Знаете ли какви са храните, стимулиращи метаболизма? По -бързият метаболизъм ви помага при храносмилането, освен това спомага за изгарянето на мазнините и килограми, докато все още спите. Метаболизмът е сложен биохимичен метод, чрез който тялото ви извлича калории от консумираната храна, обединява го с кислород и освен това прави енергия.

Храни, стимулиращи метаболизма

Скоростта, с която тялото обменя калории в енергия, се признава като основна скорост на метаболизма. Ето защо тук, в тази статия, има някои храни, които улесняват увеличаването на метаболизма ви и ви осигуряват на вашия режим на по -монтьор

Храни за стимулиране на метаболизма:

1. Овесени ядки:

овесена каша

Оценете към друга опция за закуска, тя има достатъчно допълнителни фибри, а докато тялото ви работи, за да ги разгради, освен това я прекарайте през цялата си скорост заедно с изгарянето на допълнителни калории. Освен това е бил изложен на понижаване на холестерола ви; следователно има достатъчно причини да се консумира.

2. Леща с пълнозърнести храни:

Ускоряване на метаболизма на храни 2

Лещата е голяма основа на протеини, фибри и въглехидрати, което помага за доброто храносмилане. Желязото улеснява потока на кислород в цялото тяло, което допълнително подпомага засилването на метаболизма плюс производството на енергия. Нещо повече, приемайте пълнозърнести храни в диетата си, докато те се нуждаят от допълнителна енергия, за да се счупят плюс смилат и да подпомогнат изгарянето на мазнините.

3. Постното месо също протеин:

Червено месо

Вашето тяло трябва да работи усилено, за да усвои още повече протеина, който увеличава метаболизма ви, тъй като се изразходва много енергия само за усвояване на протеина, който консумирате. Добавянето на протеин към всяко хранене ще ви представи основното възможно възстановяване на вашия метаболизъм. Добър източник на протеини са рибата, постното пиле, пуешкото и постните парчета говеждо месо, както и свинското месо.

4. Ядки плюс семена:

Смесени ядки

Сухите плодове са мотивация за енергия. Ядки, подобни на бадеми, орехи, шам фъстък и бразилски орехи, имат много ползи за здравето. Те са голям източник на протеини. Тъй като протеинът има повишен термичен ефект, тялото ви ще трябва да изгори допълнителни мазнини, за да ги усвои.

5. Броколи:

броколи

Той е богат както на калций, така и на витамин С. Тези два витамина работят заедно, за да ви помогнат да изгорите калориите по -бързо и допълнително ефективно. Калцият активира метаболизма ви, докато витамин С ви помага да привлечете допълнителен калций.

6. Кафе:

кафе

Често се споменава като храна, която може да ви помогне да изгаряте калории, но в същото време тя влияе върху черния дроб, плюс трябва да изпиете 3 допълнителни чаши вода за всяка чаша кафе, която имате, за да подпомогнете измиването на черния дроб освен това кофеинът остава хидратиран.

7. Нискомаслено кисело мляко:

кисело мляко

Това е една от най -добрите храни, които трябва да консумирате, ако се опитвате да отслабнете и да подобрите метаболизма си. Киселото мляко е пълно с калций плюс протеин. Той ви предлага енергията, която тялото ви желае да поддържа през целия ден, освен това ви помага да изградите чиста мускулна маса. Освен това киселото мляко може да помогне за контролиране на храносмилателния ви тракт.

8. Сьомга Освен риба тон:

Салман

Големите нива на хормона лептин са свързани с по -бавен метаболизъм плюс наддаване на тегло. Превъзходен начин за по -ниски нива на лептин е да увеличите консумацията на риба. Маслото, намерено в риба като сьомга, освен това рибата тон е била изложена на намаляване на нивата на лептин и помага на тялото ви да преработва храни изключително успешно.

9. Зелен чай:

Зелен чай 5

При условие, че търсите разширен метаболизъм, трябва да се изненадате да научите, че EGCG, присъстващ в зеления чай, често се използва от производителите на хапчета за отслабване по тази изключително причина. Вместо да се забърквате с опасността и скоростта на хапчета за отслабване, е по -добре да отидете от естествения източник, освен това увеличете приема на зелен чай.

Храни, стимулиращи метаболизма