Съвети за здравословно хранене с диабет

Наличието на диабет не прави живота ви безстрашен. Всъщност хората с диабет вероятно са по -добре от тези без него. Като се има предвид естеството на хранителните навици, които сме възприели като вид, е изненада, че не всички сме болни. Грижата за здравето ни е най -важното, тъй като всичко останало зависи от това. Не можете да направите нищо с болно тяло.

За да се храните здравословно, ще трябва да направите компромис с определени навици, които ви пречат да постигнете идеалното тегло. Независимо дали искате да отслабнете или да увеличите теглото си, трябва да го направите по подходящ начин, за да избегнете няколко сериозни проблема.

Съвети за здравословно хранене с диабет

Плодове и зеленчуци:

Най -добре би било да опитате плодове и зеленчуци, тъй като те са богати на витамини и с дефицит на мазнини и калории. Просто казано, те са вкусни лакомства, които са естествено хранителни. Едно от най -добрите неща за плодовете и зеленчуците е, че можете да ги използвате в готвенето с почти всичко и те винаги успяват да добавят специфична колекция от вкусове, които варират в различен избор.

Можете да имате здравословни плодови салати и да се притеснявате по -малко от инсулт и проблеми с кръвното налягане. Всъщност вероятността от сърдечни заболявания се намалява директно, когато добавяте плодове и зеленчуци към диетата си.

Нишестени храни:

Нишестените храни са тези, които предлагат въглехидрати, които са от съществено значение за процеса на производство на енергия, осъществяван от телата ни. Можете да считате картофите, нааните, чапатите, тестените изделия, ориза, хляба и други подобни храни за нишестени храни, тъй като те са отлични източници на фибри, които са от съществено значение за благосъстоянието на организма.

Въпреки че тялото ви ги усвоява по -бавно от другите храни, те могат да ви предпазят от глада за по -продължителен период.

Млечни продукти:

Трябва да считате млечните продукти за част от ежедневната си диета. Консумацията на млечни продукти като мляко, кисело мляко и сирене е вашият номер едно източник на протеин, заедно с калция. Нашите тела се нуждаят от определено количество калций и протеини, за да регулират скелетната структура на нашето тяло, което означава, че костите и мазнините ни трябва да са, за да работи тялото правилно.

Избягвайте добавената захар в млечните продукти заедно с добавените аромати. Те могат да съсипят идеално добър продукт и да превърнат здравословното ви хранене в нездравословна храна. Опитайте се да вземете мляко на закуска, с каша и кисело мляко с къри или на плодове. Опитайте да приемате сирене с малко цинк в диетата си.

Сол:

За хората с диабетни проблеми, преминаването по друг начин да консумират сол също не е отговорът. Не можете да рискувате да вземете сериозно количество, без да очаквате последици. Ето защо е добър съвет да използвате ограничено количество сол при всяко хранене. За предпочитане, ако можете сами да приготвите храната, можете да добавите солта по ваш вкус, без да надхвърляте лимита. Лекарите силно препоръчват домашно приготвени ястия, тъй като те са далеч по-надеждни от преработените храни.

Има много неща, от които можете да избирате, когато става въпрос за справяне с хранителна ситуация. Важна е целта, която се опитвате да постигнете. Независимо дали наддава или губи тегло, ще трябва да обмислите сериозно определени навици и упражнения. Като всяка друга диета, отделете й време и й осигурете всеотдайност и решителност. Надяваме се, че ще живеете по -дълго и по -здравословно. Проследяването на приема ви е по -трудно, отколкото проследяване на телефони. Затова трябва да обърнете голямо внимание на това, което правите и какво искате да направите.