Zwangerschap is een tijd waarin de moeder veel ongemak met het lichaam ondervindt. Dit kan komen door de hormonale onevenwichtigheden en de verzwakking van het immuunsysteem. Hierdoor is de zwangere vrouw kwetsbaar voor veel infecties, ziektes. Daarom raden artsen aan dat zwangere vrouwen een strikt dieet volgen en ook de producten die voedzaam en heilzaam zijn voor zowel de moeder als de ongeboren baby. Een dergelijk product om te consumeren tijdens de zwangerschap is appelciderazijn. In dit artikel bespreken we uitgebreid de voordelen van appelciderazijn tijdens de zwangerschap en ook de risico’s die eraan verbonden zijn.

Acv tijdens de zwangerschap

Wat is ACV en hoe is het gemaakt??

Appelciderazijn (ACV) is een azijn gemaakt van het gefermenteerde, geplette appelsap. De cider fermenteert eerst tot alcohol voordat hij verandert in azijnzuur. Dit azijnzuur wordt appelciderazijn genoemd. Dit wordt verkocht in twee vormen, gepasteuriseerd en ongepasteuriseerd. De gepasteuriseerde azijn is veilig om te consumeren omdat het vrij is van schadelijke bacteriën. Deze azijn kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt, zoals salades, sandwiches, enz. Vergeet niet om deze azijn niet te drinken zonder te verdunnen, omdat het je slokdarm kan verbranden als het rauw wordt geconsumeerd.

Is appelciderazijn veilig tijdens de zwangerschap??

Het drinken van appelciderazijn tijdens de zwangerschap kan alleen veilig zijn als de zwangere vrouw de gepasteuriseerde azijn in verdunning met water consumeert. De studie zegt dat er geen greintje bewijs is dat het drinken van appelciderazijn veilig of onveilig is. Het drinken van gepasteuriseerde appelciderazijn in een beperkte hoeveelheid en ook het verdunnen met water is alleen veilig voor zwangere vrouwen omdat de ongepasteuriseerde azijn schadelijke bacteriën bevatten die de foetus in de moeder kunnen aantasten.

Voordelen van appelciderazijn tijdens de zwangerschap:

De appelciderazijn, wanneer geconsumeerd in een matige hoeveelheid, wordt aanbevolen vanwege de immuniteitsverhogende voordelen. Hier zijn er een paar opgesomd:

1. Ochtendmisselijkheid:

Vrouwen tijdens de zwangerschap hebben meestal te maken met ochtendmisselijkheid. ACV is pH-neutraal en helpt de zuren in de maag te kalmeren, wat misselijkheid vermindert. Daarom biedt ACV verlichting van ochtendmisselijkheid, meestal in het eerste trimester.

2. Voorkomt urineweginfecties:

Troebele urine bij zwangere vrouwen is het eerste teken van urineweginfecties. Appelciderazijn bevat de enzymen en mineralen die helpen bij het voorkomen en behandelen van deze infecties.

3. Reguleert maagzuur:

Maagzuur komt heel vaak voor bij zwangere vrouwen vanwege de zure reflux in de voedselpijp en ook vanwege de groeiende foetus. Het opnemen van appelciderazijn in het dieet kan helpen bij het verminderen van brandend maagzuur. ACV wordt beschouwd als een van de snelste natuurlijke remedies voor brandend maagzuur.

4. Handhaaft de bloeddruk:

Zwangere vrouwen hebben vaak te maken met bloeddrukproblemen. Soms wordt het hoog en soms laag. Het drinken van de juiste hoeveelheid ACV helpt bij het handhaven van de bloeddruk. Het azijnzuur dat aanwezig is in het ACV verlaagt de bloeddruk door de activiteit van het renine-enzym te verminderen, dat verantwoordelijk is voor hoge bloeddruk.

5. Helpt bij de spijsvertering:

Een goede spijsvertering is een teken van een gezonde zwangerschap. Zwangere vrouwen hebben meestal te maken met spijsverteringsproblemen vanwege een verzwakt immuunsysteem. De antibiotische eigenschappen van ACV bestrijden maagproblemen en verbeteren de spijsvertering door het metabolisme te reguleren en goede bacteriën in de maag te bevorderen. Appelciderazijn bevat ook pectine, wat een maagklachten verzacht.

6. Bestrijdt schimmelinfecties:

Zwangere vrouwen ervaren zeer vaak schimmelinfecties tijdens hun zwangerschap. ACV heeft onderscheidende componenten die schimmelinfecties zoals candida-infecties kunnen genezen en beheersen. De plaatselijke toepassing van ACV kan de infectie en de symptomen ervan verminderen.

7. Stroomlijnt de bloedcirculatie:

Van ACV is bekend dat het de bloedstroom in het lichaam reguleert. Tijdens de zwangerschap zal de zwangere vrouw het probleem hebben van zwelling en spataderen vanwege een onjuiste bloedstroom. Het consumeren van ACV verlicht de bloedstroom, waardoor deze aandoeningen worden verlicht.

