Домашни средства за сива коса Здравословен начин на живот

Списък на здравословните навици:

1. Отделете време за упражнения:

Може да сте най -натовареният човек на Земята, но все пак трябва да отделите време за упражнения всеки ден в продължение на поне 30 до 40 минути. Отидете на разходка из блока или на джогинг. Ако не можете да отделите време за структурирано упражнение, опитайте се да увеличите нивата на физическа активност под една или друга форма. Изкачвайте стълби, когато можете вместо ескалатори и асансьори. Докато работите, правете почивка на всеки 1 час и се разходете из работното си място.

2. Никога не пропускайте храненията си:

Дори ако сте на диета, не е здравословна практика да пропуснете едно хранене всички заедно, вместо това можете да приемате по -леки ястия, разбити на по -малки порции, разпределени през деня, вместо три основни хранения. Това поддържа метаболизма ви активен през целия ден и сте склонни да се зареждате през деня както психически, така и физически. Хората, които закусват с добре пропорционални порции въглехидрати, протеини и малко мазнини, са по -малко склонни да затлъстяват и да имат диабет в по -късна възраст.

3. Спете достатъчно:

Вместо да гледате нощни телевизионни сериали всяка вечер, наваксайте съня, тъй като тялото ви се нуждае от 6 до 8 часа безпроблемен сън всяка вечер, за да поправи щетите, нанесени през деня. Определете време за оттегляне в леглото, за да свикнете тялото си с навик. Оставете интервал от поне два часа между вечерята и времето за лягане. Приемането на топло мляко преди лягане като мляко има вещество, наречено триптофан, което предизвиква сън.

4. Четка и конец ежедневно:

Проучванията, проведени по целия свят, са на мнение, че хората, страдащи от гингивит и пародонтит, са по -склонни да страдат от сърдечни нарушения поради стесняване на артериите. Така че, направете си навик да четкате два пъти на ден и да използвате конец веднъж на ден. Отидете и за професионално почистване на зъбите на всеки 6 месеца до 1 година.

5. Останете позитивни:

Останете с хора, които мислят положително, защото компанията, която поддържате, отразява много във вашите мисли и действия. Тези, които са позитивни и приемат по природа, са по -здрави от тези, които носят негативни чувства и правят компания с хора, които винаги се оплакват и мрънкат за едното или другото. Практикувайте медитация, преди да заспите, за да успокоите ума си и да бъдете благодарни за всички добри неща, които се случиха през деня ви.

6. Останете хидратирани:

Пийте 8 до 10 чаши вода всеки ден. Също така, отпийте от зелен чай след половин час след хранене. Това ви кара да се чувствате свежи и хидратирани, а също така гарантира, че не дъвчете ненужни закуски, тъй като водата ви кара да се чувствате по -сити.

7. Плодове и зеленчуци:

Яжте много пресни, сезонни плодове и зеленчуци, тъй като те са добри източници на фибри, витамини, основни минерали и са пълни с много антиоксиданти. Всички те работят заедно, за да ви помогнат да поддържате здраво тяло. Не забравяйте, че в здраво тяло живее здрав дух.

8. Хвърляйте по няколко ядки всеки ден:

Яжте всеки ден по шепа ядки, включително бадеми и орехи, тъй като те са богати на омега 3 мастни киселини, които са кардио защитни по своята същност и помагат за повишаване нивата на лошия холестерол в тялото ви и намаляват нивата на LDL & VLDL, които са вредни за сърцето ви.

9. Откажете се от лошите навици:

Добре известно е, че тютюнопушенето, пиенето и наркотиците могат да имат вредни ефекти върху здравето, като компрометират съответно белите дробове, черния дроб и мозъка.

Източник на изображението: 1