Индийската култура е една от много редките по света, която е разнообразна не само в своите култури, но и в храната, която ядат. Ароматът, вкусът и съставките, използвани в индийските кухни, имат голямо разнообразие и всяка със своите собствени ползи. Различните култури като пенджабски, гуджаратски, южноиндийски и други ви дават разнообразие от хранителни продукти в ръка, които могат да се използват за различни ястия. Въпреки това е много важно да знаете кои са най -добрите, когато става въпрос за здравословни индийски храни. Проверете това ръководство по -долу, за да получите повече информация по този въпрос и да работите за здравословни хранителни навици. Той има топ 9 индийски храни, които осигуряват отлични резултати за здравето.

здравословни индийски храни

Рецепти за здравословни храни в Индия:

1. Мътеница:

Здравословна индийска храна с мътеница

Една от много здравословните и най -добрите здравословни напитки в индийските храни е комбинацията от кисело мляко, смесено добре с вода, сол и кимион на прах. Не само, че е с ниско съдържание на калории, но и с доста ниско съдържание на мазнини. Листата кориандър също могат да бъдат нарязани и добавени към него. Това е един от най -добрите варианти за разглеждане.

2. Самбар:

Самбар

Това е едно къри, което принадлежи към южноиндийската кухня и е изключително питателна храна и здравословна поради добрите количества зеленчуци в нея. Той дава на тялото много протеини и витамини за тялото и се предполага, че наистина заслужава този списък.

3. Раджма къри:

Раджма Къри

Rajma е един от продуктите от категория боб, който има не само високи нива на протеини, но и добри нива на съдържание на фибри за добро здраве. Приготвянето му по вкусни начини ще гарантира, че няма компромис във вкуса. Има добър вкус с варен ориз.

4. Ротис:

Ротис

Rotis са основна храна за здравословен индийски обяд и тази, която осигурява на организма добри нива на въглехидрати, необходими на тялото за висока енергия. Ротис, направен от пшеница, е този, за който говорим тук. Многозърнестата ата може да се използва и за снабдяване на тялото с фибри. Добротата на тази индийска храна не може да се отрече.

5. Далия:

Далия

Далия е друга форма на индийска храна, която има добри ползи за организма. Известен още като булгур пшеница, той е не само лек, но и изключително хранителен и здравословен. Той дава на тялото фибри, които са важни за здравата храносмилателна система.

6. Кафяв ориз:

Кафяв ориз

Вареният кафяв ориз е един от добрите варианти в индийските здравословни храни. Не само, че е много по -здравословен от белия ориз, но и с по -малко мазнини. Добра идея е да се придържате.

7. Панел:

Панел

Известен още като извара в много култури, панерът е една от най -здравословните индийски храни с високо съдържание на протеини, за които трябва да знаете. Той е изключително богат на протеини и калций. Това определено трябва да е част от храненията от време на време, за да извлечете най -добрите ползи за тялото.

8. Баджра:

Байра

Известен като перлено просо на много хора, Bajra е една от основните храни в културата на Раджастан в Индия и е известно, че е наистина здравословен. Човек може да приготви ротис или каша от тази храна. Това е една от идеалните индийски храни.

9. Лениво:

Безпроблемно здравословна индийска закуска

Южноиндийско ястие бездейно е една от храните, които се нуждаят от споменаване в топ 9 на най -добрите индийски храни, които са здравословни за организма. Уникалната комбинация дал и ориз, когато ферментира и се приготвя на пара, ви дава подготовката бездейно. Има добри въглехидрати и протеини за организма. Той е с ниско съдържание на мазнини и е лесно смилаем.