абсолютно забранено за ремонти бяло кухненско обзавеждане лъскав мраморен плот

Абсолютна забрана за ремонт на къщата

Преди да започнете проекта си за обновяване на дома, проверете следните 10 неща, които не трябва да правите

Рано или късно много собственици стигат до момент, когато обновяването на дома им става „жизненоважно“. Може би това вече е пред вас – искате да дадете на стаята си повече пространство, да подновите материалите или да постигнете нова функционалност.

Преди да започнете обаче, има няколко неща, които трябва да имате предвид. Събрахме много за вас, за да не правите грешки.

Не предполагайте, че можете да реализирате всеки DIY проект във вашия дом:

Проектите „направи си сам“ всъщност са много различни. Преди да решите нещо конкретно, помислете дали имате знания и опит да го направите. Някои се нуждаят от повече опит от други. Може да не знаете как безопасно да изключите захранването, за да смените светлините.

Не разчитайте на приятелите и семейството си, ако имате нужда от помощ, те може да не са достатъчно опитни:

За да спестят пари, много собственици планират да потърсят помощ от своите приятели и семейство. Това обаче може да доведе до скъпи грешки, лични наранявания и щети на важни елементи във вашия дом. Да, тези хора биха могли да помогнат за преместването и почистването, но разчитат само на опитни хора за ремонт на дома. Затова първо попитайте приятелите си колко опит имат.

Всичко свежо и лъскаво след ремонта

абсолютно неприемливи за ремонт красиви основни шкафове от орехово дърво

Никога не приемайте, че вашият бюджет няма да надвишава вашите оценки.

Със сигурност сте свършили домашното и сте изчислили оценката си за разходите за материалите, усилията и елементите за обновяване. Но също така трябва да изчислите резерв. Много проекти срещат неочаквани пречки. Работата по стените може да доведе до изненади при инсталиране на електричество, вода или по време на строителни работи.

Не мислете, че проектът за уикенда отнема само уикенд:

Както при горната точка, времето е друг ценен ресурс, който не бива да се подценява. Много телевизионни предавания ни показват как да изпълним проектите в рамките на 2-3 дни, но след това работата на много професионалисти се крие на заден план. Така че, времето, което трябва да изчислите в зависимост от вашия опит, вашите майстори и вашата помощ. Ако трябва да вземете ваканция за ремонт, планирайте да добавите допълнителен ден или два преди да започне и след като приключи за покритие.

Нотка романтика с голямото метално легло с филигранни орнаменти от ковано желязо

абсолютна забрана за обновяване на метални легла с флорални орнаменти

Осигурете допълнителен бюджет и усилия при планирането на проекта за подобряване на дома.

Не пропускайте местните изисквания и правителствените разпоредби

В зависимост от мястото на пребиваване трябва да се вземат предвид законовите изисквания. Особено ако правите външен басейн, строите основи или изграждате системи за електричество и вода. Може би персоналът по надзора на сградите трябва да бъде информиран за това.

Използвайте силата на изображенията с вашите доставчици на услуги

Когато наемате изпълнител на ремонт, комуникацията и разбирането с тях са много важни. Снимките, които можете да намерите в интернет или в списания, са доста полезни. Доставчикът на услуги трябва да има ясна представа как трябва да изглежда проектът в крайна сметка – не разчитайте на устни описания и вашите идеи.

Античен скрин и слънчево огледало за стена

абсолютно забранено за ремонтиране масивни греди от грубо дърво, леопардов модел

Намерете правилните изображения за вашия доставчик на услуги, така че желаният резултат да е там.

Не излагайте на риск безопасността си, така че проектът да може да се извърши по -бързо или по -евтино

Може да го приемете за даденост, но болниците са пълни с ранени хора, които са избегнали тези инциденти. Осигурете скеле, стълба и колан. Ако не сте запознати с това, наемете професионалист за вашия проект.

Не започвайте проекта си, докато не сте подготвили всичко

Преди да започнете разрушаването, трябва да сте сигурни, че цялото оборудване, материали и консумативи са на място. Ако не, просто изчакайте, в противен случай кухнята или банята ви може да не работят дни наред.

Лятна тераса с колони и много растителност

абсолютно забрана за ремонта на лятната тераса с екрани за поверителност

Не се вълнувайте от проект, ако той не отговаря на вашите обстоятелства

Със сигурност сте виждали страхотни кухни в списанията, но също така трябва да проучите колко струват материалите, усилията и времето за това. Може би семейството ви ще бъде обезпокоено в продължение на седмици, ако не може да използва кухнята или банята или ако има блокиран достъп до стая. Направете предварително домашното, за да сте готови на всичко.

Настолни лампи в старомоден стил и плот от орех

абсолютно забранено за обновяване класически настолни лампи, изработени от алуминий

Решете желания ремонт и потърсете съвет от специалист.

Не приемайте, че вашият мечтан проект е невъзможен

Мнозина биха повярвали, че обновяването е невъзможно, ако нямат представа за разходите, усилията и ресурсите. Но не пропускайте мечтата си, направете изследването си за първи път. Ако не можете да си позволите целия проект или ако нямате идеи в момента, отделете време. Попитайте архитекти, интериорни дизайнери, озеленители и доставчици на услуги. Тези професионалисти могат да доведат вашия проект до точката и на такава цена си мислехте, че е невероятно. Вашият дом е огромна инвестиция, отделете време да проучите как да направите еднократен проект за ремонт.

Естетичен баланс между камък, керамика и дърво

абсолютно забранено за ремонт бели подови плочки каменно покритие на цокъла и на стената

Метален блясък, топла светлина и червеникави шкафове от черешово дърво

абсолютно забранено за обновяване стилни висящи лампи лъскави кухненски уреди

       Елегантен дизайн с много естествена светлина от Андрус Построенабсолютна забрана за обновяване на фабрични лампи от лъскав алуминий

Вкусно обзавеждане, безпроблемен преход и елегантни стълби от тъмно дърво

абсолютно забранено за реновиране елегантни стълби от орехово дърво