Забраната за пътуване поради пандемията от корона хвърля гаечен ключ в работата за много хора тази година. Така дългоочакваната лятна ваканция не само отпада, много дейности за свободното време в момента са възможни само при определени условия. Ограниченията за вътрешни пътувания скоро ще бъдат премахнати, но посещението на други страни и култури ще трябва да изчака до следващата година за добро или лошо. В следващата статия ще получите няколко съвета как можете да внесете празничния усет във вашия дом.

Изглежда, че затворените граници и предупрежденията за пътуване доминират през лятото на тази година. Освен това, тъй като сезонът за езерата и откритите басейни може да бъде отложен поради кризата, градината и къщата в момента трябва да предлагат необходимото разнообразие. Сега е моментът да превърнете собствения си дом в истински рай за ваканция.

почивка у дома градински растения

Времето у дома

Всеки, който в момента оплаква лятната си ваканция, трябва да спре за момент и да приеме сегашната ситуация малко по -спокойно. Можете също да видите нещо положително в това: Вашето спокойствие и тишина няма да бъдат нарушени от хленчене на деца от други семейства, нито ще изпитате неприятни изненади на бюфет, тъй като имате пълен контрол над напитките и любимата си храна у дома. Освен това няма да се притеснявате от продавачи в собствените си стени, които непрекъснато се опитват да ви продадат нещо. Затова се възползвайте максимално от свободното си време.

Ако има достатъчно място, сега би било идеалното време да решите своя собствен басейн. Надземните басейни вече са сравнително евтини – и за разлика от постоянно изградените басейни, могат просто да бъдат настроени навсякъде. Отделно от това, те лесно могат да бъдат обеззаразени отново през зимата. Разбира се, когато купувате басейн, трябва да вземете предвид и Слънчево фолио не забравяй. Това поддържа водата в басейна приятно топла през нощта и гарантира, че вътре няма насекоми или мръсотия.

почивка у дома с деца

Съвети за почивка у дома

В допълнение към басейна, можете да придадете на терасата или балкона си средиземноморски и екзотичен усет с нови растения. Независимо дали са сладки лимонови дървета, алое вера или бонсай – дори най -малките площи могат да бъдат осеяни с правилните растения. По този начин можете да създадете релаксиращ оазис на благосъстояние, без да ходите на почивка.

В топлите летни нощи красивите феерични светлини осигуряват уникален празничен усет и ароматните свещи прогонват досадните паразити.

Може би отново е време за нови мебели за сядане? Инвестирайте останалите пари в уютен хамак или удобни шезлонги.

ваканция у дома хамак в градината

Очаровайте екзотични ястия

Дали ориз от кокосово мляко с манго, пълнено авокадо или екзотично говеждо къри – много пътешественици съзнателно избират екзотични специалитети на почивка. Ако обичате да готвите, можете да донесете тези специалитети на масата си у дома. Лесно можете да намерите рецепти от този вид в различни социални мрежи.

Ако сте фен на коктейлите, можете да подадете ръка и да ги опитате сами, за смесване на вкусни плодови коктейли – Гарантирано лятно усещане! Разбира се, добрата музика не бива да липсва, за да добавите финалните щрихи към вашата почивка у дома.

почивка у дома коктейлна градина

Насладете се на тайм аут

Празниците обикновено съчетават особено красиви преживявания далеч от стресиращото ежедневие. Точно затова много хора се затрудняват да се отпуснат в собствените си четири стени. По време на коронавирусната криза обаче е важно да си вземете почивка и да се насладите на живота колкото е възможно повече. Позволете си да излезете от рутината и да преминете в режим на ваканция.

 деца на почивка в басейна у дома