Топ 15 навика за красота преди лягане

В човешкото тяло кожата е най -чувствителната част от тялото, която е изложена на прах, ултравиолетови лъчи и причинява значителни увреждания на кожата, като я прави матова, можете да видите преждевременно стареене и фини линии могат да се видят, ако се грижите правилно не се взема. Сега можем да защитим и да направим кожата по -жизнена от преди, като просто практикуваме някои съвети за красота преди лягане.

Тъй като нощта е най -добрата част от деня за кожата, кожата ви може да се подмлади и отново да изглади цялата суровост, през която е преминала през целия ден. Както когато спим, тялото генерира растежен хормон и възстановява всички клетки и тъкани по -бързо от деня. Така че не само здравият сън е достатъчен, за да върнете славния вид, който ви е необходим, за да следвате някои съвети и навици за красота, така че да изглеждате по -млади в продължение на десетилетия и винаги да се събуждате свежи и да изглеждате великолепни.

Навици за красота преди лягане

Съвети за красота за сън за лице и кожа:

Така че нека да разгледаме топ 15 различни навици за красота преди лягане, за да изглеждаме красиви през целия ден.

1. Дълбоко почистване на лицето преди лягане:

За да изглеждаме умни, бляскави и красиви, ние нанасяме грим на лицето си, преди да излезем. Но се уверете, че преди лягане трябва да премахнете целия грим от лицето, за да можете да се събудите свежи на следващия ден, а порите да са чисти и да дишат правилно през нощта. Без никакви извинения измийте лицето с дълбоко почистващо измиване за лице или скрубер, така че цялата мръсотия, отломки да бъдат премахнати и да получите здрава чиста кожа. Можете дори да почистите лицето с почистващо мляко или сурово мляко.

2. Нанесете тонер върху лицето:

След почистване на лицето е задължително да нанесете тонер, тъй като той помага за стесняване на порите и поддържане на ph баланса на кожата, което ви кара да изглеждате свежи и отпуснати. Налични са много видове тонери, но можете да използвате и розова вода, която е естествена и може да се съхранява в хладилник след употреба.

3. За меки ръце използвайте крем за ръце:

Тъй като ръцете на човека работят през деня, така че ги поддържайте меки, трябва да се грижите за тях през нощта. Преди лягане трябва да измиете ръцете си с топла вода и мек сапун и да ги подсушите с чиста кърпа. След това нанесете крем за ръце или домашно приготвен пресен крем и внимателно разтрийте, след това върху ръцете и дланите и след това ги поставете под меки ръкавици, така че да имате меки, гладки ръце още веднъж сутрин.

4. Използвайте крем под очите:

Кожата под очите е много чувствителна и това е частта, която отразява признака на стареене. Така че като ежедневна рутинна процедура за разкрасяване преди лягане, нанесете витамин Е, обогатен под очите крем, за да поддържате този красив и изумителен младежки вид.

5. Включете овлажнителя:

Това е още един готин и лесен начин за възстановяване и овлажняване на кожата, като включите овлажнител през нощта. Той влива въздух в спалнята с влага и помага на кожата да остане влажна и е от полза за хора, които имат сърбящи и напукани кожни проблеми. Когато кожата се хидратира за една нощ, тогава ако желаете, можете да пропуснете и дневния овлажнител.

6. Използвайте вазелин за меки крака:

Всички ние се грижим добре за лицето и пренебрегваме краката през работното време, но особено по време на лягане трябва да се обърне специално внимание. След измиване на краката, подсушете ги и нанесете вазелин или крем за крака и масажирайте в продължение на две минути. След това носете леки памучни чорапи и на следващата сутрин можете да получите меки крака като бебе.

7. Сън на две копринени възглавници:

Всички ние спим с една възглавница под главата си, но според много специалисти по кожа се предлага да се използват две възглавници. Както когато спите, гравитацията помага на кръвния поток и течностите да не се отлагат под окото и по лицето и ви дава чисто лице. Опитайте се да използвате копринена възглавница, която е изработена от животни, която има аминокиселини, които подобряват красотата на кожата. Тъй като копринените възглавници намаляват триенето по космите и позволяват на кожата да се задържи, е естествен овлажнител, тъй като памучната възглавница може да ви донесе някои драскотини по кожата на лицето. Затова незабавно вземете две копринени възглавници и добавете по -искрящ вид към вашата красота.

