Запек при деца

Запекът е нормален проблем при децата и определено като деца те най -малко се притесняват от това. Ако едно дете има три или по -малко от три изхождания за една седмица, то се счита за запек. Това може да се дължи на твърда, суха и голямо количество изпражнения.

Запекът възниква, когато мускулното свиване в червата е твърде бавно, за да изтласка изпражненията от системата, или липсата на вода в изпражненията, за да го омекоти и изнесе от червата. Изключително болезнено е, кара стомаха ви да се подуе. Децата, които страдат от проблема, обикновено са тези, които пият по -малко вода, консумират диета с ниско съдържание на фибри и високо съдържание на мазнини и спортуват по -малко. Простите и необходими промени в диетата на детето могат да ви преживеят, тъй като те са от временен характер.

Консипация при деца

Запек при деца:

Запекът при деца трябва да се третира по различен начин от запека при възрастни, тъй като причините са различни.

Детските шрифтове са склонни да отидат до тоалетната, дори когато желанието е силно, вероятно защото са твърде мързеливи или заети да играят забавната игра. Това може понякога да доведе до проблем със запек, тъй като изпражненията се покачват и не се спускат по -късно, когато се напрягат силно.

Стресът е друг фактор, който води до запек при децата. Този стрес със сигурност е различен от стреса, от който страдат възрастните. Факторите на стрес могат да включват, когато са разтревожени за нещо, битки вкъщи между старейшини, ходене в ново училище, страх от учители и създаване на нови приятели. Емоционалните възходи и падения могат да причинят запек при децата.

Други причини за запек са диета с ниско съдържание на фибри, лекарства, специфични заболявания и състояния, незнание за желание. Така че, докато се справяте с този проблем при децата, трябва да се грижите за тяхната диета, лекарства и промени в поведението.

Диета:

Хидратация на тялото:

Повечето от децата не пият вода, дори ако са помолени. Принудете ги да пият вода и се опитайте да ги накарате да внедрят този навик в ежедневието си. В идеалния случай трябва да се консумират 6-7 чаши вода дневно. В случай на запек консумацията трябва да се увеличи с 4-6. Практикуването му ежедневно помага много за облекчаване на проблема със запека. Освен това измива токсините и отпадъците от тялото ви.

Храна, богата на фибри:

Храната, богата на фибри, помага за лесното изхвърляне на изпражненията от системата. Така че включете здравословна диета, богата на фибри в режима на децата си. Някои примери за храни, богати на фибри, са пълнозърнест хляб и зърнени храни, зеленчуци, боб, плодове.

Човек не трябва да яде всички наведнъж. Накарайте ги да ядат малко, така че тялото им да свикне и то да стане ефективно с времето.

ленено семе:

Тези малки кафеникави семена могат да направят чудеса за облекчаване на запек. Той е обогатен с фибри. Може да се поръси върху зърнени храни и кисело мляко и да се смеси в смутита.

Банан с топло мляко:

Децата трябва да ядат банан бавно и да го дъвчат добре с чаша топло мляко. Бананът трябва да е много узрял или може да работи по обратния начин. В техния случай се справя много добре с изхвърлянето на изпражненията от тялото си.

Промени в поведението:

Децата не ходят ежедневно в тоалетната, за да изхвърлят изпражненията от тялото. Така че те трябва да бъдат насърчавани да ходят ежедневно в банята за по -лесно движение на изпражненията и здравословна поддръжка на системата.

Те могат да бъдат привлечени от сделки като карамел или бонбони, така че да работят усилено редовно и да го превърнат в ежедневен навик.

В случай, че проблемът е интензивен, трябва да се консултирате с лекар. Правилната грижа и лекарствата могат да работят добре заедно с някои промени в диетата и редовните навици.