Непрекъснато се повтаря, че закуската е най -важното хранене за деня. Безброй здравни експерти подчертаха значението на закуската. Имайки това предвид, често се сблъскваме с дилема какво включва здравословна закуска, която също е с ниско съдържание на калории. Повечето хора, които отчаяно искат да отслабнат, са склонни да пропускат закуската изцяло, само за да избегнат калориите, които идват с едно средно хранене. За щастие, определено е възможно да закусите здравословно, без да правите компромиси с наблюдението на теглото. Прочетете по-нататък, за да знаете за нискокалорични здравословни ястия за закуска, които можете да приготвите у дома.

Най-добрите нискокалорични рецепти за закуска:

Тук включихме топ 9 нискокалорични рецепти за закуска със снимки. Нека да ги разгледаме.

1. Комбинация от плодове киви, гръцко кисело мляко и боровинки за закуска:

Рецепти за здравословна нискокалорична закуска 1

В никакъв случай не е необходимо сутрешното ви хранене да бъде висококалорично, включващо наред с други неща хляб с масло, яйца и кафе. Можете да пропуснете средната закуска за плодова комбинация от 3 супени лъжици нискомаслено гръцко кисело мляко, съдържащо 24 калории, 50 грама боровинки на стойност 29 калории и един нарязан плод киви с едва 42 калории. Смесете ги заедно в кухненски робот, за да направите смути, което е едновременно засищащо и по -малко от 100 калории.

2. Едно голямо варено яйце:

нискокалорична закуска

Ако нямате време за сложна закуска, преди да избягате на работа, едно голямо варено яйце, съдържащо 100 калории, трябва да ви държи до обяд или лека закуска по -късно през деня. 1 голямо варено яйце има точно това количество протеини, което поддържа енергийните нива до следващото ви хранене.

3. Пълнозърнест хляб и мед:

Рецепти за здравословна нискокалорична закуска 3

За тези от нас със сладки зъби е естествено да пожелаем тази захарна сутрин сутрин. Тази нужда може лесно да бъде задоволена, без да се трупат калории. Филия пълнозърнест хляб, съдържаща около 55 калории с две супени лъжици мед на стойност 40 калории, трябва да е достатъчно добра, за да засити сладкишите ви. Антиоксидантните свойства на меда също имат допълнителни ползи за здравето, освен отслабването.

4. Бъркани яйца и гъби:

Рецепти за здравословна нискокалорична закуска 4

Едно средно голямо яйце, съдържащо около 78 калории, може да се разбърка заедно със 100 грама пресни гъби на стойност 13 калории, за да се създаде не само вкусно, но и здравословно ястие. Чувствайте се свободни да добавите билки като магданоз или Базел за аромат.

5. Султански стафиди, гръцко кисело мляко и натрошени бадеми:

Рецепти за здравословна нискокалорична закуска 5

Това вкусно ястие, състоящо се от смес от натрошени бадеми, султани и гръцко кисело мляко, е не само възхитително за вкусовите рецептори, но и с ниско съдържание на калории. За поддържане на броя на калориите, който е 95 калории. просто смесете заедно 3 супени лъжици обезмаслено гръцко кисело мляко, една супена лъжица стафиди султана и 4 цели бадема.

6. Диня:

Рецепти за здравословна нискокалорична закуска 6

Ако нямате време да приготвите закуска преди да тръгнете за работа, не означава, че трябва да пропуснете това хранене напълно. Просто хапнете голямо парче диня с тегло около 300 грама и се насладете на здравословна плодова закуска с по -малко от 100 калории. Динята е известна и със своите хидратиращи качества.

7. Пюре от банани и мед:

Рецепти за здравословна нискокалорична закуска 7

Просто намачкайте малък банан, съдържащ около 90 калории и затоплете в микровълновата. Поръсете пасираните банани с половин супена лъжица мед на стойност десет калории и се насладете на вкусна закуска, състояща се от общо сто калории.

8. Спанак омлет:

Спанак-яйца-бял-омлет-4

Направете прост омлет със средно голямо яйце и 60 грама пресен зелен спанак. Яйцето обикновено се състои от около 78 калории, докато спанакът ви трябва да работи до около 16 калории. Вече имате вкусна закуска с по -малко от 95 калории.

9. Каша с меден дъжд:

Рецепти за здравословна нискокалорична закуска 9

Сварете 25 грама овесени ядки във вода, за да се получи гъста каша. Добавете канелени пръчици за вкус. Поръсете кашата си с половин чаена лъжичка мед, за да си направите вкусна закуска с по -малко от 100 калории.

Рецепти за нискокалорична закуска