8. Четка за зъби без зъбен конец:

Като се грижите добре за всяка част от лицето и тялото, не оставяйте зъбите отделени като искрящи и докато зъбите могат да добавят по -усъвършенстван вид към усмивката ви. Уверете се, че всеки ден преди лягане само за две минути мийте зъбите си, за да усетите свежия дъх и този добър навик може да държи микробите и кухините далеч от зъбите ви. Правете това ежедневно и получете перлено бели блестящи зъби.

9. Обърнете внимание на кожичките:

Дългите нокти подобряват външния вид на човек, така че трябва да се грижите добре за кожичките. Преди лягане нанесете кокосово масло върху кожичките, така че да остане хидратирано през цялата нощ и да укрепи ноктите.

10. Завържете косите преди лягане:

Направете си навик или следвайте рутина, че правите плитки правилно косата си преди лягане, тъй като по време на сън увреждането на космите се причинява. Когато сте в дълбок сън, космите се сблъскват с постоянно триене и триене и по този начин, ако е сплетено, ще бъде спасено от него. Друг добър момент би бил, че обемът и наситеността на косата ще се запази за следващия ден.

11. Уверете се, че лекувате пъпката преди лягане:

Ако кожата ви е склонна към пъпки, когато лягане е най -доброто време за лечение и можете да се отървете от тях без никакви белези и петна по лицето. Можете да нанесете лавандулово масло върху пъпките и да ги намалите за една нощ. Можете да използвате лечение за намаляване на петна или серуми за една нощ за най -добри резултати. Така че подобрете красотата, докато спите дълбоко.

12. Третирайте устните и миглите на очите си преди лягане:

Всички ние се грижим добре за кожата и несъзнателно оставяме за устни, мигли и вежди и не обръщаме много внимание на това. Но като другите части на тялото, ние също трябва да се грижим добре за тях. Ако искате дебели, черни и дълги мигли за очи заедно с веждите, уверете се, че преди лягане трябва редовно да нанасяте рициново масло с помощта на пъпка или памук върху него. С течение на времето можете да имате по -дебели и по -пълни мигли с лъкове. За да получите красиви устни, нанесете балсам за устни, който ще овлажнява устните за цяла нощ.

13. Нанесете масло върху косата:

Една дама или човек може да изглежда по -красива, ако косата е гъста, гъста и без проблеми със скалпа. Затова си направете навик, преди да си легнете, да масажирате с кръгови движения, хладко масло върху корените на косата, за да я направите здрава.Можете да добавите няколко капки лавандулово масло, което би дало добър сън и дори да заемате за блестящи косми и да ви накара да изглеждате по -красиви от другите, без да прищипвате джобовете.

14. Няма повече тъмни кръгове и подпухнали очи:

Тъй като сега всички ние водим стресиращ начин на живот и прекарваме по -голямата част от времето пред компютъра и смартфона, така че трябва да обърнем специално внимание и грижа за очите си преди лягане. За да се отървете от подпухналите очи и тъмните кръгове, трябва да масажирате бадемово масло около очите с върховете на пръстите, така че бавно да изчезне с течение на времето.

15. Спи добре, за да започнеш нов поразителен ден:

Едно най -важно нещо за подобряване на красотата ви е да спите поне осем часа през нощта. Добрият сън е най -доброто средство за премахване на петна и тъмни кръгове от лицето без никаква борба и когато спите, това е времето, когато тъканите и клетките се възстановяват и подмладяват. Липсата на сън показва огромно въздействие върху лицето, така че спите добре и изглеждайте по -красиви от преди.

Ако искате да изглеждате красиво и стряскащо, тогава е задължително да следвате тези съвети, за да можете да имате естествена красота на лицето си и блясъкът й да разпространява щастието в живота ви. Тези съвети не бива да се разглеждат само като съвети за красота, те трябва да се възпитат като навик и да бъдат част от рутината, така че да се спазват религиозно, като ви помагат да подобрите тена на кожата, да премахнете петна и кожата да се подмладява всеки ден. Така че сега следвайте тези навици и получавайте сияйна кожа всеки ден и говорете за града и лесно ще бъдете похвалени за вашата красива кожа.

Съвети за красота преди лягане