Жените може да са слабо представени в няколко сфери, особено в Индия, но те се изкачват бързо по стълбите и заемат челните позиции в няколко сегмента. Тези бизнес жени в Индия са най -известните предприемачи и също са сред най -богатите. Те са успешни в кариерата и бизнес пътуванията си и са начело в иновациите и съответните професии.

Днес нека разгледаме тези водещи бизнес жени в Индия. Те са лидерите на преден план, които стоят високо като вдъхновение за много други жени!

Топ 18 на най -богатите жени предприемачи в Индия 2021:

Ето, тези известни бизнес жени в Индия са доста популярни с вдъхновение, бизнес кариера и високи доходи.

1. Нита Амбани:

Най -богатата бизнес жена в Индия през 2021 г.

Нита Амбани е популярно наричана първата дама на Индия. Тя е съпруга на бизнес гиганта Мукеш Амбани и е мощен бизнес в страната. Тя е основател и председател на Reliance Foundation. Тя се грижи за няколко фирми и дейности в рамките на Reliance и участва във филантропски дейности. Тя дори притежава екипа на Mumba Indians IPL. Нейното състояние и обща стойност се оценяват на около 80 милиарда щатски долара към 2020 г. Тя е сред най -богатите в света.

2. Рошини Надар:

жени предприемачи в Индия

Рошни Надар е дъщеря на Шив Надар и е процент главен изпълнителен директор на корпорациите на HCL. HCL е водещ технологичен гигант в Индия. Корпорациите на HCL са популярни преди всичко с технологичната си база, а тя е стратегически предприемач, известна с решенията си и с успешното управление на компанията. Тя е и попечител на фондация „Шив Надар“ и се грижи за управлението на няколко училища и институти под името. Нетната й стойност е 4,9 милиарда щатски долара. Тя е известна като една от най -младите успешни бизнесдама и предприемачи в Индия.

3. Киран Мазумдар-Шоу:

успешна бизнес жена в Индия

Киран Мазумдар-Шоу е известен с няколко качества. Тя е не само водещата индийска бизнесдама, но и най-богатата и е самостоятелно направена личност. Както цитира, предприемачеството дойде случайно при нея и тя се превърна в успешна с уменията и знанията, които бяха натрупани на практика. Киран оглавява биофармацевтична компания, наречена Biocon, и е сред лидерите на производителя на няколко лекарства. Киран не е само успешна бизнесдама в Индия; тя също наскоро е класирана като 65 -та мощна жена в света. Очакваната й нетна стойност е над 4,8 милиарда долара.

4. Зия Моди:

жени предприемачи в Индия

Знаете ли, Зия Моди е най -популярният корпоративен адвокат в Индия. Известно е, че работи с големи гигантски корпорации и прави отлични сделки, които включват Airtel, Schneider Electric и други. Известно е, че е яростна индийска бизнесдама с лидерство и увереност и е гласна за няколко женски каузи. Тя притежава фирма, която консултира водещите корпоративни фирми в Индия и дори в чужбина. Нетната й стойност в момента е около 5 милиона щатски долара.

5. Suneetha Reddy:

жени бизнес лидери в Индия

Suneetha Reddy вече е известна жена предприемач в Индия, като се има предвид управляващият директор на гигантската и водеща болнична верига в цялата страна. Suneetha Reddy е сред водещите хора, създали веригата болници Apollo. Тя се занимава с бизнес в областта на медицината още от по -младата възрастова група и оттогава успява само. Тя се разраства изключително много във фармацевтичния сектор и сега е сред най -влиятелните бизнес жени и млади жени предприемачи в Индия.

6. Смита V Кришна:

успешни жени предприемачи в Индия

Смита V Кришна произхожда от семейство Годрей и е наследник. Тя е наследник на групата Godrej, която ръководи с братята си. Тя се грижи за управлението и дейността на компанията за потребителски стоки и е известна със своята ефективност и умения. В момента нейната нетна стойност е над 4,7 милиарда щатски долара.

7. Манджу Дешбандху Гупта:

списък на жените предприемачи в Индия

Манджу Дешбандху Гупта е председател на Lupin limited. Тя е съпруга на Deshbandhu Gupta и управлява компанията с него повече от 40 години. Lupin е специализирана като глобална фармацевтична компания и е призната по целия свят за фокусиране върху подобряване на здравеопазването. В момента тя се грижи за операциите и е известна като успешна водеща жена предприемач в Индия. Приблизителната нетна стойност на Манджу Дешбандху Гупта е над 3,3 милиарда щатски долара.

8. Лина Ганди Тивари:

дама предприемач в Индия

Leena Gandhi Tiwari е председател на фармацевтична компания USV. USV е известен с производството на генерични фармацевтични продукти, които включват твърди перорални, инжекционни, пептиди и биоподобни. Лина ефективно управлява компанията в продължение на няколко десетилетия и е похвалена за лидерските си умения и професионализъм. Наскоро тя се присъедини като успешна бизнесдама в Индия, а нетната й стойност е над 2,1 милиарда щатски долара. Лина е сред водещите и най -популярните млади жени предприемачи, успели в Индия.

