За много хора във филмовата индустрия и за многобройните му фенове по целия свят, Клинт Истууд е жива филмова легенда. Роден на 31 май 1930 г. в Сан Франциско, Калифорния, той прави пробив в спагети вестерните през 60 -те години. Днес тя има богата колекция от филми и награди, включително две от общо четири награди „Оскар” за най -добър режисьор и най -добър филм. Той играе в уестърни, трилъри и мелодрами, а сам прави военни филми като „Писма от Иво Джима“ (2006). Филмовата звезда се счита за ледено студен човек, който се справя добре и бързо със своите 44 Magnum. Стоманените му сини очи имат безмилостно и скептично изражение. Това се вписваше в ролите му в киното на твърд каубой и ченге, което донесе на актьора огромна популярност. Холивудската звезда миналата неделя навърши 90 години … и все още не мисли за пенсиониране!

Клинт Истууд, голяма филмова звезда и талантлив режисьор, празнува 90 -ия си рожден ден!

Клинт Истууд на 90 години жива филмова легенда не мисли за пенсиониране

Клинт Истууд и неговата огромна филмова кариера

Ако погледнете назад към дългогодишната филмова кариера на Клинт Истууд, ще откриете множество роли на филмовата звезда, където той се появява като мачо, за безизразен, но желязен, последователен и непоклатим. Той е по-скоро стоически-лаконичен герой. Той придоби този образ, когато направи своя пробив.

На 34 години той участва в трилогията Dollar, режисирана от Серджо Леоне. Неговите филми „За шепа долари“ (1964), „За още няколко долара“ (1965) и последвалите „Двама славни негодници“ (1966) променят стандартите на западния жанр. Те имаха голям успех не само в Европа, но и в САЩ. Западните спагети отвориха пътя към Холивуд за Клинт Истууд! Строгият му образ се превърна в негова запазена марка. Твърди се, че италианският режисьор Серджо Леоне веднъж е казал за Клинт Истууд: „Той има точно две изражения на лицето, със и без шапка“.

Този строг образ донесе много успех на Клинт Истууд.

Клинт Истууд празнува 90 -ия си рожден ден тук като млад актьор от Итало Уестърн с първия голям успех

Невъзможно е да се пише за всички филмови роли на Клинт Истууд. Но ние не можем и не искаме да пропуснем някои. Например петте филма от сериала Мръсния Хари, където актьорът играе хладнокръвното ченге Хари Калахан. Докато публиката го празнуваше за жестокостите му, филмовите експерти го критикуваха за неморалния подход „първо стреляй, после питай“. Между 1968 и 1979 г. Клинт Истууд работи с режисьора Дон Сийгъл и снима много други филми, занимаващи се с нископоставения култ в САЩ.

През 2005 г. „Бебе за милиони долара“ печели две награди Оскар за Клинт Истууд – за най-добър режисьор и най-добър филм.

През 2005 г. „Baby Million Dollar Baby“ спечели две награди „Оскар“ за Клинт Истууд - за най -добър режисьор и най -добър филм.

Клинт Истууд като режисьор и продуцент

През 80 -те години Клинт Истууд започва да прави западни и екшън филми под свое собствено ръководство. Пример за това е филмът “Вълкът преследва глутницата” (1984), където той ловува сериен убиец в Ню Орлиънс и играе с 12-годишната си тогава дъщеря Алисън Истууд. През 90 -те той прави много касови хитове като „Играта на смъртта“ (1988), „Розов кадилак“ (1989) и „Бял ловец, черно сърце“ (1990). Ролята му на романтичен любовник в “Мостовете на реката”, където Клинт Истууд играе заедно с Мерил Стрийп, остава незабравима. Един филмов успех следва друг. Но филмът му „Million Dollar Baby“ (2005) определено ще остане в историята на холивудския филм. Там се разказва драмата на млада жена боксьор (Хилари Суонк) и за това Клинт Истууд получава втория си режисьорски Оскар през 2005 г. След „Безмилостен” (1993) режисьорът имаше още една причина да празнува.

Известен актьор, режисьор, продуцент и композитор!

Клинт Истууд 90 -годишен известен актьор режисьор продуцент композитор

Клинт Истууд рядко е пред камерата в момента, а по -скоро зад камерата. Той е активен не само като режисьор, но и като филмов продуцент и композитор. Възможно е холивудският ветеран скоро да ни изненада с нов филм.

 Той все още има енергия да продължи да работи!

Клинт на 90 години, жива филмова легенда не мисли за пенсиониране

 Филмовата легенда има общо осем деца. Тук с дъщеря си Алисън Истууд.

Клинт Истууд на 90 години е жива филмова легенда с осем деца тук с Алисън Истууд