Er is een woedende controverse over wat de gemiddelde zwangerschapsleeftijd is om een ​​gezin te stichten. Ongeacht, er zullen bepaalde nadelen en voordelen zijn voor verschillende leeftijden. Je moet ze allemaal uitbalanceren en beslissen wat het beste voor je is.

Juiste leeftijd om zwanger te worden

Beste leeftijd om zwanger te worden:

Leeftijd 20 tot 30:

juiste leeftijd om zwanger te worden

Het spreekt voor zich dat je als twintiger veel meer energie hebt om rond je kind te rennen. Natuurlijk kunnen er problemen zijn in uw financiële leven en heeft u weinig persoonlijke ervaring. Als je in de twintig bent, is zwanger worden echter gemakkelijker in tegenstelling tot de leeftijd van 30 en 40 jaar. Zwanger blijven is moeilijk op de loer liggen. In de late jaren 20 ben je waarschijnlijk al gesetteld en de situatie is niet zo vaag als de vroege jaren 20, maar de voordelen van zwangerschap zijn er nog steeds.

Je lichaam in de jaren 20:

Je meest vruchtbare jaren, je hebt je normale menstruatie en de kans dat je zwanger wordt is hoog als 20% bij elke onbeschermde geslachtsgemeenschap. Wanneer u zwanger wordt, is het risico op hypertensie groter vanwege uw leeftijd. U loopt een lager risico op zwangerschapsdiabetes, wat een goede zaak is. Als u eenmaal zwanger bent, is het gemakkelijker voor u om uw risico’s tot een minimum te beperken door regelmatig naar de dokter te gaan, omdat u niet snel moe wordt.

Emotionele behoeften:

Zwanger zijn in de jaren 20 neemt een groot deel van je werkleven weg en verschillende vrouwen reageren op verschillende manieren op het scenario. Terwijl sommigen haatdragend zijn, omarmen sommigen hun nieuwe moederschap, terwijl sommigen moeite hebben om zich open te stellen en met anderen om te gaan.

Gestelde risico’s:

Met 9,5% is het miskraampercentage voor vroege moeders zo laag als mogelijk. Dit komt omdat uw eieren vrij jong zijn en daarom minder kans hebben om te worden beïnvloed door geboorteafwijkingen zoals het syndroom van Down.

Na de zwangerschap:

Het is natuurlijk gemakkelijker om terug te keren naar je perfect gevormde buikspieren als je goed traint en verstandig eet. Ook al ben je niet erg verwant aan optimale conditie, je zou in een flits weer je normale zelf moeten zijn. Over gezondheid op de lange termijn gesproken, uw risico op borst- en eierstokkanker is veel minder dan wanneer u probeert zwanger te worden op de leeftijd van 35-40.

Leeftijden 30 tot 40:

Juiste leeftijd om zwanger te worden - Leeftijden 30 tot 40

Hoewel de vruchtbaarheid afneemt, zijn de sociale voordelen op veel niveaus hoger dan bij 20. Mensen weten dat je er klaar voor bent en spreken niet van je zwangerschap als een ‘ongelukkig ongeluk’. Je neemt geen overhaaste beslissingen en het belangrijkste is dat je de broodnodige ervaring hebt om een ​​kind op de wereld te zetten waar je al zo lang bent.

Je lichaam in de jaren 30:

De kans op zwangerschap neemt aanzienlijk af wanneer u de drempel van 30 overschrijdt. U kunt een onvruchtbaarheidsbehandeling nodig hebben als u te lang probeert zonder enige voordelen. IVF (In-vitrofertilisatie) is ook een goede deal en heeft een slagingspercentage van ongeveer 25 tot 28%. Als je echter geluk hebt, moet je meestal via een keizersnede bevallen. Je eiproductie wordt verminderd en hormonen veranderen minder dan zou moeten. Als je echter geluk hebt en zwanger wordt, is zwanger blijven moeilijk. Zorg er dus voor dat u de kliniek bezoekt en af ​​en toe de mening van uw arts krijgt.

Emotionele behoeften:

Je hebt een baan, je hebt de middelen, je hebt het leven dat je wilde leven en het gaat de goede kant op. Dit is het moment dat je eindelijk hebt besloten om je gezin uit te breiden en iedereen is zo behulpzaam. Klinkt perfect toch?

Gestelde risico’s:

Naarmate je groeit, groeit het aantal miskramen met je mee. Het is zo hoog als 11,7% als je zwanger bent. 1 op 952 baby’s geboren uit moeders van 30 jaar of ouder heeft het risico op het syndroom van Down. Het percentage chromosomale afwijkingen is 1 op 385. Hoe moeilijk het ook klinkt, het is niet zo erg.

Leeftijden 40 tot 50:

Juiste leeftijd om zwanger te worden - Leeftijden 40 tot 50

Je lichaam in de jaren 40:

Er is een recente studie die aantoont dat vrouwen die de neiging hebben om te bevallen zonder de hulp van vruchtbaarheidsopwekkende medicijnen of ondersteunende technologie, langer leven dan de andere helft waarmee ze concurreren. De reden hiervoor is de overvloed aan oestrogeen, waardoor je je levendig voelt en positieve effecten heeft op je hart, weefsels en botten. Ook al is de kans dat je een kind krijgt in de jaren 40 kleiner dan 5%, het helpt toch om bij de gelukkigen te zijn. Hoe lang je zwanger blijft, hangt af van je levensstijl en algehele fitheid.

Emotionele behoeften:

Je ervaring en volwassenheid hebben een niveau bereikt waarop het moeilijk is om je te verslaan. De kans is groot dat je geduldiger zult zijn dan ooit, wat perfect is voor een stressvrije zwangerschap.

Gestelde risico’s:

Een derde van alle zwangerschappen na de leeftijd van 40 eindigt in een miskraam. Klinkt eng, maar de reden erachter is meestal een defect ei of een dun baarmoederslijmvlies, dat gemakkelijk kan worden gerepareerd.

Meer dan 50:

Juiste leeftijd om zwanger te worden - boven de 50

Jouw lichaam:

Aangezien de gemiddelde leeftijd van de menopauze 51 jaar is, hebben alle zwangerschappen boven de 50 hulp nodig, meestal in de vorm van vruchtbaarheidsmedicijnen of donoreicellen. Hormoonsupplementen zijn ook welkom en tegen de tijd dat je placenta zelf hormonen kan produceren, voel je je klaar en vastberaden. Volg enkele oefeningen om je lichaam voor te bereiden op de komende groei op zich.

Gestelde risico’s:

Alle complicaties zijn duidelijk verhoogd, inclusief hypertensie en nierproblemen en placenta-problemen. Een regelmatige beoordeling en monitoring gaat verder dan alleen de zorg die nodig is.

Als je eenmaal zwanger bent geworden, zorg dan goed voor jezelf en dat zou de deal moeten bezegelen. Leeftijd is tenslotte slechts een factor en zou geen invloed moeten hebben op het soort moeder dat je gaat worden. Als je er klaar voor bent en het gevoel hebt dat je je kind kunt ondersteunen, kan het geen kwaad om de gezonde ‘bundel van vreugde’ van jou te leveren. Laten we besluiten door te zeggen dat de beste leeftijd voor zwangerschap is wanneer je je er klaar voor voelt.