9. Радха Вембу:

индийска бизнесдама

Радха Вемну е известна индийска бизнесдама. Тя е директор на Corpus Corporation и е известно, че има по -голямата част от акциите в Zoho Corporation, индийска компания за разработка на софтуер. Нетната стойност на Рада Вембу като предприемач е над 1,7 милиарда щатски долара.

10. G Анурадха:

известни бизнес жени в Индия

Анурадха е съпруга на Г. В. Прасад, който е председател и главен изпълнителен директор на лабораториите на д -р Реди. Тя е и управител и настоятел на лабораториите. Анурадха също основава Саптарини, организация, популяризираща традициите на Индия. Наскоро тя е наречена сред влиятелни жени предприемачи в Индия и има нетна стойност над 1,5 милиарда щатски долара.

11. Кавита Ядупати Сингхания:

бизнес момиче в Индия

Кавита Ядупати Сингхания е член на борда на JK Cement и е съпруга на Ядупати Сингхания, индустриалец и предприемач. Kavita притежава по -голямата част от дела в JK Cement. Компанията се фокусира върху сектора на строителните материали и има бизнес с цимент. Намира се в централата в Канпур. Тя е и директор на разработчик на инфраструктура на Epress. Твърди се, че тя има над 1,4 милиарда щатски долара като нетна стойност.

12. Ану Ага:

най -добрите предприемачи в Индия

Ану Ага е както бизнесдама, така и предприемач, както и социална дейност. Anu Aga се занимава с бизнес в областта на енергетиката и околната среда и притежава повечето акции в компанията Thermax. Тя беше председател на компанията в продължение на повече от 8 години до 2004 г. Тя също така се занимава с фондация за социални инициативи на Thermax и работи за управление на училища в няколко региона, за да помогне на бедните деца. Ану често се оценява заради невероятната си решителност и сила и неестествени лидерски качества, след като пое компанията след внезапната кончина на съпруга си. Тя има нетна стойност над 1,1 милиарда щатски долара.

13. Рену Мунджал:

най -успешните жени предприемачи в Индия

Рену Мунджал е управляващ директор на компанията, наречена Hero FinCorp. Била е и бивш изпълнителен директор на същата компания. Renu е добре известен и с няколко проекта за КСО, създаващи и управляващи същите за центровете за овластяване на жените и професионално обучение. Тя е и директор в борда на Easy Bill. Нетната й стойност е около 1,1 милиарда щатски долара.

14. Калпана Апурва Парех:

Калпана Апурва Парех е основател на индустриите Pidilite. Бизнесът се занимава с производство на лепила и е лидер на пазара в Индия за същото. Калпана е дъщеря на Мадхукар Парех, който е основател на същата компания. Нетната й стойност е около 1 милиард щатски долара.

15. Нилима Мотапарти:

красиви млади жени предприемачи в Индия

Нилима Мотапарти е директор на лаборатории на Divis, базирани в Хайдерабад. Тя администрира и разглежда всички аспекти на работата на лабораториите. Тя е и член на борда на няколко други техники и фармацевтични гиганти и компании в и около Южна Индия. Nilima има над пет години опит на национално и международно ниво в тази област. Нетната й стойност е над 18 620 крони INR.

16. Mallika Chirayu Amin:

най -богатите жени предприемачи в Индия

Малика е съпруга на бизнес гиганта Чираю Амин, който е управляващ директор и ръководител на фармацевтичните продукти на Alembic. Малика заема длъжността главен изпълнителен директор, изпълнителен директор и лекар за компанията. Тя също е на борда с други компании като здравеопазването в Сиера и инвестициите в Сиера. Нетната й стойност е INR 7570 крори.

17. Фалгуни Найяр:

топ 18 бизнес жени в Индия

Falguni Nayyar е главен изпълнителен директор на Nykaa, индийски гигант в областта на електронната търговия, фокусиран върху женската козметика и стоки от първа необходимост. Фалгуни сама стартира тази компания през 2012 г. и сама пое изграждането на индийската индустрия за красота. Макар че започна едва като търговец на козметични продукти, по -късно компанията се разшири и до други продукти за лайфстайл. В момента тя успешно управлява компания, чиято оценка е над 1,2 милиарда долара. Мрежата на Falguni е INR 5410 crore.

18. Jayshree Ullal:

Jayshree Ullal

Jayshree Ullal е главен изпълнителен директор и президент на мрежите на Arista, работещ в мрежов център за данни за Ethernet. Джейшри е родом от Индия и е заминал за САЩ да учи инженерна електротехника. След следването им тя започва да работи с други компании, преди да създаде и съоснова собствена компания. Тя редовно работи в тази компания между двете страни. Нетната й стойност е над 1,4 милиарда щатски долара.

Тези бизнес дами в Индия стоят високо за нас като вдъхновение. Тяхното постоянство и увереност в личността и харизмата ги накараха да стигнат далеч до успех в своите сфери. Надяваме се да ви хареса да знаете за тези велики личности, както и ние. Кажете ни вашите мисли!