Съвети и техники за управление на гнева

Светът е натоварено място в наши дни. От ранната сутрин до времето, в което се обаждаме през нощта, всички сме зависими, живеейки в взаимозависима заплетена мрежа. Следователно екосистемата, която обитаваме, е място, изпълнено с уговорени взаимоотношения. Бащата е зависим от цялото си семейство за спокойния си ден, а дъщерята също.

Това важи същото и сред всичко това преобладаващ фактор, който работи бързо и се появява и се появява отново на интервали, гняв; естествена емоция от психологическия маниер, която се предизвиква или изтласква в ситуация на натиск, когато не е постигнато съгласие поради неприятност на ситуацията.

Контрол на гнева

Гневът се предизвиква, когато има раздразнение или несъгласие по въпрос, при който ядосаният човек не е доволен от настоящото решение или ситуация. Раздразнението или неудовлетворението или раздразнението, когато достигне екстремно ниво, предизвиква гняв. Обикновено има два вида хора, които са били виждани.

Има такива, които потискат тези чувства за дълго време, така че хората знаят, че обикновено не проявяват гняв. Тогава един ден, когато тези потиснати чувства не намират място за съхранение, те избухват в гневна форма. След това има такива, които се ядосват на кратки интервали, но гневът им обикновено се основава на повърхностни въпроси и не трае дълго.

Въпреки това гневът може да е бягство от емоции или чувства, но в определени моменти това може да превърне несъответстващите въпроси в разгорещена ситуация. човек, който се ядосва на кратки интервали, вероятно ще обиди повече хора поради неприятното им поведение и макар повечето от тях да знаят най -добре да не се занимават с въпроси, за които се говори в ядосан ум, за най -добрия интерес на хората лош случай на гняв може да разруши отношенията в най -добрия случай.

Ето защо трябва да се формулира решение на този истеричен епизод на гняв. Има техника, наречена управление на гнева, където точно както подсказва името, където чрез определени процедури под професионална помощ, контролът на гнева се преподава и вдъхновява и насърчава сред жертвите.

Това е като терапия за гняв, когато сред хората се насърчава положителна перспектива, различна от истерия. За хората, които все още не могат да контролират гнева си, вместо съжаления и скърби е по -добре да се запишете в такъв. Тази статия днес се занимава с определени проблеми за контролиране на гнева. тук се занимаваме с техники и съвети за овладяване на гнева.

Медитация:

Въпреки че това може да не звучи толкова вълнуващо, медитацията определено е чудесна техника за успокояване на вътрешното ви аз, като по този начин контролирате тези внезапни гневни изблици. Медитацията винаги не изисква от вас да седнете на място и да продължавате да надничате в часовника в очакване на времето, когато вашият треньор ще каже, че е свършило. Намерете спокойно място и седнете изправени.

Ако това не е удобна позиция, използвайте облегалка. Бавно затворете очи и се опитайте да забравите за всички неприятности, които ви притесняват. Засега се преместете на щастливото си място, където знаете, че ще бъдете щастливи. Представете си определена ситуация или място или събитие, което ще ви направи щастливи.

Вземете почивки:

Гневът може да бъде наложен силно върху вас в случай на прекомерен стрес и натиск. Всеки трябва да си изкарва прехраната и признаваме, че не винаги плавното плаване по реката. Турбуленциите са естествена част от живота и затова стресът и натискът са неизбежни понякога. Често в събота отделяте малко време от домашна или офис работа и може би отидете на дълго шофиране сами или с приятели. Отделете малко време за себе си. Разбийте монотонността така или иначе, като избягате в света си за един ден.

Свържете се с вътрешния си Аз:

Вътре във вас живее човек, който винаги ви казва как да действате. След силна ситуация вие и този вътрешен човек ви разбираме по -добре от всеки друг. Това ваше вътрешно аз е вашият басейн с еликсир и с него трябва да се свържете, когато почувствате как земята се измества под вас. Никой не може да ти попречи да се охладиш по -добре от него. Затова инициирайте положителен разговор в себе си. Затворете очи, дишайте и говорете със себе си, успокойте се преди да се подхлъзнете.

Решение:

Гневът е нещо, което освобождава напрежението, което изпитвате през цялото това време, но кой ще се погрижи за причината, поради която сте се ядосали на първо място. То е толкова просто, колкото решение, от което се нуждаете. Удовлетворителното решение ще ви успокои, така че всеки път, когато почувствате изграждането на гняв, просто седнете и забравете проблема, като се отдадете на мислите си в процеса на изграждане на решение. Заемете се и вижте резултата сами.

Не се колебайте:

С гнева идва отричането и следователно недоволството. Не отричайте факта, че имате проблеми с гнева. Не се колебайте да поискате помощ. Ако решението, което формулирате, изисква помощ от определен човек, моля, посегнете, защото всички ние се опитваме да се впишем с помощта един на друг.

Терапия на дребно:

Това е особено за хората с краткосрочен гняв, които лесно могат да преодолеят проблемите си с гнева, като се хвърлят малко върху себе си. Не превръщайте това обаче в навик.

Дълбоко дишане:

Това е техника за управление на гнева, която можете да използвате, за да достигнете дълбоко в себе си и да освободите напрежението от мускулите си. Методът на броене помага много, както е доказано. Всеки път, когато усетите, че гневът се натрупва, спрете незабавно, затворете очи, вдишайте дълбоко и издишайте със задъхване. Повторете и след това започнете бавно да броите числата мислено.

Хуморирайте себе си:

Вместо да оставите другите да ви се смеят, защо да не се смеете на себе си. След като се успокоите малко, опитайте се да намерите хумор защо сте се държали така. Помислете за всички думи, които сте казали и помислете как бихте могли да промените ситуацията, като действате по различен начин.

Източник на изображението: 1