Отворен гардероб: защо избирате такова решение? Вероятно в повечето случаи ограниченият бюджет е основната причина. Понякога нямате финансови възможности за затворен гардероб. В други случаи просто имате различни приоритети. В края на краищата може да искате да отделите време с интериорния дизайн. Някои хора искат да живеят по -дълго в апартамент, преди да го обзаведат така, както искат. Искате да спечелите време, за да спестите пари за мечтаните си мебели, или искате да отделите време, за да планирате оптималното използване на мебелите. От тези ситуации се появиха много оригинални решения с отворени гардероби. Те изглеждат толкова страхотно, че всъщност можете да получите достъп до тях с по -голям бюджет. Както ще видим по -долу, такива гардероби имат няколко практически предимства … Нека ви посъветваме и може би ще бъдете приятно изненадани от цялостния потенциал на отворен гардероб!

Можете да скриете отворен гардероб със завеси

бял стаен отворен гардероб

Отворен гардероб: ето предимствата!

Ниски разходи

Малката цена е основно предимство на отворения килер. По принцип имате нужда само от рамка, някои от които можете да направите сами. Ако все пак искате да скриете гардероба, можете да използвате завеси. Те дори могат да се сменят по-често и по този начин можете да освежите дизайна на всяка стая.

  Всъщност има евтини варианти на “нормални” гардероби. В повечето случаи обаче те не са с много високо качество. Те няма да издържат дълго и няма да придадат на стаята ви луксозния характер, който искате. С отворен гардероб можете да покажете свой собствен стил и да създадете ценна атмосфера въпреки ограничения бюджет.

Този шкаф също изглежда като благородна декорация на стена

хубаво осветление - отворен гардероб

Лесен монтаж и индивидуален характер

Не е задължително да се нуждаете от помощта на професионален майстор, за да сглобите отворен гардероб. Можете също така сами да настроите конструкцията с прости умения „направи си сам“. Хубавото при него е, че можете също да проектирате този гардероб индивидуално, съобразен с вашето пространство и да съответства на дрехите ви. Рагалата или рамката на гардероба могат да бъдат допълнени с различни кутии и по -малки системи за съхранение.

Отвореният гардероб ви мотивира да поддържате нещата подредени

просто вдъхновение отворен гардероб

Адаптация към вашето собствено пространство

Отворен гардероб може да бъде поставен в сложни ъгли и ниши. Това ви позволява да използвате помещения във вашия апартамент, които са трудни за използване с конвенционални мебели. Всъщност можете да проектирате няколко малки отворени гардероба и по този начин да разпределите дрехите си в различни ъгли на вашето жилищно пространство.

Ето колко красиво можете да разпределите дрехите по цвят!

отворен гардероб бели дрехи

Недостатъци, които обаче могат да се разглеждат като предимства!

Всичко в живота има предимства и недостатъци, но в нашия случай можете да погледнете и отрицателните страни на отворения гардероб от много положителна гледна точка. Не мислите ли така? След това прочетете и се уверете сами!

Може би искате да имате отворен гардероб за всеки сезон?

отворен гардероб - различни дрехи

Всичко в гардероба може лесно да се пренебрегне изцяло

Това е голямо предизвикателство за хората, които имат малко време да подредят всичко. Изглежда подобно за хората, които пазаруват твърде много. Но цялата работа може да се разглежда и като предизвикателство. Можете също така да научите за покупките си чрез отворена гардеробна Контролирайте поведението на потребителите.  С други думи, ще бъдете по -мотивирани да имате само това, от което наистина се нуждаете. Също така ще поддържате нещата подредени всеки ден! Доказано е, че това има много практически предимства, както материални, така и психологически. Не на последно място, винаги ще знаете какви са вашите възможности за вашите тоалети. Това ще спести много време, особено за офис служителите сред вас.

 Вече има гардероби като дизайнерски решения

отворен гардероб - страхотни дрехи на стената

Дрехите също ще украсят дома ви

Отворените гардероби имат и декоративна стойност. Дрехите ще оживят атмосферата с различните си цветове и ще й придадат творчески личен характер. Можете да разпределите дрехите според цвета и да настроите гардероб за черни, бели и цветни парчета в апартамента.

Този гардероб изглежда като черен акцент в стаята

отворен гардероб - черни тоалети

Поддържане на доброто качество на дрехите

Въздухът в затворените гардероби може да бъде задушен и вреден за дрехите. Различни вредители биха могли да живеят там и да станат заплаха за любимите ви тоалети. Отвореният гардероб избягва този риск, като осигурява добра вентилация и възможност да следи всичко.

Подходящ гардероб за индустриално пространство

отворен гардероб - хубави идеи

Но има истински недостатък …

Съществува обаче реален недостатък на отворения гардероб, което е особено вярно за малките апартаменти. В този има стая, която побира няколко функции. Например дрехите са в същата стая, в която човек готви. Без заключено място за съхранение те могат да абсорбират много миризми. Може да се наложи да инвестирате малко пари в добра вентилационна система и в правилния ред. От една страна, имате нужда от доста добър кухненски въздушен аспиратор или трябва да позиционирате шкафа по такъв начин, че да остане по някакъв начин защитен от кухненски миризми.

В този случай отвореният гардероб функционира и като преграда

отворен гардероб - отворен етажен план

Вариантът със завесите

Разбира се, можете да изберете и отворен гардероб с завеси пред него. Изборът на фина материя ще подправи и вероятно ще облагороди вашата атмосфера. Освен това те могат да се сменят по-често, ако искате да промените стила на интериора. До известна степен бихте могли също да защитите дрехите от слухове и други външни влияния. В този случай някои от недостатъците се отстраняват!

Тази стена за рафтове се използва и като гардероб и декоративен рафт

отворен гардероб - индустриално пространство

Отвореният гардероб като структурен елемент

Гардеробът може да структурира стая. Най -често се използва за отделяне на различни зони в интериора една от друга. Ако изберете подвижна рамка, можете да трансформирате тази вътрешна структура отново и отново.

Отвореният гардероб не е евтино нещо, но е чудесно решение за творчески хора със съвременен начин на живот! Чувствате ли се адресирани от него??

Адаптирайте гардероба към вашите индивидуални нужди!

отворен гардероб - проста идея

отворен гардероб - стена с акцент

отворен гардероб - декорация пред стена

Можете да закупите скелето за отворен гардероб или да го направите сами

отворен гардероб - цветни идеи за тениски

дънкови дрехи - отворен гардероб

светъл цвят - отворен гардероб

Гардероб красива стая интериор дамски дрехи чанти обувки