8. Ontgifting:

Appelciderazijn heeft antioxiderende eigenschappen. Dit helpt bij het ontgiften van het lichaam, reinigt het lichaam. Een gereinigd lichaam neemt voedingsstoffen beter op, wat weer leidt tot een betere stofwisseling.

9. Behandelt diabetes:

ACV wordt geacht de bloedsuikerspiegel in het lichaam op peil te houden. Tijdens de zwangerschap fluctueren de suikerspiegels heel vaak als er geen goed dieet wordt gevolgd. ACV kan de bloedsuikerspiegel verlagen en verbetert de insulinegevoeligheid bij gebruik met bepaalde voedingsmiddelen.

10. Bestrijdt acne:

Acne is een veel voorkomend probleem waarmee zwangere vrouwen tijdens en na de zwangerschap worden geconfronteerd. Van ACV is bekend dat het acneproblemen bestrijdt. Het werkt als een toner en helpt de pH van de huid opnieuw in evenwicht te brengen, verwijdert dode cellen.

11. Bestrijdt verkoudheid:

Zwangere vrouwen aarzelen over het algemeen om vrij verkrijgbare medicijnen tegen verkoudheid en keelpijn in te nemen; let in plaats daarvan op huismiddeltjes. ACV is zo’n soort oplossing die verkoudheid en keelpijn bestrijdt vanwege de antibacteriële en immuniteitsverhogende die erin aanwezig is.

Bijwerkingen van ACV tijdens de zwangerschap:

  • Het consumeren van rauwe appelciderazijn schaadt je spijsvertering vanwege zijn zure eigenschappen. Het kan door de voedselpijp branden.
  • Het drinken van rauwe ACV kan de tanden aantasten vanwege het aanwezige azijnzuur.
  • ACV kan slecht reageren met insuline, het diabetesmedicijn. Raadpleeg daarom uw arts voordat u ACV in uw dieet opneemt tijdens de zwangerschap.
  • Ongepasteuriseerde ACV veroorzaakt bij consumptie een door voedsel overgedragen ziekte. Sommige van deze ziekten kunnen dodelijk zijn en een miskraam, doodgeboorte, enz. veroorzaken. Daarom wordt aanbevolen om ongepasteuriseerde ACV tijdens de zwangerschap te vermijden.

Hoe appelciderazijn te consumeren tijdens de zwangerschap:

Appelciderazijn moet altijd in verdunning worden geconsumeerd vanwege het aanwezige azijnzuur. Zwangere vrouwen mogen alleen gepasteuriseerde ACH drinken. Enkele manieren om ACV te consumeren worden hieronder gegeven:

  1. Neem een ​​glas gefilterd water of kokoswater en voeg een lepel appelciderazijn toe en drink het op een lege maag. Voeg indien nodig 2-3 eetlepels honing toe voor een betere smaak.
  2. Verdun één lepel ACV met vruchtensap, bij voorkeur niet-zuur vruchtensap. Voeg indien nodig 1-2 eetlepels honing toe. Meng het goed en geniet van het drinken van het mengsel.
  3. Voeg twee theelepels druivensap, twee eetlepels ACV, een halve theelepel kaneelpoeder en een halve theelepel stevia toe met een glas vol gefilterd koud water en geniet van het elixer.

Appelciderazijn tijdens de zwangerschap is gunstiger voor je lichaam. Het heeft verschillende gezondheidsvoordelen en is redelijk veilig. De consumptie van ACV kan een of twee keer per dag zijn, een eetlepel azijn gemengd met een glas water, afhankelijk van de dosis die door uw arts wordt geadviseerd. Gepasteuriseerde appelciderazijn wordt aanbevolen voor zwangere vrouwen.

Veelgestelde vragen en antwoorden:

Q1. Wat is de veilige hoeveelheid ACV tijdens de zwangerschap??

antw: Gewoonlijk is 2-3 eetlepels ACV verdund in een glas vol gefilterd water de veiligste hoeveelheid om dagelijks te consumeren.

Q2. Wat is het beste ACV-merk om te gebruiken tijdens de zwangerschap??

antw: Er zijn veel merken ACV op de markt die hun eigen specialiteiten hebben. Degene die we aanbevelen is Bragg Organic Raw Apple ACV. Maar controleer voor gebruik op eventuele allergische reacties in uw lichaam.

Q3. Kan ACV de zwangerschap beëindigen?

antw: ACV in matige hoeveelheid kan de zwangerschap niet schaden. Maar als u overmatig eet, kunt u door voedsel overgedragen ziekten krijgen, wat kan leiden tot een miskraam of doodgeboorte.

Q4. Is het veilig om ACV te drinken tijdens borstvoeding??

antw: ACV tijdens borstvoeding is veilig, maar alleen in matige hoeveelheden vanwege het aanwezige azijnzuur.

Vrijwaring: Aangezien dit een medisch artikel is met betrekking tot zwangerschap, is de hierboven verstrekte informatie alleen voor educatieve doeleinden en mag niet worden beschouwd als een medisch advies. Raadpleeg uw gynaecoloog voordat u appelciderazijn gebruikt tijdens de zwangerschap.