Мария Шарапова закача ракетата за тенис. Вчера, на 26 февруари родната рускиня, а вече и американка по избор обяви края на професионалната си спортна кариера. Петкратната победителка от Големия шлем обясни решението си в много емоционално есе за списанията „Vanity Fair“ и „Vogue“. Във видеото можете да видите голямата звезда на женския тенис, облечена елегантно в бяла блуза и черни панталони. 32-годишният младеж каза риторично: Тенис-ще се сбогувам. Като дадох живота си на тениса, тенисът ми даде живот. Ще ми липсва всеки ден “.

 Мария Шарапова обяви, че се оттегля от професионалния тенис.

Мария Шарапова се оттегля от професионалния тенис преди Vanity Fair и Vogue

 

  • Поглед назад към невероятната тенис кариера на Мария Шарапова

Бившата първа в света и петкратна носителка на Големия шлем се връща назад в есето за решаващите моменти от страхотната си спортна кариера. Мария Шарапова си спомня как е дошла за първи път на тенис корта, когато е била на 4 години в руския град Сочи.

Тя също така се обръща към момента, в който отлетя за Флорида с баща си, когато беше на 6 години. Тогава тя имаше само една цел и това беше да се подготви за страхотна кариера в тениса. И тя го постигна – с много тренировки и силен характер! Тя е спечелила общо 36 титли. Освен това Мария Шарапова е една от само десетте играчи, които са печелили всеки турнир по веднъж. През 2004 г. триумфира в Лондон с титлата на Уимбълдън. Тя спечели US Open през 2006 г. и Australian Open през 2008 г. След това имаше две големи победи на Откритото първенство на Франция през 2012 и 2014 г. Целият тенис свят оценява представянето на Мария!

Мария Шарапова – една от най -успешните тенисистки в света!

Мария Шарапова се оттегля от петкратната носителка на професионален тенис от Големия шлем

  • В големия тенис Мария Шарапова имаше своите възходи и падения

Но винаги има две страни на монетата. Това важи и за Мария Шарапова. Тя е спечелила над 38 милиона долара парични награди в професионалния тенис. Тя също спечели много чрез спонсорски сделки и рекламни договори. В продължение на години тя беше магнит за публиката и рекламните партньори и се смяташе за една от най -печелившите спортисти. Винаги е била привлекателна за окото, както на тенис корта, така и извън него. Но това имаше своите възходи и падения в спорта. По време на кариерата си в тенис, тя е имала множество операции на рамото. По -специално през последните 4 години те са отстранили проблеми с контузии.

 Като всеки голям спортист, Мария Шарапова е имала възходи и падения в кариерата си на тенис.

Пенсионирането на Мария Шарапова от професионалния тенис имаше своите възходи и падения в спорта

Мария Шарапова се оттегли от професионалния тенис на тенис корта със силен характер

  • След забраната за допинг тя никога повече не можеше да достигне върха в женския тенис

Но Мария Шарапова имаше най -лошия опит през 2016 г. на Australian Open. Там тя беше тествана за сърдечно лекарство мелдоний и имаше положителен допинг тест. Не й беше позволено да играе в турнири през следващите 15 месеца. След това дълго спиране тя не успя да се върне наистина успешно през април 2017 г. Оттогава Мария Шарапова не успява да си върне предишното ниво като бившата номер едно в света. Затова от месеци се спекулира, че тенис звездата иска да подаде оставка. За мнозина не е изненада, че Мария Шарапова официално сложи край на тенис кариерата си вчера.

 Истински улов на тенис корта!

Мария Шарапова се оттегли от професионалния тенис, истински привличащ погледа на детската площадка

 И навън!

Мария Шарапова се отказва от професионален тенис красив модел много реклама

  • Сега тя се отдръпва от тениса!

Същата година Мария Шарапова изигра само два тенис мача и загуби и двата. През януари тя игра на Australian Open срещу хърватката Дона Векич и загуби с 3: 6, 4: 6. Тя се измъкна от първите 350 в световната ранглиста за жени. За последно беше там под номер 373. Разбира се, много е трудно да се върнете на върха от тази позиция. Това със сигурност доведе и до решението й да се оттегли от професионалния тенис. Пред камерата тя каза поетично: „Тенисът беше моята планина. Пътят ми също беше белязан от долини и отклонения, но гледката от върха беше невероятна. След 28 години и пет титли от Големия шлем съм готов да изкача други планини и да се състезавам на различен терен ”. С тези думи Мария Шарапова публично обяви края на невероятната си тенис кариера. Но тенис светът ще им липсва!

Сбогом, Мария Шарапова!

Мария Шарапова се оттегля от професионалния тенис, тя се сбогува

Мария Шарапова се оттегля от професионалния тенис - сбогува се

Може би скоро ще видим Мария Шарапова като модел на модния подиум?

Мария Шарапова се оттегля от професионалния тенис, може би скоро ще стане модел на подиума