Наистина се нуждаем от балансирана диета за здрави и силни кости. Това, което ядете, играе много важна роля за определяне на поддържането на здравето на костите ви. Костите ни започват да стават тънки, когато докоснем 30 -те. Но има начини да спрем спирачките и да оставим костите ни здрави и здрави през целия живот. Тук включихме топ 9 храни за здрави кости. Нека да ги разгледаме.

Най -добрите храни за здрави кости, които можете да ядете на всяка възраст

Правилното хранене не само увеличава костната ви плътност, но и помага за подобряване на състоянието на вашето здраве. Витамин D и калций играят жизненоважна роля за поддържане на костите ви здрави и здрави. Опитайте тези 9 най -добри храни за здрави кости.

Най -добрите храни за здрави кости:

Нека да видим как да увеличим здравината на костите чрез следните храни.

1. Мляко:

Костни здравословни храни Мляко

Млякото и калцият вървят ръка за ръка. Той не само прави костите ни здрави, но и помага за растежа и развитието на скелетните мускули. Възрастните до 51 години се нуждаят от 1000 милиграма на ден. Цифрите започват да се увеличават, след като навършите 51 години. Затова започнете да пиете по 3 чаши мляко всеки ден за по -здрави кости.

2. Кисело мляко и сирене:

Кисело мляко и сирене за укрепване на костите

Ако в диетата ви липсва калций, костта ви може просто да отслаби или да доведе до остеопороза. Киселото мляко и сиренето са богати добавки от калций и витамин D. Опитайте се да ядете обикновено кисело мляко без мазнини вместо плодови кисело мляко. Можете също да ядете малко количество сирене в ежедневието си за укрепване на костите.

3. Тофу:

Диета за силни кости Тофу

Тофу е вид соева храна, която е много богата на калций. Трябва да ядете тофу всеки ден, за да подобрите костната си плътност. Можете да ядете тофу или варен или изборът е изцяло ваш. Но яденето на тофу определено прави костите ви здрави и здрави.

4. Спанак:

Костен силен хранителен спанак

Спанакът е един от най -добрите зеленолистни зеленчуци с високо съдържание на калций. Трябва да консумирате спанак в ежедневната си диета, защото спанакът не само укрепва костите ви, но и помага за подобряване на цялостното ви здраве. Спанакът е с високо съдържание на желязо, калий и магнезий. Така че можете да задушите спанака и да направите зеленчук от него или да го ядете суров, като направите салата от него.

5. Сьомга:

Храна за силни кости Сьомга

Ако искате да подобрите костната плътност и натрупването на кости в тялото, започнете да ядете сьомга редовно. Сьомгата е не само богата на калций, но има и други важни хранителни вещества, присъстващи в сьомгата, което я прави здравословна за нашето тяло. Сьомгата е полезна и за хора, страдащи от сърдечни проблеми.

6. Сардини:

Храни за растеж на костите Сардини

Сардините са много богати на калций и витамин D. Ако страдате от проблем с костната плътност или остеопороза, започнете да включвате сардини в редовната си диета. Сардините също са много богати на омега 3 мастни киселини, витамин В 12. Можете да се насладите на сардини под формата на консерва. Можете да добавите сардина във вашите салати или върху гарнитурата за пица. Сардината определено помага за подобряване на състоянието на костите ви и я прави по -силна и по -здрава за в бъдеще.

7. Пшеничен боб:

Пшеничен боб Индийска храна за здрави кости

Друга най -добра супер индийска храна, която прави костите ви здрави и силни, е пшеничният боб. Можете просто да включите бял боб във вашата супа или салати. Белият боб не само подхранва костите ви, но и помага да поддържате тялото си здраво и във форма. Освен бял боб, вие подобрявате и качеството на костите и мускулите си с морски и черен боб.

8. Яйца:

Храни за укрепване на костни яйца

Яйцата също играят много важна роля за поддържането на костите ви здрави и здрави. Можете да кажете, че яйцата са най -добрите храни за здрави кости, тъй като те са с високо съдържание на витамин D и помагат за подобряване на плътността на костите ви. Присъстващият в яйцата жълтък е много важен за развитието на костите. Опитайте се да ядете омлет всеки ден за правилното укрепване на костите.

9. Колард Грийнс:

Храна, полезна за Bones Collard Greens

Най -добрият начин да потърсите калций и витамин D е да добавите Collard Green в ежедневния си списък с диети. Collard green е зелен листно зеленчук, който има всички хранителни вещества, които са от съществено значение за развитието на костите. Антибактериалните свойства, присъстващи в зелено, правят зеленчука още по -важен за консумация. Най -добрият начин да ядете този зеленчук е да задушите този зеленчук с лук и чесън и хай с чапати. Collard green определено прави костите ви здрави и здрави. Така че това са най -добрите храни за здрави кости.

По -възрастни или по -млади, независимо от възрастта, трябва да спазвате добра диета за здрави кости. Уверете се, че вашето ежедневно диетично растение започва с поне един елемент по -горе, който със сигурност ще укрепи костите ви.

Храни за здрави кости