лежи под което подпомага правилното движение на храната. Спането по гръб също помага за предотвратяване на бръчки, тъй като тялото в такова положение предотвратява всичко, което притиска лицето.

2. Странично положение:

Сън в странично положение

Страничната позиция е следващата най -добра позиция за спане. Тази позиция е от полза за здравето като цяло. Намалява хъркането и също така помага да се поддържа удълженото положение на гръбначния стълб. Тази позиция е най -добре да се избегне и киселинен рефлукс. Тази позиция е най -препоръчителната позиция за бременни жени. Спането от дясната страна се счита за по -добро, тъй като ще бъде от полза за гръбначния мозък, тъй като помага за отпускане в естествената му позиция. Сънят от лявата страна обаче не е толкова добър, тъй като свива вътрешните органи, особено белите дробове и черния дроб.

Когато спите на една страна, поставете възглавница между краката си, тъй като тя помага за облекчаване на натиска от коленете.

Лошата поза на съня също може да съсипе напълно деня ви. Така че нека да разгледаме определени пози за сън, които също помагат да се преодолеят определени медицински състояния:

3. Изгаряне на сърцето:

изгаряне на сърцето сън

Ако страдате от киселини, трябва да лежите на лявата си страна. Тази позиция ще помогне за намаляване на налягането от долния сфинктер на хранопровода. За най -добри резултати легнете от лявата си страна с ръце, поставени пред вас. След това свийте краката си малко нагоре към горната част на тялото и легнете в полуфетално положение. В най -лошите случаи на киселини можете също да опитате да лежите по гръб и да използвате възглавници, за да повдигнете главата и гърдите си.

4. Болки в гърба:

болки в гърба сън

Ако страдате от болки в гърба, тогава е по -добре да спите на една страна с поддържани крака. Спете настрани, като леко огъвате коленете си и подреждате бедрата си изправени. Поставете възглавница между коленете си за по -добра опора.

5. Синус:

сън за синусите

Легнете настрани с допълнителни възглавници, поддържащи главата ви, това ще ви помогне да изчистите запушването на синусите.

6. Болка в рамото:

сън за болки в рамото

Спете на една страна с поза за прегръдка. Легнете на една страна, която не боли, и леко огънете краката си. След това с двете си ръце прегърнете възглавницата към гърдите си. Ако и двете рамене изпитват болка, по -добре е да легнете по гръб с двете си ръце, подпряни на пода.

7. Сън на стомаха с вдигнати ръце:

Спете по корем с вдигнати нагоре ръце

Спането по корем с вдигнати ръце е добра позиция за сън, особено ако сте сковани от всички офис часове, прекарани зад компютъра. Често копнежните часове във вашия офис често ви принуждават да изкривите гърба си, правейки мозъка ви вкочанен. Ето защо трябва да лежите по корем и да позволите на ръцете си, или може би една от тях да почива над главата ви, докато давате на тялото си така необходимия естествен масаж.

8. Сън по гръб със сгъната долна част на тялото:

Спете по гръб със сгъната долна част на тялото

Още една най -добра позиция за сън е да спите на гърба, ръцете ви да са разположени настрани или над вас, само че този път можете да завъртите или сгънете долната част на тялото към някоя от страните. Това е особено полезно за онези дълги часове ходене или стоене по време на работното време, които създават скованост или улов в близост до подколенните сухожилия или мускулите на бедрата. Можете или да сгънете краката си, като използвате опора като опора от двете страни, или просто да завъртите кръста си на една страна, като държите предната част права. Въпреки че това е полезно, не забравяйте да редувате страните, за да избегнете спазми.

9. Ляви спящи за да бъдат Майки:

Ляви траверси за да бъдат майки

Ето един ценен въпрос, отговорен за всички дами, стъпили в новия свят на майчинството. Да бъдеш майка, да носиш живот в себе си никога не е лесна работа и става по -трудно с изминалите дни и наближаването на основния ден. Жилището на вашето мъниче в себе си през целия ден минава щастливо, но през нощта има определено, неспоменато правило от лявата ръка, което една бъдеща майка трябва да спазва. По време на бременност винаги спите отляво. Това е най -добрата позиция за сън, защото храненето и приливът на кръв достигат до вашето бебе по -добре и по -бързо. Можете да подпомогнете позицията, като огънете коленете си и използвате възглавница като възглавница.

10. Легловият воин:

Легловият воин

Обикновено това са хората, които се събуждат от болезнени мускулни крампи и замръзнали лакътни стави. Леглите воини обикновено са своенравни, когато става въпрос за пози за сън, докато пискюлират и бързат в леглото, превръщайки се в странни пози. Вместо да се мятате и да се въртите през цялата нощ, използвайте позицията на воина в леглото, която ви позволява свободно да поставите тялото си, краката се огъват разделени един пред друг, докато ръцете ви правят същото, което позволява на тялото ви да изпита гъвкавост. Най -добрите пози за сън идват с най -добри познания.