Топ 9 аюрведични лечения за болки в гърба

Търсите ли аюрведични лечения за болки в гърба? Болката в гърба е много често срещано плюс инвазивно здравословно заболяване. Аюрведа е невероятна система за лечение на болки в гърба.

аюрведични лечения за болки в гърба

Болката в гърба може да включва болка в шията, болки в кръста, болка в средата на гърба плюс болка в опашната кост. Въпреки че те са предимно самоограничаващи се и непрогресиращи, но някои случаи могат да попречат на ежедневните дейности на пациента. Тук обсъждаме някои от аюрведичните лечения за болки в гърба.

Най -добрите аюрведични лечения за болки в гърба:

1. Използвайте лед или топлина:

Чрез ледено студено лечение плюс гореща кърпа алтернативно ще помогне за изключително облекчаване на болката. Сгънете кубчета лед в кърпа и я поставете върху областта на болката. Това също ще помогне за намаляване на издутината. След това по -късно от 10 минути преминете към горещо лечение. Потопете кърпа иначе кърпа в гореща вода плюс я изцедете, освен това я сгънете. След това го намажете с областта. Пазете го известно време. Повторете процеса няколко пъти, докато усетите лекота. Това е невероятно лечение за лечение на болки в гърба.

2. Почивайте си

Ограничете броя на пъти, които обичате да се наслаждавате на почивка в леглото. Запазете добра поза, тъй като правилното количество кривина в гърба помага за облекчаване на натиска върху нервите, освен това намалява вероятността от болки в гърба.

3. Ароматерапия:

Ароматерапията включва етерични масла от розмарин плюс мащерка, които увеличават притока на кръв към мускулите и създават топлина, докато ментата плюс мирта имат временно обезболяващо свойство. Прах няколко капки в ароматерапия дифузно, гореща вана иначе вашето масажно масло – освен това се наслаждавайте.

4. Масаж:

В аюрведичния обичай обичайният маслен масаж, иначе Шанан, се оценява като изключително ефективен вид терапия за всякакви заболявания. Масажът помага за намаляване на болките в гърба, тъй като укротява вита, успокоява ставите плюс скованост на мускулите, повишава кръвообращението, мобилизира токсините и отпуска тялото.

5. Избягвайте пикантна храна:

Яденето на много остри подправки в храната ви, например червено плюс зелено лют червен пипер, освен това уасаби, може да има особено изсушаващ ефект върху тялото. Тъй като сухотата е още едно от основните качества на vita dosh, тя се увеличава от изсушаващите вещества; освен това това може да доведе до запек, над и над болки в долната част на гърба поради застоя на изпражненията.

6. Правилна диета:

Храната също е влиятелен лечител. Следвайте умиротворяваща диета с топли, влажни, леко подправени и питателни храни в продължение на един месец, за да видите дали това създава разлика. Сладките, солени и кисели вкусове са вата успокояващи – просто потвърдете, че намирате естествени, подходящи източници на сладкиши (като зрели сливи, круши или фурми), освен това не надвишават. Яденето на прекалено много влошава вита.

7. Кориандър на прах, пшеница, прах от кускус плюс мляко:

Естествена домашна медицина, използваща кориандър на прах, пшеница, прах от кускус плюс мляко. Натопете 60 г пшеница във вода през нощта. Сложете 2 супени лъжици кориандър на прах сутрин. Присъединете се към 2 чаени лъжички прах от кускус. Смесете това в паста. Вземете 250 мл мляко в купата в сместа към млякото. Оставете да къкри за 20 минути. Консумирайте това хладно.

8. Йога:

Падахастасана (стояща поза сгъната напред) е голяма поза от йога за болки в долната част на гърба при тестване поради причината, която позволява на вата доша да работи оптимално по цялото тяло, изхвърля свиването на каналите за пренасяне на изпражненията, което причинява и запек плюс по-ниско болка в гърба. След като клиентите на Аюрведа почувстват болка в долната част на гърба, която не се дължи на мускулни причини, ние подкрепяме тази поза като начин за подпомагане чрез елиминиране.

9. Чесън и кокосово масло:

Използване на чесън плюс кокосово масло. Чесънът има болкоуспокояващо свойство. Вземете тиган. Включете 60 мл кокосово масло. Сложете 8-10 скилидки чесън. Гответе тази смес, докато чесънът стане тъмно кафяв. Намажете това масло веднъж хладко върху преувеличената зона.

Надявам се, че по -горе 9 -те аюрведични лечения за болки в гърба са полезни за вас и получават по -добри резултати.