Топ 9 ефекти на студеното време

Снег, снежни дървета, ветрове! Не изглежда ли красиво? Всичко това прави прекрасна зимна картина. Ако обичате студеното време, тогава е много важно да знаете лошите ефекти на студеното време върху вашето здраве. Студеното време може освен това да задържи със себе си не толкова приятна заплаха. Ниските температури са в състояние да създадат опасност от заболяване плюс наранявания за всички и за всички, но най -често податливите популации са млади, хронично болни плюс възрастни хора. По този начин в тази статия проучих списък на някои от най-високите рискове от студено време, за да бъда нащрек за вашето семейство.

последиците от студеното време

Топ 9 ефекти на студеното време:

1. Frostnip:

Това е най -лекият тип студено нараняване. Това се случва веднага щом ушните миди, бузите, носовете, пръстите на ръцете, в противен случай пръстите на краката са голи до студа, както и горния слой на кожния студ. Мембраната на преувеличената област става бяла и може да се почувства вцепенена. Горният слой на кожата се чувства твърд, но по -дълбоката тъкан все още се чувства нормална (мека).

2. Сърдечни пристъпи:

Трябва да знаете, че инфарктите са по -чести през зимата. Това може да се дължи на факта, че застудяването повишава кръвното налягане и нанася повече увреждания на сърцето. Освен това сърцето ви трябва да работи по -усилено, за да поддържа топлината на тялото, докато е студено. Студеното време намалява снабдяването на сърцето с кръв, докато приложението увеличава търсенето на нея. Тази разлика между предлагането, заедно с търсенето, също може да изкорени атаките на гръдна болка.

3. Паднало стъпало:

Определя се като „болест с влажна настинка“ в резултат на удължено преживяване във влажна иначе влажна среда от над точката на замръзване до около 10 ° C (50 ° F). В зависимост от температурата, началото на симптома може да варира от няколко часа до няколко дни, но средната стойност е 3 дни. Изключително вероятно е Trenchfoot да се осъществи при по -ниски температури, докато потапящият крак е по -вероятно да се появи при по -високи температури плюс по -дълго време на експозиция.

4. Астма:

Това е допълнително състояние, което може да се влоши през зимата. Дишайте студено; сухият зимен въздух е в състояние да предизвика бронхоспазъм – свиване на въздушния канал в белите дробове.

5. Хипотермия:

Хипотермия възниква, докато телесната ви температура падне до 95 градуса F (35 градуса C), в противен случай по -малкото плюс може да бъде фатално, ако не се открие бързо и се лекува правилно. При условие, че покривате хипотермия; първо ще страдате от студ, тръпки и ще изглеждате публично оттеглени.

6. Треперене:

Това е рефлекторно мускулно движение с цел да се нагрява. Чрез силна воля можете да прекратите действието, но не за дълго. Интензивното треперене може да увеличи производството на топлина до 5 пъти.

7. Измръзване:

Това е често нараняване, причинено от контакт със силен студ, в противен случай от контакт с изключително студени предмети (особено тези, приготвени от метал). Измръзване възниква, когато температурата на тъканта падне под точката на замръзване (0 ° C/32 ° F), в противен случай, когато кръвният поток е възпрепятстван. Той е в състояние трайно да нарани телесната тъкан, а тежките случаи могат да доведат до ампутация. Измръзване може да доведе до загуба на чувство плюс цвят в засегнатите области, например носа, бузите, ушите, брадичката, пръстите или други пръсти на краката.

8. Настинки с грип:

Не забравяйте, че ниските температури наистина могат да доведат до настинка, като ограничат освобождаването на борбата с инфекциите на белите кръвни клетки в носния проход, където навсякъде вирусите на настинката по-голямата част често влизат в тялото. Освен това изследването показва, че грипният вирус е изключително стабилен и остава във въздуха по -дълго, докато въздухът е студен и сух.

9. Chilblains:

Това са леките студени наранявания, причинени от продължително, както и многократно излагане в продължение на няколко часа на температури на въздуха от превишаване на замръзване (0 ° C или 32 ° F) до 16 ° C (или около 60 ° F). В рамките на преувеличената зона на кожата ще има зачервяване, подпухналост, изтръпване плюс болка.

Източник на изображението: 1